background img
banner
banner

Σε γενική επιφυλακή και ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου

ΣΕ ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

Επί ποδός και σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου αλλά και η Πολιτική Προστασία δήμου Αιγιαλείας, λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου σημειώθηκαν στην περιοχή δύο φωτιές στις οποίες η έγκαιρη αντιμετώπιση ήταν καθοριστική και αρκετή για να μην πάρουν διαστάσεις. Για ακόμη μία φορά η Πυροσβεστική γλίτωσε τα χειρότερα, ζητούμενο ωστόσο παραμένει το να μην υπάρχουν αφορμές για την εκδήλωση πυρκαγιών…

Στο αποθήκη εντός  του εργοστασίου «Καλλιμάνης»

«Συναγερμός» σήμανε στη 1.00 το μεσημέρι όταν η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για καπνούς που έβγαιναν από το εργοστάσιο «Καλλιμάνη». Επρόκειτο για βλάβη σε μετασχηματιστή μεσαίας τάσης μέσα σε αποθήκη του εργοστασίου κατεψυγμένων που λίγο έλλειψε να έχει άσχημες προεκτάσεις, ωστόσο η άμεση αντίδραση ήταν σωτήρια. Συγκεκριμένα, η κατάσβεση έγινε με χρήση πυροσβεστήρα διοξειδίου. Στο εργοστάσιο έσπευσαν 3 αυτοκίνητα της Π.Υ. Αιγίου με 9 άνδρες.

Σε τρία σημεία «άρπαξε» πρανές στη Ροδιά κατά μήκος Π.Ε.Ο. και παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 4.20μ.μ. η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για φωτιά στην κοινότητα Ροδιάς, σε πρανές οδού εκατέρωθεν της Παλαιάς Εθνικής Οδού, κατά μήκος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, εκεί όπου βρίσκονται βάτα, ξερά χόρτα, ξύλα και υπολείμματα απορριμμάτων… Στο σημείο έφτασαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου με 8 πυροσβέστες που ρίχτηκαν στις φλόγες, σβήνοντας τη φωτιά εν τη γενέσει της. Επίσης, συμμετείχαν και εθελοντές της Ομάδας «Αχαιοί» καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τρία τέταρτα αργότερα ενώ στο σημείο παρέμενε πυροσβεστικό όχημα έως το βράδυ ώστε να αποσοβήσει τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Μάλιστα, το σημείο ήταν αρκετά επικίνδυνο, δεδομένου ότι κάτω ακριβώς από τον δρόμο υπάρχουν σπίτια και εκτείνεται κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά στα χόρτα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων καθώς η ΓΑΙΑΟΣΕ δεν έχει μεριμνήσει για τον καθαρισμό της και ουδείς γνωρίζει τι θα συνέβαινε εάν οι δυνάμεις δεν προλάβαιναν τη φωτιά. Συνολικά πάντως κάηκαν περί τα 200τ.μ.

Αναφορικά με τη φωτιά στη Ροδιά, η πρόεδρος της κοινότητας Άννα Πολυδωροπούλου, επισημαίνει: ‘‘Κατασβέστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 4.15 περίπου το μεσημέρι στη παλιά σιδηροδρομική γραμμή. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες, εθελοντές της ομάδας “Αχαιοί”, και οι εθελοντές της Κοινότητάς μας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς. Παρόντες από την πρώτη στιγμή στο σημείο ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου κ. Γιώργος Κολοκοτσάς και ο υποδιοικητής κ. Κώστας Σκρεμίδας. Σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Νίκος Καραΐσκος. Τους ευχαριστούμε όλους για την άμεση επέμβαση που δεν επέτρεψε την επέκταση της φωτιάς με απρόβλεπτες συνέπειες για τις γύρω καλλιέργειες και οικίες. Μεγάλο ρόλο στην όλη προσπάθεια της κατάσβεσης στη βόρεια πλευρά της φωτιάς, έπαιξε η μη ύπαρξη εξεχόντων κλαδιών από ιδιοκτησίες που επέτρεψε την χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής στο σημείο. Τα αίτια της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε πάνω από τρία σημεία, εξετάζονται΄΄.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι και στις δύο φωτιές συντόνιζε τις επιχειρήσεις ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου Γιώργος Κολοκοτσάς ενώ παρών ήταν και ο υποδιοικητής Κώστας Σκρεμίδας.

Ενίσχυση άλλων περιοχών με μεγάλα μέτωπα

Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου ταυτόχρονα με την κάλυψη και διαρκή ετοιμότητα και επίβλεψη της περιοχής, συνεισφέρει και άλλες περιοχές εκεί όπου υπάρχουν μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών. Συγκεκριμένα, χθες δυνάμεις της ενίσχυσαν τις προσπάθειες πυρόσβεσης σε Μεγαλόπολη, Πάτρα περιοχή Καλλιθέας, ενώ χθες βράδυ υπήρχε αναμονή κόσμου για την Αθήνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr