background img
banner
banner

Σκορ και θέαμα στο ποδοσφαιρικό τουρνουά 7Χ7 του Μ. Αλεξάνδρου

ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 15 ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τα “μίνι” ποδοσφαιρικά τουρνουά έχουν την τιμητική τους και αυτό το καλοκαίρι με τα γήπεδα 5Χ5, 7Χ7, 9Χ9, αλλά και τα γήπεδα beach soccer να γεμίζουν από τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς. Το μίνι ποδόσφαιρο βέβαια δεν είναι μόνο καλοκαιρινό σπορ, αγώνες και τουρνουά διεξάγονται όλο τον χρόνο αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται στο… φόρτε του, αφού τα σχολεία κλείνουν, ο κόσμος παίρνει τις άδειές του, ο καιρός είναι πάντα σύμμαχος και η εποχή χαρακτηρίζεται ως η πλέον ιδανική για να γεμίζουν τα γήπεδα ενός αθλήματος που ανθεί τα τελευταία 20-25 χρόνια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά, τα γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου χαρακτηρίζονται “διάδοχοι” της αλάνας που υπήρχε σε κάθε γειτονιά πριν από χρόνια, με τη μεγάλη διάδοση του σπορ να ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, ωστόσο η μεγάλη ανάπτυξή του πραγματοποιήθηκε μετά και την κατάκτηση του Euro από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, το 2004.

Συναρπαστικές αναμετρήσεις

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ποδοσφαιρικό τουρνουά 7Χ7 που διοργανώνει ο Μέγας Αλέξανδρος με τους αγώνες να διεξάγονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του mini foot ball club του Τάσου Βασιλείου, στο Βουλωμένο.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο τουρνουά που διεξάγονται παράλληλα, εφηβικό και φοιτητικό, τα οποία συγκεντρώνουν συνολικά περισσότερους από 170 αθλούμενους διαφόρων ηλικιών. Κάθε ομάδα αποτελείται από 12 παίκτες, επτά που ξεκινούν το παιχνίδι και πέντε αλλαγές. Εννέα ομάδες συμμετέχουν στο εφηβικό και πέντε στο φοιτητικό, ενώ σίγουρα ξεχωρίζει η συμμετοχή κοριτσιών από τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα των “λύκαινων”, που παίζουν στη μικτή ομάδα VICTORIUS SECRET, στην οποία συμμετέχουν και αγόρια. Ας μας… συγχωρήσουν οι υπόλοιπες ομάδες και παίκτες αλλά μέσα από το ρεπορτάζ για το τουρνουά πιστεύουμε ότι αξίζει μία παραπάνω αναφορά και προβολή στους εκπροσώπους του γυναικείου ποδοσφαίρου που κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια παρά τις, όχι και τόσο ιδανικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Μπορεί τα κορίτσια να μην συμμετέχουν ως “Λύκαινες” στο τουρνουά, δεν παύουν όμως να αποτελούν μέλη της πρώτης γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας της Αιγιάλειας που αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες (Γ΄ Εθνική).

Ευρηματικές ονομασίες των ομάδων

Όπως γίνεται πάντα σε παρόμοια τουρνουά ποδοσφαίρου (αλλά και μπάσκετ) ξεχωρίζουν οι πρωτότυπες και ευρηματικές ονομασίες των ομάδων, που προσδίδουν μία χιουμοριστική… καλοκαιρινή νότα. Στο εφηβικό τουρνουά συμμετέχουν οι KARAFLOI FC, S7VENS, SKYLAKIA, VIKINGS, AIGIO HOT SPURS, RED CRAGON, PARALIAKOS, KOKALIENTE και KOLOTOUMPES και στο φοιτητικό οι MITSIS TEAM. PHOENIX, VIKTORIΟUS SECRET, ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ και ΑΛΜΠΙΣΕΛΕΣΤΕ.

Ανατροπή στην… ανατροπή και 6-5 τελικό

Βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις Βασιλείου το βράδυ της Τετάρτης (13/5) και παρακολουθήσαμε ίσως το πιο συναρπαστικό σε εξέλιξη (μέχρι τώρα) ματς του τουρνουά. ΑΛΜΠΙΣΕΛΕΣΤΕ εναντίον VIKTORIUS SECRET με την πρώτη ομάδα να προηγείται 5-2 και να δείχνει ότι “καθαρίζει” την υπόθεση νίκη, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά το σκορ έγινε 5-5! Με τα κορίτσια (που αποτελούσαν την πλειοψηφία της VIKTORIΟUS SECRET) να παίζουν σαν… άντρες, το παιχνίδι γύρισε, αλλά τελικά δεν έγινε η απόλυτη ανατροπή.

Η ΑΛΜΠΙΣΕΛΕΣΤΕ προηγήθηκε με 6-5, κόντρα στη ροή του αγώνα και κράτησε τελικά τη νίκη αφού χάθηκαν 3 τετ α τετ από την πλευρά των ηττημένων στο τέλος. Για την ιστορία, τα κορίτσια που αγωνίστηκαν στη μικτή ομάδα της VIKTORIΟUS SECRET, ήταν η Πένυ Αναγνωστοπούλου, η Δέσποινα και η Χριστίνα Νικολάου, η Ορσαλία Μητροπούλου, η Γιάννα Λαλιώτη, η Αγγελική Δρουγούτη, η Ευτυχία Καραπατή και κάτω από τα δοκάρια η Κατερίνα Βασιλείου, η οποία – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που οι νικητές ήταν καλύτεροι – πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο γνωστός ποδοσφαιριστής Βασίλης Μαυρόπουλος.

Τα τουρνουά ξεκίνησαν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr