background img
banner
banner

Τέλος εποχής με την κατεδάφιση του ακινήτου στη συμβολή των οδών Σολωμού και Μητροπόλεως | ΦΩΤΟ

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ένα κτίριο που προκαλούσε κινδύνους και αποτελούσε τροχοπέδη στην αναβάθμιση της εικόνας του Αιγίου, κατεδαφίστηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου νωρίς το πρωί. Πρόκειται για το ακίνητο που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Σολωμού και Μητροπόλεως, όπου το περασμένο φθινόπωρο περιήλθε στην κατοχή του δήμου Αιγιαλείας, με την προοπτική να κατεδαφιστεί και να διαμορφωθεί πεζοδρόμιο και κοινόχρηστος χώρος.

Ουσιαστικά, για πολλά –πολλά χρόνια, το κτίριο που είχε χτιστεί και εξυπηρετούσε τα δεδομένα μιας άλλης εποχής, «καταργούσε» το πεζοδρόμιο στο ύψος του φωτεινού σηματοδότη, υποχρεώνοντας του πεζούς να βαδίζουν στον δρόμο, με όποιους κινδύνους εγκυμονούσε αυτό. Πλέον θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Σημειωτέον ότι από το σημείο περνούν καθημερινά δεκάδες παιδιά για τα τρία σχολεία που βρίσκονται πλησίον.

Στο οικόπεδο βρισκόταν παλιά ισόγεια κατοικία, ενώ πλέον είχε εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα να έχει γίνει σημείο εστίας απορριμμάτων αλλά και τρωκτικών, με καταγγελίες να ανέφεραν ότι απειλεί τη δημόσια υγεία.

Το κόστος της αγοράς από τον δήμο ανήλθε στα 58.000 ευρώ, με τη διαδικασία να προχωρά με ταχείς ρυθμούς επί αντιδημαρχίας Ακίνητης Περιουσίας Μαρίας Γιδά, η οποία είχε επισημάνει πως το έργο αυτό είναι «επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας».

Θα «σηκωθεί» και το περίπτερο

Για μία ιστορική στιγμή για το Αίγιο έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος που είχε την επίβλεψη της κατεδάφισης, σημειώνοντας στο protionline.gr: ΄΄Ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε επί των ημερών της Μαρία Γιδά στην αντιδημαρχία, προχώρησε η αγορά του ακινήτου από τον δήμο και τελεσφόρησε με τη χθεσινή κατεδάφιση, κάτι που και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν βάλει στόχο αλλά δεν κατάφεραν΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Χρονίζουσες εκκρεμότητες τακτοποιούνται καθώς σκοπός μας είναι να κάνουμε κι άλλες παρεμβάσεις ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα των εισόδων της πόλης. Άμεσα πρόκειται να «σηκωθεί» και το περίπτερο της οδού Σολωμού που έπαψε να λειτουργεί, ενώ προχωρήσαμε και σε βάψιμο των κολόνων κατά μήκος της οδού. Προσπαθούμε με μικρές «πινελιές» να καλλωπίσουμε κεντρικά σημεία και τις εισόδους της πόλης ενώ επίκεινται κι άλλες παρεμβάσεις΄΄.

Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος επισήμανε: ΄΄Να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία που οργάνωσε τη γρήγορη υλοποίηση της κατεδάφισης και ιδιαίτερα το Τμήμα Συγκοινωνιών – Συγκοινωνιακών, Κτιριακών Έργων και τον προϊστάμενο Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, καθώς επίσης και την Αστυνομία για την άμεση έκδοση της άδειας για την κυκλοφοριακή ρύθμιση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr