background img
banner
banner

Άδοξο τέλος για την Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου που δεν λειτούργησε ποτέ…

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ

Τι κι αν ο αείμνηστος δήμαρχος Αλέκος Μέγαρης είχε συστήσει με μεγάλες αξιώσεις Αναπτυξιακή Εταιρεία στο δήμο Αιγίου, ως ευέλικτο οργανισμό για την εκμετάλλευση χρηματοδοτικών εργαλείων και την εκτέλεση έργων; Η ανώνυμη εταιρεία ιδρύθηκε ωστόσο ουδέποτε εκπλήρωσε τους σκοπούς της… Σήμερα, 22 χρόνια μετά, ο δήμος Αιγιαλείας πλέον καλείται επισήμως να παύσει τη λειτουργία της ώστε να πάψει να υφίσταται, έστω και στα χαρτιά…

Η τελευταία προσπάθεια…

Η τελευταία προσπάθεια ίδρυσης αναπτυξιακής εταιρείας από τον δήμο Αιγιαλείας, ναυάγησε μαζί με τα σχέδια επαναδρομολόγησης του φέρι μπόουτ στη γραμμή Αιγίου – Αγίου Νικολάου, αφού τελικώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη ανταπόκριση από τον δήμο Δωρίδος. Και αυτή όμως θα είχε ως αποκλειστικό σκοπό την επαναλειτουργία της γραμμής που θα έδινε αναπτυξιακή προοπτική και στις δύο περιοχές.

Ποιος ήταν ο σκοπός της

Σε ό,τι αφορά την… παλιά αναπτυξιακή, έφερε την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΙΓΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και έδρα το Αίγιο με σκοπό την εκτέλεση έργων για την εξυπηρέτηση του κοινού καθώς και την οικονομική εκμετάλλευση αυτών, την εκτέλεση μελετών έρευνας αγοράς, την παροχή υπηρεσιών και συμβουλών για την υπαγωγή ιδιωτικών και δημοτικών επιχειρήσεων κλπ. στους αναπτυξιακούς νόμους και στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κατάρτιση, διαχείριση και υλοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων και την εκπόνηση μελετών, τεχνικών, οικονομικών ρυθμιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Η συμμετοχή της ΔΕΥΑ

Μάλιστα, στην Αναπτυξιακή Α.Ε. συμμετείχε και η ΔΕΥΑ με ποσοστό 30% επί του αρχικού κεφαλαίου. Έτσι μέτοχοι της εταιρείας ήταν Δήμος Αιγιαλείας, ο οποίος κατείχε 14.000 από τις 20.000 μετοχές και η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, η οποία κατείχε τις λοιπές 6.000 μετοχές. Τον Σεπτέμβριο του 2000 είχε αναρτηθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και ήταν έτοιμη να λειτουργήσει, εντούτοις, περιέπεσε σε πλήρη αδράνεια, δεν είχε δραστηριότητα ούτε και είχε προβεί στην σύνταξη ισολογισμών ενώ από το έτος 2000 δεν είχε υποβάλει προς δημοσίευση τις οικονομικές καταστάσεις της και δεν τηρούσε βιβλία και στοιχεία θεωρημένα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ Αιγίου, προκειμένου να εκτελέσει τον σκοπό της.

Έτσι πριν από δύο χρόνια ο δήμος Αιγιαλείας αποφάσισε τη λύση της ανώνυμης εταιρείας, και κατόπιν αιτήσεως στο αρμόδιο δικαστήριο, εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αιγίου (εκούσια δικαιοδοσία), με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση και διατάχθηκε η λύση της αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας. Σύμφωνη γνώμη για τη λύση της ανώνυμης εταιρείας που βρίσκεται πλέον υπό εκκαθάριση, έδωσε και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr