background img
banner
banner

Έναρξη δράσεων του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου σε Ερύμανθο και Καλάβρυτα

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Η ομάδα του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Δυτικής Ελλάδας μέσω της κινητής μονάδας που διαθέτει πραγματοποίησε “Παρεμβάσεις Δρόμου” ή αλλιώς “StreetWork” , την Τρίτη (20/07) στον Δήμο Καλαβρύτων και την Τετάρτη (21/07) στον Δήμο Ερυμάνθου αντίστοιχα, με σκοπό την καταγραφή των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών για την ανάδειξη των σημαντικότερων αναγκών τους αλλά και το σχεδιασμό στοχευμένων υποστηρικτικών προγραμμάτων.

Η δράση που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διανομής των τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των πολιτών για το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Δυτικής Ελλάδας, στην καταγραφή των αναγκών των εξυπηρετούμενων του ΤΕΒΑ καθώς και την πληροφόρηση των ωφελούμενων για τις διαθέσιμες δομές, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.
Η ομάδα του Παρατηρητηρίου επισκέφθηκε τα Κέντρα Κοινότητας τωv Δήμων Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, όπου συζήτησε με τα αρμόδια στελέχη και κατέγραψε τις δράσεις, τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των εν λόγω δομών. Τα συμπεράσματα της καταγραφής της ομάδας του Παρατηρητηρίου, θα αξιοποιηθούν για τον σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων που έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις ανθρώπινες ανάγκες.

H δράση “streetwork” απευθύνεται σε ευάλωτες και ειδικές ομάδες πληθυσμού και βασικός της στόχος είναι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η ενίσχυση των δυνατοτήτων τους. Αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη μορφή κοινωνικής υποστήριξης και βασίζεται στην παραδοχή ότι είναι αποτελεσματικότερη όταν αυτές οι ομάδες προσεγγίζονται στον χώρο τους.
Επιπλέον δράσεις “streetwork” το προσεχές διάστημα και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr