background img
banner
banner

Έντονη πολιτιστική και μουσική δράση στον πεζόδρομο – Αποθεώθηκαν οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες σε μία εξαιρετική εκδήλωση

ΜΕ ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ… ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΑΚΡΑΤΑ

Μία πολύ όμορφη βραδιά, γεμάτη… χρώματα και πολλές – πολλές μουσικές καινοτομίες, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν και να ακούσουν 220 καθήμενοι και περίπου 40… ορθοί λάτρεις της Μουσικής Τέχνης, την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στην πλατεία Ελευθερίας και στον πεζόδρομο της Ακράτας. Οι τέσσερις Φιλαρμονικές Ορχήστρες που συμμετείχαν στη δράση, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με τις εξαίρετες μουσικές τους επιδόσεις, “μάγεψαν” και ξεσήκωσαν το κοινό σε μια μουσική “πανδαισία” ήχων που κράτησε για πάνω από 2,5 ώρες αμείωτο το ενδιαφέρον όλων ανεξαιρέτως!

110 μουσικοί – Τέσσερις εξαιρετικές ορχήστρες

Η μουσική εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και τελείωσε μισή ώρα περίπου πριν τα μεσάνυχτα. Η “Φιλαρμονική Ορχήστρα Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών” έκανε την αρχή, αποτελούμενη από 30 μουσικούς επί σκηνής, της οποίας μαέστρος ήταν ο Αρχιμουσικός Γιώργος Μπουρδόπουλος. Αμέσως μετά εμφανίστηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου με τον Αρχιμουσικό Παναγιώτη Παναγάκο να δείχνει ότι βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και με τους 28 μουσικούς του γειτονικού νομού να “πιάνουν” πολύ καλή απόδοση. Η επιτυχημένη βραδιά, έκλεισε με τα “δυνατά χαρτιά” της εκδήλωσης, τους εκτελεστές του Μουσικού Συνόλου Ανατολικής Αιγιάλειας των δύο εξαιρετικών Αρχιμουσικών Χρήστου Ασημακόπουλου και Δημήτρη Μίχαλου, αποτελούμενη από 44 περίπου μουσικούς επί σκηνής να καταχειροκροτούνται για αρκετή ώρα, κατά τη λήξη της εκδήλωσης.

Το Μουσικό Σύνολο Ανατολικής Αιγιάλειας ¨έκλεψε¨ τα βλέμματα όλων

Οι τρεις ορχήστρες είχαν ετοιμάσει ένα πολύ σύγχρονο και μοντέρνο ηχητικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, ενώ αίσθηση έκανε στο κοινό η ποικιλομορφία των τραγουδιών που αποδόθηκαν, καθώς παίχτηκαν από κινηματογραφικά τραγούδια και γνωστά μουσικά θέματα της παγκόσμιας 7ης Τέχνης, ενώ δεν έλειψαν οι μουσικές επιλογές από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι της τελευταίας δεκαετίας και… απρόβλεπτες διασκευές. Η “κοινή” ορχήστρα “Αιγείρας – Ακράτας” εκτέλεσε μουσικά θέματα από σειρές της τηλεόρασης και διεθνή κινηματογράφο (Game of thrones, Pirates of Carribbean, Τιτανικός κ.λπ.) ενώ όλες οι επιλογές των μουσικών συνόλων, όχι μόνο άρεσε στο ευρύ κοινό, αλλά έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και αίσθηση, λόγω της ποικιλίας των ηχητικών επιλογών αλλά και της εκτελεστικής δεινότητας όλων των μουσικών, ανεξαιρέτως. Συνολικά, οι θεατές ξεπέρασαν τους 260 (καθήμενοι ή όρθιοι) και ο πεζόδρομος της Ακράτας, “πλημμύρισε” ήχους, νότες, κόσμο και φυσικά, το αυθόρμητα χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Μαρία Σταυροπούλου: «Η επιτυχημένη βραδιά επικυρώνει την ποιότητα της δουλειάς των Φιλαρμονικών»

Μιλώντας στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, η οποία προλόγισε την δράση και ευχαρίστησε τον κόσμο για την αθρόα προσέλευσή του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια από κάθε άποψη, που “μάγεψε” τα αυτιά και τις… ψυχές του κοινού. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των ορχηστρών είναι πάρα πολύ καλό και η οργάνωση σε κορυφαία πραγματικά επίπεδα. Ήταν συγκινητικό το γεγονός ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε με τόση αγάπη και τόσο ενδιαφέρον για την μουσική εκδήλωση. Η δεύτερη αυτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και πέτυχε στο 100% της, “επικυρώνει” αυτόματα και την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στον τοπικό σύλλογο και την εξαιρετική ικανότητα που έχει η περιοχή στην γνώση της Τέχνης της Μουσικής» ήταν τα πρώτα λόγια της αντιδημάρχου, αναφερόμενη στην προχθεσινή βραδιά.

«Τέτοιες ανάλογες εκδηλώσεις αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου»

«Οι άνθρωποι που διοργάνωσαν την εκδήλωση είναι ένα πολύ ικανό ανθρώπινο σύνολο, που ξέρει να αναδεικνύει την επιτυχία. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ορχήστρες της Ακράτας και της Αιγείρας παρουσιάζουν ένα πολύ δυναμικό μουσικό “κράμα”. Το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Νιώσαμε όλοι μια… ανάταση ψυχής. Είμαι πολύ υπερήφανη που η Ανατολική Αιγιάλεια οργανώνει, στηρίζει και ολοκληρώνει τέτοιες ανάλογες δράσεις, με τον πιο επιτυχημένο τρόπο. Η πολιτιστική παρουσία της περιοχής, δηλώνει άλλη μια φορά “παρών” και… το εννοεί. Η καλλιτεχνική δημιουργία, η κοινωνική παρέμβαση που προσφέρει ο Σύλλογος της περιοχής, δεν είναι μόνο ότι έχει έντονη δράση, αλλά δίνει μία δυναμική παραπάνω σε μια εποχή πολύ ιδιαίτερη και με οικονομικές δυσκολίες. Κατά καιρούς, αυτό που ακούγεται και λέγεται από κάποιους, είναι το πως φεύγουν οι υπηρεσίες από τις μικρές πόλεις, πως εξασθενούν οι μικρές κοινωνίες και “μικραίνει” η αγορά. Αυτό, καταρρίπτεται πανηγυρικά, από τέτοιες ανάλογες εκδηλώσεις. Η πολιτιστική κληρονομιά μας, είναι κάτι που δεν μπορεί να μας πάρει κανένας και ποτέ. Και μια ξεχωριστή έκφραση της κληρονομιάς αυτής, είναι σαφώς η μουσική παιδεία και οι μουσικοί του τόπου» δήλωσε η κ. Σταυροπούλου στο protionline.gr, αναφερόμενη στην εξαιρετική μουσική πανδαισία που απόλαυσε ο κόσμος της Ανατολικής Αιγιάλειας την προηγούμενη Τετάρτη.

Χρ. Ασημακόπουλος: «Πίσω από το τελικό αποτέλεσμα, κρύβονται κόποι και θυσίες…»

Ερωτώμενος από τo protionline.gr ο “εγκέφαλος” της μουσικής βραδιάς, Αρχιμουσικός Χρήστος Ασημακόπουλος για το τι έχει αποκομίσει από την υπέροχη αυτή γιορτή, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το τελικό αποτέλεσμα, ήταν μία άκρως επιτυχημένη βράδια. Ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος και οι συμμετέχουσες Φιλαρμονικές είχαν μια εξαίρετη απόδοση, κατά γενική ομολογία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, καθώς όλα αυτά που απόλαυσε το κοινό, “έκρυβαν” πίσω τους αρκετή προσπάθεια και πολύ κόπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν σε αυτή την δράση και ένα ακόμη πιο μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει πάντα, σε κάθε μας τόλμημα και κάθε μας μουσική προσπάθεια”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, η οποία προλόγισε την όμορφη μουσική εκδήλωση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστος Γούτος, καθώς και οι κ. Γιοβάς, κ. Ντερέκη, κ. Χρυσανθόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ακράτας κ. Στούμπος, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι από τον πολιτικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόσμο της τοπικής κοινωνικής ζωής.

Τέλος να επισημανθεί ότι, ο κόσμος στον πεζόδρομο της Ακράτας… παρέμεινε για αρκετή ώρα, μετά το πέρας της μουσικής εκδήλωσης, γεγονός που σχολιάστηκε πολύ θετικά από όλους και επικύρωνε – αν μη τι άλλο – την επιτυχία της βραδιάς. Η 2η Συνάντηση Φιλαρμονικών, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  ενώ την διοργάνωση είχε επιμεληθεί ο “Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Φιλαρμονικής Ακράτας” εξ ολοκλήρου. Η δράση έγινε υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, την ευγενική υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑ, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιάλειας και την Τ.Κ. της Ακράτας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr