background img
banner
banner

Έργο ώστε να επουλωθεί η «πληγή»

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΑ – ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

Εν αναμονή ενός σημαντικού έργου, η εκτέλεση του οποίου έχει δρομολογηθεί, βρίσκονται στην κοινότητα Συλιβαινιωτίκων Δ.Ε. Ακράτας. Πρόκειται για την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και σωληνωτών αγωγών σε σημείο που τον περασμένο χειμώνα επλήγη από κατολίσθηση εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα και κάτοικοι να δυσκολεύονται να φτάσου στα σπίτια τους…

Στο σημείο είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία τότε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και είχε εκπονηθεί μελέτη, βάσει της οποίας το έργο αποκατάστασης θα είναι ύψους 58.000 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εκτέλεσή του ενώ έχει διακηρυχθεί ανοιχτή δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου.

Τι θα περιλαμβάνει το έργο

Η μελέτη περιλαμβάνει: Κατασκευή δύο τοιχίων αντιστήριξης πρανών μήκους περίπου 10 μ. (ανάντι) και 30 μ. (κατάντι) σε δρόμο εντός οικισμού Συλιβαινιωτίκων, κατασκευή δύο σωληνωτών αγωγών διαμέτρου Φ80 εκ., μήκους περίπου 5 μ. και 6 μ. με πτερυγότοιχους και φρεάτιο για αύξηση διαστάσεων υφιστάμενων σωληνωτών που δεν επαρκούν πλέον ως προς τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων, κατασκευή ανοικτού τσιμενταύλα μήκους περίπου 20 μ. που συνδέει τα ανωτέρω σωληνωτά για διευθέτηση όμβριων υδάτων και όδευσής των σε παρακείμενο αποδέκτη και αποκατάσταση οδοστρωμάτων ανάντι και κατάντι των τοιχείων με σκυρόδεμα. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αναγκαίο να εκτελεστεί, λέει ο πρόεδρος

Περιγράφοντας την κατάσταση στo protionline.gr, ο πρόεδρος της κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος, επισήμανε: ΄΄Τον περασμένο χειμώνα σε ένα σημείο της κοινότητας και συγκεκριμένα σε μία πλαγιά στον εσωτερικό δρόμο που περνά από το χωριό, ο οποίος βρίσκεται στον πυρήνα της περιοχής, σε ένα πρανές που υπάρχουν πέντε σπίτια στην σειρά, έγινε μία κατολίσθηση λόγω σφοδρής κακοκαιρίας και βροχόπτωσης. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεριζωθεί ένα πεύκο, ενώ με την υποχώρηση του εδάφους, οι ρίζες ενός αιωνόβιου πλατάνου “βγήκαν” στην επιφάνεια και “πετάχτηκαν” από το οδόστρωμα. Ταυτόχρονα, ένα τοιχίο το οποίο ήταν στην από πάνω μεριά στο σημείο, υποχώρησε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τσιμεντοτοιχία που υπήρχε να κοπεί ουσιαστικά στα δύο και επιπλέον να σπάσει και το οδόστρωμα με αρκετές ρωγμές΄΄.

Αναφορικά με την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου, σημείωσε: ΄΄Στο συγκεκριμένο σημείο “περνάει” και καταλήγει ένα αυλάκι το οποίο είναι σημείο απορροής όλων των όμβριων υδάτων και λόγω της συγκεκριμένης βροχής, φράκαρε. Το έργο αυτό, αφορά όλους τους κατοίκους του χωριού ανεξαιρέτως, καθώς είναι επάνω στην κύρια οδική αρτηρία, οπότε εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο, και όχι μόνο τις πέντε οικογένειες (συνολικά 20 άτομα) που έχουν τις οικίες τους εκεί. Μάλιστα, η ζημιά που έχει γίνει, αφορά άμεσα αυτά τα είκοσι άτομα, καθώς στο σημείο είναι η κύρια κατοικία τους. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, όταν πριν λίγους μήνες, ένα Ι.Χ. βρέθηκε στο χαντάκι του δρόμου, στο σημείο της υποχώρησης του οδοστρώματος΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr