background img
banner
banner

ΑΙΓΙΩΤΙΚΑ ΠΕΝΘΗ: Κλεομένης (Μάνιος) Χριστόπουλος (Δάσκαλος)

Απεβίωσε αιφνιδίως ο ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ (Μάνιος) ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ βυθίζοντας στην θλίψη την αιγιώτικη κοινωνία. Ο Μάνιος Χριστόπουλος ήταν ένας αγαπητός συμπολίτης, δάσκαλος στο επάγγελμα με εγκατάσταση στην Αθήνα.

Υπεραγαπούσε, όμως το Αίγιο και σε κάθε ευκαιρία ερχόταν οπωσδήποτε στην γενέτειρά του. Γέννημα της συνοικίας του Αγ. Ανδρέα, τον θυμάμαι από τα παιδικά μας χρόνια, αφού μάλιστα στην Α΄ Δημοτικού είχα την μητέρα του δασκάλα.

Ο Μάνιος ήταν ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, είχε και συγγραφικό έργο ως δάσκαλος και του άρεσε το διάβασμα. Πολλές φορές τα καλοκαίρια τον έβλεπες πρωϊνά στα Ψηλά-Αλώνια να πίνει τον καφέ του έχοντας μαζί του 2-3 βιβλία!

Ως παιδί και ως μεγαλύτερος ξεχώρισε για την καλή του καρδιά, την ευγένειά του, την ζωντάνια του, την κοινωνικότητά του που την εκδήλωνε έντονα και με φιλοφρονήσεις προς τους φίλους και τους γνωστούς συμπολίτες του. Σε χαιρετούσε εγκάρδια ιδίως όταν σε συναντούσε στο κέντρο της Αθήνας που έπινε τον καφέ του. Του άρεσε το καλό ντύσιμο, οι κοινωνικές επαφές και ποτέ και εκεί δεν ξεχνούσε το αγαπημένο του Αίγιο και τους Αιγιώτες! Όσοι τον ήξεραν, τον συμπαθούσαν.

Πολλές φορές τον έβλεπες να λέει διάφορα αστεία στις παρέες του. Του άρεσε το χιούμορ, ήταν πνευματώδης και «ατακαδόρος». Και σχεδόν πάντα χαμογελαστός… Ήταν ένα καλό …μεγάλο παιδί! Και του άρεσαν πολύ τα ταξίδια, ιδίως τα καλοκαίρια. Αγαπητέ Μανιώ, έφυγες νωρίς…

Θρηνούν οι φίλοι του, ο Αγια-Αντρέας και η …γνωστή εν Αθήναις αιγιώτικη παροικία. Φέτος, δεν θα ταξιδέψεις σε κάποιο νησί ή στο εξωτερικό. Πηγαίνεις το τελευταίο ταξίδι, εν χώρα ζώντων ελπίζουμε…

Κι ας ευχηθούμε να είναι …ανέφελο έως εκεί. Και ας είναι ελαφρύ το χώμα της αιγιώτικης …γης, που τόσο αγάπησες!

Γιάννης Σωτ. Μεντζελόπουλος  Δικηγόρος


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr