background img
banner
banner

Αναβάθμιση των πάρκινγκ για να γίνουν πιο λειτουργικά

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣ. ΦΩΤΗΛΑ – ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Σε καθαρισμό και διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης στο κέντρο του Αιγίου αρχικά και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα, προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, σε μία προσπάθεια αφενός να τα βελτιώσει και αφετέρου να τα κάνει πιο λειτουργικά, αυξάνοντας τον αριθμό των αυτοκινήτων που δύνανται να φιλοξενήσουν.

Ο στόχος είναι σε λίγο καιρό να μην υπάρχει πάρκινγκ στο οποίο δεν θα υπάρχει διαγράμμιση, έτσι ώστε να καταλαμβάνονται συγκεκριμένες θέσεις και να μην παρατηρείται άναρχο παρκάρισμα που συνεπάγεται σε απώλεια θέσεων.

Η πρώτη διαμόρφωση στην παρούσα φάση γίνεται στο πάρκινγκ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στην οδό Ασημάκη Φωτήλα και το οποίο από την Υπηρεσία, εδώ και χρόνια, έχει δοθεί προς χρήση στον δήμο Αιγιαλείας για να καλύπτει τις ανάγκες της στάθμευσης. Πλην όμως, η κατάσταση στο πάρκινγκ δεν ήταν η ενδεδειγμένη ενώ, συν τοις άλλοις, δεν υπήρχε συγκεκριμένη «ροή» στάθμευσης, με αποτέλεσμα πολλές φορές σε ώρες αιχμής, αυτοκίνητα να εγκλωβίζονται στο εσωτερικό του και να μην μπορούν να βγουν.

Αντιδημαρχίες Καθαριότητας και Έργων ενώνουν δυνάμεις

Το βράδυ της Κυριακής μέσω ανακοινώσεων ζητήθηκε από τον δήμο να μην χρησιμοποιηθεί το πάρκινγκ από οχήματα ώστε το πρωί της Δευτέρας να ξεκινήσουν οι εργασίες, πλην όμως κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα να υποστούν τις κυρώσεις. Τελικώς, οι εργασίες ξεκίνησαν και περιλαμβάνουν ολική διαμόρφωση. Η όλη παρέμβαση αποτελεί μία «σύμπραξη» των αντιδημαρχιών Έργων και Καθαριότητας καθώς για τη διαμόρφωση και τον καθαρισμό χρειάζεται η συμβολή και των δύο.

Αλλού η είσοδος κι αλλού η έξοδος – Θέσεις για ΑμεΑ αλλά και για δίκυκλα

΄΄Είναι μία προσπάθεια που κάνουμε μαζί με την αντιδημαρχία Έργων έτσι ώστε και να καθαριστούν τα πάρκινγκ και να διαμορφωθούν. Το συγκεκριμένο της Ασημάκη Φωτήλα, έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων ωστόσο αυτό που χρειαζόταν ήταν αρχικά καθαρισμό και στη συνέχεια διαμόρφωση και διαγράμμιση΄΄, είπε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστό πως πλέον θα γίνει και νέα περίφραξη ενώ η είσοδος θα γίνεται αποκλειστικά από την Ασ. Φωτήλα και η έξοδος από την οδό Περικλέους ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του χώρου. Επίσης, σημείωσε ότι μέσα στο πάρκινγκ θα υπάρχει πρόβλεψη για δύο θέσεις για Άτομα με Αναπηρίες, μία θέση για υπηρεσιακό όχημα της Τροχαίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας που δεν υπάρχει, έτσι ώστε να ρυθμίζεται η κυκλοφορία, καθώς επίσης και προκαθορισμένες θέσεις για δίκυκλα οι οποίες απουσιάζουν από το Αίγιο.

Ακόμη δύο στο πρόγραμμα

΄΄Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των πάρκινγκ ώστε να γίνουν πιο χρηστικά και να εξυπηρετούν τον κόσμο΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος. Ερωτηθείς αναφορικά με τον επόμενο χώρο παρέμβασης, είπε πως θα είναι στο πάρκινγκ που βρίσκεται πιο πάνω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια, τα τεχνικά συνεργεία θα μετακινηθούν στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ανδρέου εκεί όπου χρειάζεται και τεχνικό έργο λόγω του προβλήματος στο έδαφος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr