background img
banner
banner

Αναγκαία η πρόληψη και η αντιμετώπιση για τους πνιγμούς στη θάλασσα

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Σημαντική ανταπόκριση είχε η ημερίδα “Πνιγμοί, Πρόληψη και Αντιμετώπιση” που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης πνιγμών, την Πέμπτη 21, Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και κατανόηση εκ μέρους του κοινού της σημαντικότητας της σωστ

ς παροχής πρώτων βοηθειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός περιστατικού πνιγμού, όπως και η ενημέρωση για τις καλές πρακτικές που μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαραλάμπος Μπονάνος και ο Διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος αρχιπλοίαρχος Ευρυβιάδης Σαπουνάς.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από τους: Στέφανο Τσαγγέτα, υποπλοίαρχο διοικητή λιμενικής αστυνομίας Κ.Λ. Πάτρας, Dr. DetlevMohr, Πρόεδρος Ilse, Παναγιώτη Πασχαλάκη, Πρόεδρο του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Safe Water Sports», Νικόλαο Γιοβανίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, Βασίλειο Αλεξόπουλο, M.scPh.d. Χειρουργό Παίδων, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο, Διευθυντής Προγράμματος Atls, Γεώργιο Μπονέλη, διευθυντή της Σχολής Patras Lifeguards, Ελένη Σουλτανάκη, Phd, τ. καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ, Διευθύντρια Ναυαγοσωστικής Σχολής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος της επιτροπής πρόληψης πνιγμών της Ilse, για την Ελλάδα.

Η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στη χώρα…

Το σύνολο των ομιλητών επεσήμαναν ότι ο πνιγμός στη θάλασσα αποτελεί στη χώρα μας την δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η ευαισθητοποίηση και κατανόηση εκ μέρους των πολιτών της ορθής παροχής πρώτων βοηθειών αλλά και η εκπαίδευση των συμπολιτών μας για την προαγωγή της ασφάλειας στο υγρό στοιχείο και στην έγκαιρη και σωστή αντίδραση σε περιπτώσεις πνιγμών.

Στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος εκδήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του, που η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να υλοποιήσει δράσεις με στόχο την ασφάλεια και την πρόληψη μέσα από την έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει και στο μέλλον την επιτυχημένη αυτή συνεργασία και επιπλέον ότι θα τοποθετήσει πινακίδες με πληροφοριακό υλικό στις πολυπληθέστερες παραλίες για ενημέρωση των λουομένων, ενώ ευχήθηκε κάθε καλοκαίρι να χαιρόμαστε τη θάλασσα χωρίς να κινδυνεύει κάνεις. Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr