background img
banner
banner

ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ: 1 Οκτωβρίου η πρεμιέρα στην preleague των Ανδρών

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10 ΟΜΑΔΩΝ

Νωρίτερα από την περυσινή χρονιά θα ξεκινήσει φέτος το πρωτάθλημα βόλεϊ της preleague των Ανδρών, στο οποίο θα πάρει και πάλι μέρος ο Α.Ο. Αιγιαλέων, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αχαϊας στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Η σημαντική αλλαγή σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο 2021-22, είναι ότι θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με τη συμμετοχή 10 ομάδων από όλη την Ελλάδα, γεγονός που σίγουρα θα επιφέρει μεγαλύτερα έξοδα στα σωματεία λόγω των μακρινών μετακινήσεων, ενώ αγωνιστικά θα είναι πιο ανταγωνιστικό και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 14 Μαϊου 2023.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εξής δέκα (10) ομάδες: ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ, ΑΣ ΑΡΗΣ, ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80, ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ, ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ, ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ. Τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δώδεκα (12) ομάδες. Στην volley league ανεβαίνουν δύο ομάδες και δύο υποβιβάζονται στην Α2.

Τέσσερις μεταγραφές και επτά ανανεώσεις

Ο ΑΟ Αιγιαλέων μέχρι τώρα έχει αποκτήσει τέσσερις παίκτες εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι, στο πρόσφατο παρελθόν, φόρεσαν και πάλι τη φανέλα της ομάδας αγωνιζόμενοι στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Τον 45χρονο διεθνή λίμπερο Γιάννη Λιβαθηνό από τον Κόροιβο Αμαλιάδας, τον 25χρονο ακραίο Λευτέρη Δρακόπουλο από την Ολυμπιάδα Πατρών, τον 35χρονο διαγώνιο Βασίλη Κανά από τον Κόροιβο και τον 26χρονο πασαδόρο/λίμπερο Βασίλη Ηλιόπουλο από τον Ερμή Πατρών.

Από το περυσινό ρόστερ μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει οι Κωνσταντίνος Βασιλάκος, Παναγιώτης Σαλαβασίδης, Γιώργος Σύρος, Γιάννης Χασάπης, Φάνης Δασκαλόπουλος, Φώτης Μούρτζης και Νίκος Μαυραγάννης. Προπονητής παραμένει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Συμμετοχή και στο κύπελλο

Εκτός από το πρωτάθλημα, η ομάδα της Αιγιάλειας έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 2022-23, στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος οι ομάδες από τη volley league, την pre league και την Α2 Εθνική κατηγορία. Υποχρεωτική όμως είναι μόνο η συμμετοχή των ομάδων της volley league. Όποια δεν δηλώσει συμμετοχή θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα.

Το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών θα διεξαχθεί μέσα στο χρονικό διάστημα από 2/10/2022 έως 14/5/2023. Ο τρόπος και ο χρόνος διεξαγωγής ανά Φάση θα καθοριστεί με την Ειδική Προκήρυξη και θα γίνει σε τρεις φάσεις:

Α’ Φάση: θα συμμετάσχουν μόνο ομάδες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Β’ Φάση: θα συμμετάσχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Α’ Φάση και οι ομάδες της Pre League Ανδρών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Γ’ Φάση: θα συμμετάσχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Β’ Φάση και τα ΤΑΑ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Την ευθύνη για τη διοργάνωση των αγώνων της Α’, Β’ και Γ’ Φάσης θα έχει η ΚΕΠ/ΕΟΠΕ.

Μόνο η Ολυμπιάδα από την Αχαϊα στην Α2

Όσο αφορά την Α2 Εθνική, από την Αχαϊα θα συμμετάσχει μόνο η Ολυμπιάδα Πατρών σώζοντας το… γόητρο του άλλοτε πανίσχυρου πατραϊκού βόλεϊ που συνεχίζει να έχει φθίνουσα πορεία. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 1/10/2022 και θα ολοκληρωθεί στις 14/5/2023 Δικαίωμα συμμετοχής στον Α΄ όμιλο έχουν οι παρακάτω ομάδες: ΑΣ ΑΘΛΗΣΗ, ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΣΠ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΓΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΦΑΜ ΦΟΙΒΟΣ, ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr