background img
banner
banner

Ασφάλεια στους κατοίκους από τις υδατοδεξαμενές

ΕΛΑΒΕ… ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αίσθηση ασφάλειας προκαλούν στους κατοίκους των ορεινών περιοχών που τοποθετήθηκαν οι υδατοδεξαμενές που προσέφερε η εταιρεία τσιμέντων ΤΙΤΑΝ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων, εφόσον παραστεί ανάγκη. Η αρχή έγινε στο Γολέμι του δήμου Ερυμάνθου, ενώ χθες το όχημα έλαβε θέση και στην περιοχή της Τράπεζας Αιγιαλείας.

Πρόκειται συνολικά για 15 σιλοφόρα οχήματα που έχουν μετατραπεί σε δεξαμενές νερού, χωρητικότητας 30 κ.μ. το καθένα καθώς και μίας ανοικτής δεξαμενής νερού, χωρητικότητας 40 κ.μ., για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Δύο εκ των 16 δεξαμενών προορίζονταν για την Αιγιάλεια, στα οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία δεξαμενή κοντά στο Μοναστήρι Αγίας Τριάδας στην περιοχή της Τράπεζας Δ.Ε. Διακοπτού και μία στην περιοχή Πέντε Δέντρα – Ψαμιακό Νερό στην Δ.Ε. Ακράτας.

Δωρεάν της ΤΙΤΑΝ, υπόδειξη από την Πυροσβεστική

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφέρει σχετικά: ΄΄Ξεκίνησε ήδη η τοποθέτηση των τεράστιων υδατοδεξαμενών στην περιοχή μας με σκοπό να την θωρακίσουμε από τους κινδύνους της πυρκαγιάς, κατόπιν δωρεάς της εταιρείας Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Προηγήθηκε η συνεννόηση και η υπόδειξη των σημείων από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 7 πυροσβεστικά οχήματα θα μπορούν άμεσα να ανεφοδιαστούν με νερό χωρίς την ανάγκη της χρονοτριβής για την μετάβαση υδροφόρων οχημάτων. Η αρχή έγινε στο Γολέμι, περιοχή του δήμου Ερυμάνθου. Θα ακολουθήσουν άλλες 5 περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Οι επόμενες μέρες παραμένουν δύσκολες και επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιών και όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Παραμένουμε σε επιφυλακή για την αποτροπή φαινομένων που θα προκαλέσουν δυσάρεστες καταστάσεις. Ζήτησα ήδη από την αστυνομική διεύθυνση την αύξηση των περιπολιών για τον εντοπισμό υπόπτων πιθανών εμπρηστών και την επιτήρηση της εφαρμογής της απαγορευτικής εγκυκλίου που εξέδωσα για την κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές΄΄.

Ικανοποίηση κι ευχαριστίες

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τράπεζας Ξανθή Παπακανέλλου, επισημαίνει: ΄΄Σήμερα (χθες) τοποθετήθηκε στο χωριό μας, μία μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενή η οποία σε περίπτωση φωτιάς θα μπορεί να εφοδιάζει με νερό άμεσα και γρήγορα τα πυροσβεστικά οχήματα. Για τον λόγο αυτό, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που προμηθεύτηκε τέτοιες δεξαμενές, συνδράμει το έργο της πολιτικής προστασίας και είναι δίπλα μας με κάθε τρόπο. Ευχαριστώ όμως και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κ. Γ. Κολοκοτσά, που μία από τις λίγες αυτές δεξαμενές, που τοποθετηθήκαν σε όλο τον Νομό Αχαΐας επέλεξε να τοποθετηθεί στο χωριό μας. Εύχομαι να μας είναι αχρείαστη…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr