background img
banner
banner

Γιορτή λήξης με χαρά και συγκίνηση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Εκκλησιαστικού Βρεφονηπιαγκού Σταθμού «Τα Αγγελουδάκια» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2021-2022.

Αρχικά, η διευθύντρια του Σταθμού Αναστασία Νικολέλλη, εμφανώς συγκινημένη, αναφέρθηκε στο ιδιαιτέρως αξιόλογο έργο, το οποίο επιτελείται με τη πρέπουσα προσοχή, ευαισθησία και υπευθυνότητα στην εν λόγω Εκκλησιαστική Δομή, αφού στοχεύει στην παροχή στοιχειωδών γνώσεων και την εκμάθηση των απαραίτητων κανόνων συμπεριφοράς για την πρόοδο και την ομαλή κοινωνικοποίηση των μικρών μαθητών.

Εν συνεχεία, αποχαιρέτισε με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευχές τους «μεγαλύτερους» μαθητές, τα νήπια, τα οποία από την προσεχή σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο.
Η γιορτή, η οποία είχε θέμα “Φιλία, Ειρήνη, Αγάπη”, κορυφώθηκε με την απόδοση ποιημάτων, θεατρικών δρώμενων και τραγουδιών από τούς μαθητές, με την καθοδήγηση, βεβαίως, των αξιόλογων, ευγενών, πρόθυμων και εμπνευσμένων εκπαιδευτικών τους και με την ευχή αυτές οι έννοιες, φιλία, ειρήνη και αγάπη, να χαρακτηρίζουν τη ζωή όλων.
Η επιτυχής αυτή συλλογική προσπάθεια και παρουσίαση έτυχε των πιο θερμών χειροκροτημάτων των γονέων και των συγγενών των παιδιών.

Προσωπική μέριμνα του Μητροπολίτη

Στη συνέχεια, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος αναφέρθηκε στον εξόχως σημαντικό εκκλησιαστικό χαρακτήρα του Σταθμού και αφού μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό και τις πατρικές ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του Μητροπολίτου για την ποιοτική και ορθή λειτουργία του Σταθμού, με βάση τις χριστιανικές και ανθρωπιστικές αξίες και αρετές, καθώς και στη διαρκή μέριμνα αυτού για την παροχή της αναγκαίας ηθικής και οικονομικής στήριξης, επισημαίνοντας συγχρόνως τις άοκνες προσπάθειες, τις οποίες εναγωνίως καταβάλλει για την ολοκλήρωση της ημιτελούς κτιριακής εγκαταστάσεως, στην οποία θα φιλοξενούνται “Τα Αγγελουδάκια”.

Αναγνώριση του πολύπλευρου έργου της Δομής

Επιπροσθέτως, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, αφού επαίνεσε με λόγια αγάπης τα παιδιά για τις άριστες επιδόσεις τους, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τη στοργή με την οποία τα περιβάλλουν, καθώς και για την αφοσίωσή τους στο υπεύθυνο λειτούργημά τους, το οποίο έχει ως κέντρο τη διάπλαση και τη διαπαιδαγώγηση αυριανών πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται αυτές τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές στη Δομή της τοπικής Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πολύπλευρο έργο αυτής. Τέλος, η γιορτή, στην οποία παρευρίσκονταν και τα μέλη του Δ.Σ. του Σταθμού, ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού, στο οποίο βέβαια συνέτειναν η απονομή αναμνηστικών δώρων στους μικρούς φίλους και τα πλούσια εδέσματα, τα οποία προσφέρθηκαν σε όλους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr