background img
banner
banner

Δύσκολο να προλάβουν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους…

ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Λίγες ημέρες έμειναν (31/7) για να εκπνεύσει η προθεσμία εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ των σωματείων και από την πλευρά του κ. Αυγενάκη έχει ξεκαθαριστεί ότι μένουν εκτός πρωταθλημάτων οι ομάδες που δεν θα πάρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Μιλώντας ο κ. Αμανατίδης (βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην ΕΡΑ Σπορ μεταξύ των άλλων, για το τι βλέπει να γίνεται με τα σωματεία που δεν θα έχουν εγγραφεί στο μητρώο ως 31/7/2022 είπε: «Το μεγαλύτερο ποσοστό των σωματείων έχει εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. Σε κάθε προσπάθεια πρέπει να μπαίνει μια γραμμή για να μην γκριζάρει.
Ήταν μια θετική απόφαση της κυβέρνησης. Αυτά τα σωματεία θα βοηθηθούν. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχω θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

Μόνο 34 σωματεία από την Αχαΐα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το θέμα της εγγραφής των Αθλητικών Σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όπως φαίνεται και από τη λίστα που είναι αναρτημένη, μόλις 34 ομάδες έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία.

Οι υπόλοιπες ακόμα δεν έχουν εγγραφεί ή δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους και ο κίνδυνος είναι ορατός να μην έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Θυμίζουμε ότι πέρσι υπήρξε παράταση για τους συλλόγους και για αυτό δεν ίσχυσε ο συγκεκριμένος κανονισμός, ωστόσο φέτος είναι πιθανό να μην δοθεί η διευκόλυνση αυτή φέτος, μετά τη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη που παρεμβαίνει στο «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ.

Αν κάτι τέτοιο βέβαια συμβεί θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Κατηγορίας, με τους συλλόγους που δεν έχουν προχωρήσει στη διαδικασία να καλούνται να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν.

Τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι:

Σούπερ Λιγκ 2: Παναχαϊκή

Γ΄ Εθνική: ΑΠΣ Πάτραι

Α΄ Κατηγορία: Παναιγιάλειος, Πήγασος Μπεγουλακίου, Δόξα Παραλίας, Αετός Πατρών, Πολύτεκνος, Άρης Πατρών, Α.Ε. Πάτρα 2005, Δίας Σαραβαλίου, Πανιώνιος/Αχιλλέας, Ατρόμητος Πατρών, Αχαϊκή, Ατρόμητος Λάππα, Απόλλων Εγλυκάδας, Αναγέννηση Ψαθοπύργου,

B΄ Κατηγορία: Α.Ε. Αιγίου, Αχιλλέας Καμαρών, Αναγέννηση Πατρών, Άτλας, Αετός Ρίου, Φαραϊκός, ΑΠΟ Αρόης, Αστέρας Τσουκαλεΐκων.

Γ΄ Κατηγορία: Αστέρας Λεοντίου, Καμίνια, Ερμής Σαραβαλίου, Ολυμπιακός Πατρών, Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων, Δάφνη Πατρών, Πετεινοί.
Ακαδημίες-Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Αίολος Αγυιάς, Λύκοι Αιγιάλειας, Λύκοι Διακοπτού.

Πρόβλημα για κάποιους στην περιοχή μας το Μητρώο της ΓΓΑ

Εκτός από τις λίγες ομάδες της περιοχής μας που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο, κάποιες βρίσκονται πολύ κοντά να πάρουν το οκευ από την Γενική Γραμματεία, κάποιες δεν θα έχουν τα χρονικά περιθώρια.

Κι αυτό γιατί η διαδικασία είναι χρονοβόρα, γιατί μετά την Γενική Συνέλευση με νομικό εκπρόσωπο θα πρέπει να περιμένει η διοίκηση έναν μήνα ώστε να μην έχει κατατεθεί ένσταση, γιατί κάποια σωματεία κωλλυσιεργούν στην συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων.

Η δίμηνη παράταση που πρότεινε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αμανατίδη, περισσότερο έχει να κάνει με τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν σε λάθη στα έγγραφα που έχουν αποστείλει κάποια σωματεία.

Σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Μητρώο είναι από την περιοχή μας: Αβυθος, Αιγείρα / Ακράτα, Αστέρας Τέμενης, Απόλλων Αιγίου, Καλάβρυτα.

Σίγουρα πρόβλημα θα έχει ο Φοίνικας / Ζήρια που ήταν το τελευταίο σωματείο της περιοχής μας που πραγματοποίησε την Γενική Συνέλευση, αλλά και η Φλόγα Ροδιάς, που ακόμα δεν έχει ορίσει ημερομηνία για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr