background img
banner
banner

Εξιχνιάστηκαν εννέα απάτες σε βάρος πολιτών σε Αίγιο, Πάτρα και Κορινθία

ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, εννέα περιπτώσεις απατών, που διαπράχθηκαν σε Αιγιάλεια, Αχαΐα και Κορινθία. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απατών, σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, έγκλειστου φυλακών.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος από την 16/9/2020 έως την 4/9/2021, στο Αίγιο, στην Πάτρα και σε περιοχή της Κορινθίας, διέπραξε εννέα απάτες, από τις οποίες τρεις απόπειρες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, 24.000 ευρώ, ενώ είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει ακόμη 12.000 ευρώ.

Άλλοτε… εκτιμητής κι άλλοτε… γιατρός παραπλανούσε ηλικιωμένους

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσε ο κατηγορούμενος  επισημαίνεται ότι ενεργώντας από κοινού με άγνωστους δράστες, μετέβαινε σε οικίες ηλικιωμένων και προσποιούμενος τον ασφαλιστή και απεσταλμένο των παιδιών τους φωτογράφιζε κοσμήματα και τιμαλφή, προκειμένου να τα εκτιμήσει και με την μέθοδο της απασχόλησης στη συνέχεια τα αφαιρούσε.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο κατηγορούμενος προσποιούμενος τον γιατρό επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα θύματα του και με το πρόσχημα νοσηλείας των παιδιών τους ή στενών συγγενικών τους προσώπων, τους ζητούσε χρηματικά ποσά για αγορά φαρμάκων η μηχανημάτων που αφορούσε τη νοσηλεία τους.

Επισημαίνεται ότι όταν τα θύματα πείθονταν από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ένας από τους συνεργούς του μετέβαινε στις οικίες των θυμάτων προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.

Αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας της Ασφάλειας Αιγιαλείας

Για τη διερεύνηση των περιπτώσεων, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εξιχνίασαν τις υποθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr