background img
banner
banner

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια, η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Με ανανεωμένο προφίλ και μεγαλύτερη δυναμική, έπειτα από δύο αναβολές λόγω της πανδημίας,επανέρχεται η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διοργανώνεται από τον Δήμο Ερυμάνθου και έχει την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας. «Στους στόχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να αναδείξουμε με κάθε τρόπο την πρωτογενή παραγωγή μας, στηρίζοντας κάθε δράση που αναδεικνύει την υπεραξία της γης μας και τον πλούτο που διαθέτουμε» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι μέσα από τη συνεργασία του πρώτου και του δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκύπτουν δημιουργικές προσπάθειες που ενδυναμώνουν τις τοπικές κοινωνίες. «Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε νέους δρόμους στα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα και το κάνουμε πράξη με μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως άλλωστε αποδείξαμε και με την προώθηση οίνων στις αγορές της Ιαπωνίας και Νότια Κορέας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής ανέφερε: «Η Αγροτική Έκθεση της Χαλανδρίτσας, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά που την έχουν καταστήσει σε θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, επιστρέφει με ανανεωμένο προφίλ και μεγαλύτερη δυναμική που αναμένεται να της προσδώσουν οι νέες θεματικές εκδηλώσεις που εντάσσονται για πρώτη φορά στη διοργάνωση, στην κατεύθυνση διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την καινοτομία, την έρευνα και την αγορά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θανάσης Παπαδόπουλος τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που ενδιαφέρει την ευρύτερη περιοχή και την αγροτική παράγωγή. «Εκτιμούμε ότι φέτος η παρουσία των εκθετών θα είναι ενισχυμένη και η έκθεση για μία ακόμη φορά θα σημειώσει σημαντική επιτυχία αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πρωτογενούς μας παραγωγής». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους εκθέτες θα είναι ο Δήμος Καλαβρύτων, αλλά και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, ένας από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της χώρας.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Αγροτική Έκθεση Καλαβρύτων γίνονται είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.agrexa.gr, είτε μέσω του Δήμου Ερυμάνθου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr