background img
banner
banner

Επτά μετάλλια οι τσιρλίντερς του Αιγίου στο “Olympus All Star Cheer Open 2022!

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Περισσότεροι από 1.600 αθλητές και αθλήτριες του Cheerleading έδωσαν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ “Νίκος Γκάλης”, στο all star cheer open 2022, στο οποίο συμμετείχαν 20 σύλλογοι, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, ανάμεσά τους και οι “Μωβ Κινήσεις”, η ομάδα του Αιγίου από το “acceleration gym”. Με σημαντικές ακόμη συμμετοχές από το εξωτερικό που έδωσαν το παρόν στο Olympus All Star Cheer Open 2022, όπως η Κύπρος, η Εσθονία, η Ουγγαρία αλλά και ομάδες από κάθε άκρη της Ελλάδας. Στη διοργάνωση, που περιλαμβάνεται στην Ευρωπαϊκή Cheer League, εκτός από τις τρεις συμμετοχές του εξωτερικού, άλλες 9 νέες ομάδες διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο Olympus All Star Cheer Open 2022 που ήρθαν να ενταχθούν στην οικογένεια του cheerleading. Ανάμεσά τους και δύο μεγάλα, ιστορικά σωματεία, ο Εθνικός Πειραιώς ΟΦΠΦ και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας.

Συνολικά, στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 37 φορείς με 145 ομάδες & ζευγάρια και τους αγώνες έκριναν Διεθνείς κριτές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Cheerleading. Οι μαζορέτες της Κατιάνας Λατάνη εντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά και απέδειξαν ότι αποτελούν ισχυρό όνομα στο χώρο του αθλήματος, κατακτώντας συνολικά επτά μετάλλια, 2 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα!

Αναλυτικά οι σύλλογοι μέλη από την Ελλάδα που έλαβαν μέρος ήταν : Αμαζόνες, Ελληνικό Αστέρι, ΑΓΟΠ Μυρτάλη, Χοροκίνηση Ναυπλίου, Αποσπερίδες, Ακαδημία Μαζορετών Λαμίας, ΣΗΓΑ Γύμναθλος, Σειρήνες του Βορρά, ΑΠΣ Οι Αμπελόκηποι, Τέχνη και Άθληση Ρεθύμνου, ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος, ΥΑΔΕΣ, Ελληνικές Σταγόνες, ΜΩΒ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΙΓΙΟΥ, ΦΟΗ Αριάδνη, Αρμονία Θήβας, ΓΣ Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, ΑΓΣ Νέμεσις, ΑΣ Ολύμπιος Ζευς και Εύαθλοι Τρικάλων.

Κατιάνα Λατάνη: “Έχουμε καταξιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ελλάδα”

Η δασκάλα τους δήλωσε άκρως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της καινούργιας σεζόν από τον Σεπτέμβρη. “Και αυτή η συμμετοχή μας, δείχνει ότι έχουμε καταξιωθεί ανάμεσα στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δικαιώνει την προσπάθεια των κοριτσιών μου. Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων, δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε προπόνηση. Από τον Σεπτέμβρη ξεκινάμε πάλι δυναμικά για το επόμενο πρωτάθλημα και τους διασυλλογικούς αγώνες που θα γίνουν».
«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφουμε δυνατότεροι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες – αθλητές και τους γονείς τους, στους συλλόγους & στους προπονητές, οι οποίοι έδωσαν και πάλι βροντερό παρόν στην Αθήνα», δήλωσε η Γενική Γραμματέας και Υπεύθυνη Αθλητικών διοργανώσεων Ευαγγελία Κρητικού και συμπλήρωσε: «Η οικογένεια του Cheerleading μεγαλώνει και δυναμώνει μέρα με τη μέρα και ως Ομοσπονδία είμαστε εδώ για να να στηρίζουμε την προσπάθεια και το όνειρο κάθε αθλητή και αθλήτριας. Εύχομαι πολλές επιτυχίες σε όλες τις ομάδες. Ευχαριστούμε πολύ τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη που στηρίζει έμπρακτα το έργο της ομοσπονδίας μας”.

– To cheerleading συνδυάζει χορό με γυμναστική και ασκήσεις που εκτελούνται αρμονικά από τα μέλη της ομάδας. Προάγει το ομαδικό πνεύμα, την άσκηση με μουσική, την εξοικείωση με τον ρυθμό, την αρμονική εκγύμναση του σώματος. Είναι διασκεδαστικό, γεμάτο ενέργεια και συνδυάζει τέλεια γυμναστική και χορό.

Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, βοηθά στην απόκτηση ευλυγισίας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετική ενδυνάμωση. Το cheerleading από το 2021 είναι επίσημα Ολυμπιακό άθλημα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr