background img
banner
banner

Η Καθαριότητα στον δήμο ένα «σκαλί» πιο ψηλά!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

«Αν ζούμε σε ένα περιβάλλον καθαρό, αποκτά αξία το σπίτι μας». Με αυτή τη φράση, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος έδωσε το έναυσμα στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου για συνέχιση της σημαντικής προσπάθειάς τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον αγιασμό των δύο οχημάτων που προστέθηκαν πρόσφατα στον στόλο της Υπηρεσίας. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος έδωσε το στίγμα του χαρακτηρίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό ως την καλύτερη «επένδυση» για τον δήμο, γνωστοποιώντας παράλληλα τις προσπάθειες απόκτησης πιστοποίησης ISO που θα ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά το επίπεδο της Υπηρεσίας!

Στην είσοδο του υπαίθριου θεάτρου «Γ. Παππάς» πάρκαραν τα δύο απορριμματοφόρα που, όπως ανέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος, έρχονται να προστεθούν στα οκτώ υπάρχοντα. Να σημειωθεί ότι όταν παρέλαβε η δημοτική αρχή, διαθέσιμα ήταν μόλις έξι απορριμματοφόρα. Ακόμη δύο επισκευάστηκαν και τέθηκαν στη διάθεση της Υπηρεσίας, ενώ μαζί με το ένα περσινό και το φετινό που αγιάστηκαν χθες, συνολικά ο στόλος των οχημάτων στην καθαριότητα, αυξάνεται σε δέκα. Τα δύο απορριμματοφόρα τύπου πρέσας τελευταίας τεχνολογίας, πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και που η προμήθειά τους έγινε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κόστος για τον δημοτικό προϋπολογισμό. Μάλιστα είναι τα πρώτα απορριμματοφόρα οχήματα που προμηθεύεται ο Δήμος Αιγιαλείας από το 2007, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της, ιδιαίτερα στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας, τηρώντας παράλληλα και τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

Ευχαριστίες από την τοπική Εκκλησία για τον «αγώνα» για την καθαριότητα

Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανιάκης, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ενώ το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραΐσκος, καθώς και οι υπάλληλοι που υπηρετούν στην καθαριότητα του δήμου οι οποίοι έλαβαν την ευλογία, από τον αγιασμό του τελέσθηκε στο υπαίθριο θέατρο, χώρο πολιτισμού που ταίριαξε ιδανικά στο νόημα της εκδήλωσης, το οποίο δεν ήταν άλλο από την προσπάθεια όλων, από κάθε πόστο, ώστε να διατηρείται ο δήμος καθαρός και για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και για την εικόνα του.

Ο π. Ιωακείμ Βενιανάκης, μετά την τέλεση του Αγιασμού, μετέφερε τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου αλλά και τα συγχαρητήριά του για τις θυσίες και τους αγώνες που καθημερινά καταβάλουν οι εργαζόμενοι προκειμένου η πόλη του Αιγίου να παραμένει καθαρή. Μεταφέροντας τις ευχές και προσευχές του Μητροπολίτη, είπε: ΄΄Να είσαστε υγιείς και πάντοτε ο Θεός να σας δίνει τη δύναμη ώστε να διεκπεραιώνετε το έργο που αναλάβατε. Σας ευχαριστούμε πολύ για τον καθημερινό αγώνα σας΄΄.

Στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την εξεύρεση των χώρων εναπόθεσης των απορριμμάτων, στην ικανοποίηση που νιώθει από το αποτέλεσμα και τον ζήλο υπαλλήλων του τομέα Καθαριότητας, αλλά και στην αναγκαιότητα όλοι, από κάθε πόστο που υπηρετούν, να εντείνουν τις προσπάθειές τους, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Σας δίνουμε τα «εργαλεία», σας παρακαλώ να προσπαθήσουμε περισσότερο»

΄΄Είναι πολύ σημαντικό να συναντιόμαστε, γνωρίζω ότι εντός της ημέρας αλλά και τις νύχτες κάνετε πολλά πράγματα, διότι η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι πολύ σημαντική, αν όχι η σημαντικότερη για τον δήμο. Χαίρομαι που εγκαινιάζουμε τη χρήση δύο οχημάτων που μπορεί για κάποιον όταν τα βλέπει να μην παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά όταν μας λείπουν είναι πολύ σημαντικό΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Καλογερόπουλου, που συνέχισε ως εξής: ΄΄Ως δημοτική αρχή κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για να έχουμε καθαρό τον δήμο μας σε όλο του το εύρος. Θέλω προσωπικά να σας ευχαριστήσω, διότι, όπως μου μεταφέρουν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και η αντιδήμαρχος Διοίκησης, βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Σας παρακαλώ να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Όπως καταβάλουμε προσπάθειες από τη δική μας πλευρά και είμαστε δίπλα σας, θέλουμε κι από εσάς να εντείνετε την προσπάθεια, με τα εργαλεία που εμείς σας δίνουμε, για να έχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Μπορεί ο καθένας από εσάς κι από εμάς, να αποτελούμε ένα μέρος του συνόλου, όμως μέρος του συνόλου αποτελεί και ο κάθε πολίτης της Αιγιάλειας ξεχωριστά αλλά και τα παιδιά μας. Και επειδή πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό που παρέχει η Υπηρεσία, έχει σχέση με ό,τι περισσότερο αγαπάμε όλοι μας, τα παιδιά μας, οφείλουμε να πάμε την κοινωνία ακόμη πιο μπροστά. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας από εμάς κάνει προσπάθεια σαν να ήταν δική του υποχρέωση΄΄.

΄΄Πολλές φορές έχουμε το ελάττωμα να κρυβόμαστε πίσω από το ομαδικό. Αν αυτό υπάρχει, θα ήθελα να το παρακάμψουμε και να αναλάβει ο καθένας μας τη δική του ευθύνη συνεισφέροντας ό,τι καλύτερο. Δεν πρέπει να λησμονούμε τη χαρά της προσφοράς΄΄, είπε ακόμη ο κ. Καλογερόπουλος, συμπληρώνοντας: ΄΄Έχω δει, με μεγάλη μου χαρά, εργαζόμενους στην αποκομιδή να μαζεύουν και χαρτάκια γύρω από τους κάδους, παρότι δεν είναι στα καθήκοντά τους. Αλλά με εθελοντική διάθεση το έκαναν. Ένιωσα μεγάλη χαρά κυρίως γιατί αυτό αναγνωρίζεται από τον κόσμο, γιατί βλέπουν τη συνέπεια. Εμείς, με τα εργαλεία που έχουμε είτε αυτά είναι κάδοι, είτε οχήματα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, είμαστε δίπλα σας. Σήμερα ο δήμος έχει τη δυνατότητα νοικοκυρεμένα να καλύψει πολλές ανάγκες της κοινωνίας μας, δεν είναι όπως παλιά που υπήρχε αδιέξοδο. Και δεν είναι μόνο ότι κυκλοφορούμε σε καθαρό και ασφαλές περιβάλλον εμείς και τα παιδιά μας, είναι ότι έχει ανατραπεί η κακή εικόνα που είχαμε προς τα έξω με το θέμα των απορριμμάτων. Αυτό είναι θέμα όλων. Αν ζούμε σε ένα περιβάλλον καθαρό, αποκτά αξία το σπίτι μας΄΄.

Καταλήγοντας, ανέφερε τα εξής: ΄΄Καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια σαν δημοτική αρχή για να εξασφαλίσουμε χώρους εναπόθεσης. Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που δεν έχουμε τέτοιο χώρο. Προσπαθούμε τώρα να βρούμε λύσεις για το μέλλον. Δεν είναι άμεσο, δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα, όμως βλέπετε ότι σε προσωρινή βάση, οι προσπάθειές μας βρίσκουν αποτέλεσμα. Έχουμε τη μεγάλη πολιτική, υπηρεσιακή και κυρίως ανθρώπινη ευθύνη να βρίσκουμε χώρους να πηγαίνουμε τα σκουπίδια, εσείς μπορείτε να συμμετέχετε στην ευθύνη, να κάνετε την αποκομιδή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η καθημερινότητα και θέλω, όσο περνάει ο καιρός, να έχουμε την πιο καθαρή πόλη. Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας παρακαλέσω να συνεχίσουμε με την ίδια ζέση και το ίδιο ενδιαφέρον να προχωρήσουμε παραπέρα΄΄.

Προσπάθειες ώστε η Υπηρεσία Καθαριότητας Δ. Αιγιάλειας να γίνει το πρώτο πιστοποιημένο τμήμα με ISO στη χώρα!

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Καραΐσκος, σημείωσε: ΄΄Ο καλύτερος εξοπλισμός και η επένδυση που κάνουμε, δεν είναι σε μηχανήματα αλλά σε ανθρώπινο δυναμικό. Στο κομμάτι αυτό, πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά ο επαγγελματισμός σας, η δυνατότητά σας να σταθείτε σε αυτό το πολύ δύσκολο επάγγελμα που κάνετε, διότι όλοι έχουν απαιτήσεις και δεν σκέφτονται ποτέ τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι σε εσάς αλλά και στην πόλη. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που ανήκω σε αυτή την οικογένεια της Καθαριότητας, μπορεί κάποιες φορές οι σχέσεις μας να είναι λίγο ζωηρές, κάποιες άλλες πιο ήπιες, είναι ένα δύσκολο πεδίο όμως το κάνουμε με αγάπη. Και ό,τι γίνεται αποσκοπεί στο να προχωρήσουμε μπροστά. Κυρίως με χαροποιεί το γεγονός ότι κυκλοφορώ και μου λένε τα καλύτερα για την Υπηρεσία Καθαριότητας. Γιατί το μεγάλο «μπράβο» δεν είναι μόνο της δημοτικής αρχής αλλά και του κόσμου που μιλάει στις καρδιές μας που μας μεταφέρει κάποια πράγματα όπως πραγματικά είναι΄΄.

Επιπλέον, έκανε γνωστά τα εξής: ΄΄Θέλω να ξέρετε ότι με τους προϊσταμένους της Καθαριότητας, φιλοδοξούμε σε περίπου έξι μήνες, η Υπηρεσία Καθαριότητας της Αιγιάλειας, να είναι το πρώτο πιστοποιημένο τμήμα με ISO, στην Ελλάδα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες κι αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία, πιο πολύ ποιοτική και θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα… φτερά μας και για άλλα επίπεδα πλέον, στο κομμάτι της Καθαριότητας΄΄. Ευχαριστώ τον πατέρα Ιωακείμ με τη συνοδεία του που μας μετέφεραν τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και την αγάπη τους. Με τον πατέρα Ιωακείμ έχουμε μία διαφορετική σχέση χρόνων και είναι αρωγός μας΄΄.
Την ικανοποίησή της για τον τρόπο που λειτουργούν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας εξέφρασε και η κ. Σταυροπούλου, τονίζοντας πως ΄΄είναι κάτι που έχει προκύψει μέσα από έναν πολύ σημαντικό αγώνα, έτσι όπως δουλεύουμε κοντά στον δήμαρχό μας, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας΄΄. Επισήμανε ακόμη τα εξής: ΄΄Επιμένουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την εναπόθεση των απορριμμάτων αλλά και τη δική σας προσπάθεια στον καθημερινό αγώνα για την καθαριότητα, που μας κάνουν υπερήφανους. Εύχομαι να έχουμε πολλές ευκαιρίες αγιασμών, να είμαστε όλοι εδώ παρόντες και να συνεχιστεί το αξιόλογο έργο που γίνεται από όλους σας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr