background img
banner
banner

Η Μαρία Καλλιμάνη, η δασκάλα Αιμιλία και οι ανατροπές

-Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος- Δημοσιογράφος-

Τη γνωρίσαμε ως δασκάλα Αιμιλία στην πολύ πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» και για πολύ καιρό την… αντιπαθήσαμε! Ήταν όμως ο ρόλος τέτοιος. Μια εκπαιδευτικός στριφνή, συντηρητική, χωρίς αγάπη για τους μαθητές της και οπαδός της χούντας των Συνταγματαρχών. Όμως, όλα ανατράπηκαν στη συνέχεια και η σκληρή δασκάλα… μαλάκωσε, άλλαξε στάση, ήρθε κοντά στα παιδιά και στην οικογένειά της και με δυο λόγια έγινε άλλος άνθρωπος και μάλιστα πολύ συμπαθητικός!

Μιλάμε φυσικά για την Αιγιώτισσα ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη, που φαίνεται να είναι συνηθισμένη όχι μόνο στις ανατροπές των ρόλων που με επιτυχία υποδύεται αλλά και στις ανατροπές που η ίδια η ζωή φέρνει. Τη συνάντησα ένα πρωινό στο Αίγιο, όπου βρέθηκε με αφορμή τη συμμετοχή της στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος». Αμέσως διαπιστώσαμε πόσο καταδεκτική, καλοδιάθετη, απλή και ευγενική είναι… Ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος που εδώ και 25 χρόνια διαγράφει μια πολύ λαμπρή πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και τελευταία και στην τηλεόραση. Το εντυπωσιακό όμως με τη Μαρία Καλλιμάνη είναι ότι η ζωή την έστρεψε στην ηθοποιία καθώς η ίδια σπούδασε στο Ιστορικό- Αρχαιολογικό και δούλεψε μάλιστα και ως αρχαιολόγος! Και όχι κάπου τυχαία αλλά δίπλα στον σπουδαίο Πέτρο Θέμελη που έφερε στο φως και αναστήλωσε την αρχαία Μεσσήνη! Άλλη μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή της, παρότι όπως μας εξηγεί αγαπά ιδιαίτερα τις ανασκαφές και τη μεθοδική εργασία που αυτές απαιτούν. Εξομολογείται όμως ότι «τσίμπησε το μικρόβιο του θεάτρου στο Αίγιο» όταν στα Γυμνασιακά της χρόνια συμμετείχε στην παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα» στο 3ο Γυμνάσιο.

Θυμάται με αγάπη τόσο τους συμμαθητές της όσο και τη Φιλόλογό της Αρχοντούλα Ρέλλα. Όπως ήταν φυσικό το θέατρο… κέρδισε την αρχαιολογία κι εμείς απολαμβάνουμε την ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη. Φαίνεται όμως ότι το μικρόβιο της τέχνης υπάρχει στην οικογένειά της καθώς η αδελφή της είναι διαπρεπής χορογράφος στη Γαλλία και στη χώρα μας ενώ η μητέρα της η κυρία Βάσω συμμετείχε με επιτυχία στην ταινία «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» κερδίζοντας την εκτίμηση όλων αλλά και το βραβείο από 800 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου!
Τα τελευταία χρόνια η Μαρία Καλλιμάνη είναι μια περιζήτητη ηθοποιός, όπως μας είχε τονίσει ο συνάδελφός της Γρηγόρης Βαλτινός με τον οποίο μάλιστα θα συνεργαστούν στο Θέατρο το χειμώνα που έρχεται. Διδάσκει επίσης την υποκριτική τέχνη σε πολλούς νέους ηθοποιούς.

«Είναι σημαντικό να ακολουθεί κανείς το όνειρό του, όπως έκανα κι εγώ. Ο ηθοποιός χρειάζεται πειθαρχία, αφιέρωση, ασκητική ζωή, γερά νεύρα και αντοχές. Ο εργασιακός χώρος είναι δύσκολος. Αισθάνομαι, για τα νέα παιδιά, ότι δεν τελειώνει η ζωή αν κάνουμε μια προσπάθεια και δεν μας βγει. Να ακολουθούμε το δρόμο μας κι ας έχει εμπόδια. Κι εγώ αγαπάω τη δουλειά μου αλλά υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα και όμορφα πράγματα στη ζωή». Η Μαρία Καλλιμάνη μου μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Κινηματογραφική Λέσχη, για τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της περιοχής, για την πόλη της. Και πάντα θα επιστρέφει στο Αίγιο που αποτελεί τη βάση της και τη μεγάλη της αγάπη. Έτσι κι εμείς θα την συναντάμε με χαρά, θα συνομιλούμε μαζί της και θα την καμαρώνουμε στο θεατρικό σανίδι, στη μεγάλη ή και στη μικρή οθόνη. Γιατί είναι ένας δικός μας, υπέροχος άνθρωπος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr