background img
banner
banner

Η περιπέτεια και η διάσωση ενός αδέσποτου από βαριά δηλητηρίαση

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου, η άμεση ανταπόκριση και η γνώση, τελικά μπορούν να κάνουν θαύματα! Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στα φανάρια της Κανελλοπούλου, έξω τα γραφεία Υπηρεσιών του δήμου, στο πρώην κτίριο του ΙΚΑ. Σκυλάκι υπέστη δηλητηρίαση και ξεσπά σε σπασμούς και εμέτους μπροστά στα αμήχανα μάτια των περαστικών.

Αμέσως ο κόσμος συγκεντρώνεται γύρω του. Όλοι αγωνιούν και προσπαθούν να το βοηθήσουν. Κάποιοι κάνουν λόγο για φόλα γιατί βγάζει αφρούς από το στόμα… Οι ψυχραιμότεροι ειδοποιούν τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγκονικολόπουλο και τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου, τους σωτήρες αδύναμων και ανυπεράσπιστων τετράποδων στους δρόμους… Τελικώς, έμπειρο σε τέτοιες καταστάσεις μέλος του Φιλοζωικού χορηγεί ένεση στο ταλαίπωρο ζώο κι αυτό συνέρχεται!

Φραγκονικολόπουλος: «Το σκυλάκι έφαγε κάτι από ραντισμένα χόρτα»

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φραγκονικολόπουλος, ΄΄το περιστατικό συνέβη στις 7.30 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας. Το σκυλάκι το οποίο το τελευταίο διάστημα κινείται στην περιοχή του Συνοικισμού και στους γύρω δρόμους κυρίως, έφαγε κάτι από ραντισμένα χόρτα από οικόπεδο που ο ιδιοκτήτης του είχε χρησιμοποιήσει φάρμακο, με αποτέλεσμα να καταπιεί αρκετή ποσότητα και να πάθει βαριάς μορφής τροφική δηλητηρίαση. Μέλος του Φιλοζωικού βρέθηκε στο σημείο μέσα σε πολύ λίγη ώρα, καθώς περαστικοί είχαν ειδοποιήσει για το συμβάν, βλέποντας το σκυλί να βγάζει “αφρούς” από το στόμα του και να χάνει τις αισθήσεις του. Το μέλος του Συλλόγου “Φιλαράκια” κατάφερε να σώσει το ζώο σε λίγα λεπτά της ώρας, χορηγώντας του μια ειδική ένεση, την λεγόμενη “εμετική ένεση” για τέτοιες περιπτώσεις΄΄. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, ΄΄μισή ώρα μετά, το σκυλάκι κατάφερε να επανέλθει και να σωθεί η ζωή του, χάρη στην γρήγορη αντίδραση των περαστικών από το συγκεκριμένο σημείο, αλλά πρωτίστως, λόγω της έγκαιρης επέμβασης του μέλους του Συλλόγου, όπου με την επιμονή του και την άμεση αντίδρασή του, κατάφερε να σώσει το ζωάκι. Η ικανοποίηση όλων ήταν εύλογη…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr