background img
banner
banner

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Διατήρηση της Φυσικοθεραπείας με ενίσχυση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης»

Παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο με ουσιαστική συνολική ενίσχυση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ν.Δ ότι συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων μετατρέποντας την παιδεία σε εμπόρευμα.

Σημειώνει δε πως ΄΄με το νέο νόμο-πλαίσιο που ψήφισε για τα Πανεπιστήμια προωθεί ένα βήμα πιο πέρα την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, κόντρα στις ανάγκες, στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των φοιτητών. Μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει προ πολλού, με τις φροντίδες όλων των κυβερνήσεων, χρόνια πριν. Δημιουργεί μέσα στα πανεπιστήμια προγράμματα σπουδών πολλών ταχυτήτων. Διετή, τριετή εφαρμοσμένων επιστημών και τεχνολογίας. Έτσι υπονομεύεται η επιστημονική συγκρότηση των προγραμμάτων σπουδών, αποσυνδέεται το πτυχίο από το επάγγελμα. Οι φοιτητές είναι χωρίς δικαιώματα, χωρίς φοιτητική μέριμνα, τα πτυχία τους είναι στην κυριολεξία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Ένα φτηνό και ευέλικτο εργατικό επιστημονικό προσωπικό.

Οι ευθύνες που έχουν όλες οι κυβερνήσεις για τα ζητήματα που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση οφείλονται στο ότι η μία έκοβε η άλλη έραβε για να υποβαθμιστούν οι σπουδές στα Πανεπιστήμια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr