background img
banner
banner

Με επιτυχία οι δράσεις φιλοζωίας και υιοθεσίας αδέσποτων

ΣΕ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δράση, δημιουργικότητα, νεοτερισμοί, ευρεσιτεχνία με… φόντο την προστασία του περιβάλλοντος και την αγάπη για τα ζώα. Αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τη διήμερη δράση φιλοζωίας του δήμου Αιγιαλείας, που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και προχθες Κυριακή το απόγευμα στην παραλία Συλιβαινιωτίκων. Σκοπός ήταν η παρουσίαση του προγράμματος στήριξης των δημοτών ώστε να μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικιδίων τους από δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και βέβαια η γνωριμία με πανέμορφα αδέσποτα κουταβάκια που προσφέρονται για υιοθεσία.

Οι δράσεις περιελάμβαναν παρουσίαση της νέας οικολογικής και καινοτόμου δράσης του δήμου Αιγιαλείας, ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους, δωράκια για τα παιδιά αλλά και τους τετράποδους φίλους, μουσική και πολλά άλλα…

Και στις δύο περιπτώσεις, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Παρών και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια», ενημερώνοντας και δίνοντας φυλλάδια, με τα χαριτωμένα κουταβάκια να κλέβουν την… παράσταση και τελικά να υιοθετούνται με πολλή αγάπη. Επίσης, τις δράσεις πλαισίωναν δραστηριότητες για παιδιά που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Ιδιαίτερη συμβολή στο τομέα των υιοθεσιών έχει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος που συμμετείχε, ενώ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, μαζί με την εμπνεύστρια των συσκευασιών συλλογής περιττωμάτων Μαρία Αρκούδη, εξηγούσαν το πώς μπορεί να τις προμηθεύεται και να τις χρησιμοποιεί ο καθένας.

Τα δέκα σημεία που θα τοποθετηθούν

Ερωτηθείς από το protionlinegr  για τα σημεία στα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται όσοι το επιθυμούν τις συσκευασίες «ΝΟΚΑΚΑ», όπως έχουν ονομαστεί, ο κ. Καραΐσκος είπε πως θα είναι: Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, στην οδό Μητροπόλεως έναντι του δημοτικού κήπου, στα Συλιβαινιώτικα, στην παραλία Αβύθου, στην πλατεία Σελιανιτίκων, στο Δημαρχείο στο Διακοπτό, στην πλατεία Ακράτας, στο Μπούφαλο στο Αίγιο, στην πλατεία Αγ. Άννας στον Συνοικισμό και στην πλατεία Αγ. Λαύρας έναντι του Γατείου.

Πώς λειτουργούν

Τα αυτοσχέδια “φτυαράκια” θα παρέχονται εντελώς δωρεάν από τον δήμο Αιγιαλείας, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα, να γίνονται ακόμα πιο υπεύθυνοι με τα ζωάκια τους. Αυτή την παροχή, μπορούν να την έχουν όλοι όσοι έχουν δεσποζόμενα ζωάκια, αλλά και όσοι εθελοντικά θέλουν να συμβάλλουν στην καθαριότητα του τόπου από ζωάκια που είναι αδέσποτα.

Η χρήση τους, όπως εξήγησε στo protionline.gr η κ. Αρκούδη, είναι πολύ απλή: Ανοίγουμε το φαρασάκι, εφαρμόζουμε το χερούλι στις σχισμές που βρίσκονται στο πίσω μέρος στο φαρασάκι, κόβουμε τα δύο μέρη και χρησιμοποιούμε το άλλο μέρος ως σκουπάκι. Τέλος, σκουπίζουμε, κλείνουμε και πετάμε! Όπως τόνισε, πρόκειται για μία διαδικασία εύκολη, ανέπαφη και οικολογική.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr