background img
banner
banner

Νέα συγκέντρωση τροφίμων για τους ανήμπορους δημότες

ΠΡΟΝΟΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Διαμάντως Καρτσωνάκη – Βασιλακοπούλου, μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και την απόλυτη συνδρομή και στήριξη των φορέων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, το Σάββατο 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μια “προσφορά αγάπης” σε διάφορα σημεία του δήμου, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους ανήμπορους ανθρώπους της Αιγιάλειας, που η ζωή τους έχει υποχρεώσει να ζουν στα όρια της κατάρρευσης και της φτώχειας.

Δεκάδες εθελοντές στις εισόδους των σούπερ μάρκετ

Η συγκεκριμένη δράση, είναι ουσιαστικά η “συνέχεια” της ανάλογης προσπάθειας που είχε πραγματοποιήσει και πάλι η ίδια “ομάδα αλληλεγγύης”, πριν περίπου τρεις μήνες, όπου και πάλι είχε γίνει μια προσπάθεια συλλογής αγαθών, η οποία είχε στεφθεί με την απόλυτη επιτυχία. Η αρχική ιδέα ήταν της ίδιας της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας.
Στην όμορφη και σημαντικής σημασίας σκέψη “έδωσαν σάρκα και οστά” και με συνοπτικές διαδικασίες, οι υπόλοιποι φορείς.

Η προσπάθεια θα έχει την πλήρη στήριξη και σε πρακτικό επίπεδο αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό, από όλους όσους συμμετέχουν εθελοντικά, με τον πιο σημαντικό “λόγο”: Την μετουσίωση της έννοιας της αγάπης και της ευαισθητοποίησης για τον συνάνθρωπο.

Γίνεται συγκέντρωση… αγάπης

Την εθελοντική προσφορά και την ευαισθητοποίηση των δημοτών, θα “κινητοποιήσει” για άλλη μια φορά ο δήμος Αιγιάλειας. Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα υπάρχουν ειδικά καλάθια και καρότσια αλληλεγγύης στην έξοδο ορισμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων της περιοχής (σούπερ μάρκετ), προκειμένου να συλλεχθούν αγαθά και τρόφιμα μακράς διάρκειας, αλλά και είδη τροφίμων πρώτης προτεραιότητας. Τα σημεία που θα υπάρξουν τα “καροτσάκια αλληλεγγύης” είναι επιλεγμένα από τους υπεύθυνους έτσι, ώστε να καλύπτουν όλες σχεδόν τις περιοχές του δήμου. Οι εθελοντές της δράσης θα βρίσκονται σε 4 κεντρικά σούπερ μάρκετ της πόλης του Αιγίου (Market in, ΑΒ Βασιλόπουλος – Καλλιθέας, Γαλαξίας και Κρητικός), ενώ τρόφιμα θα συλλέγουν και οι εθελοντές της προσπάθειας στις περιοχές της Ακράτας, Διακοπτού και Σελιανιτίκων.

Η προθεσμία της δράσης

Στη δράση, θα συμμετάσχουν επτά περίπου άτομα από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, εννέα άτομα από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το Γραφείο Πρόνοιας του δήμου, ενώ αναμένεται να μετέχουν και δεκάδες απλοί πολίτες, καθώς η ευαισθησία του κόσμου της Αιγιάλειας, είναι πλέον… αποδεδειγμένη και “παγιωμένη” με τον πιο όμορφο και χαρούμενο “τρόπο”: Στις προηγούμενες εθελοντικές δραστηριότητες που έχουν γίνει, δεκάδες άνθρωποι “πρωτοστάτησαν” όχι μόνο στην αγορά και προσφορά των τροφίμων, αλλά και στο να πείσουν άλλους πελάτες των ιδιωτικών επιχειρήσεων, να συνδράμουν όπως και όσο μπορούν. Να σημειωθεί ότι, το Γραφείο Πρόνοιας είχε κάνει όλη την προηγούμενη εβδομάδα, την προετοιμασία της δράσης, συγκεντρώνοντας εθελοντές και υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά την διεξαγωγή της, ενώ συμπλήρωσε το καταστατικό και προσφέρει ένα όχημα μεταφοράς (με οδηγό) για την μεταφορά των τροφίμων στις αποθήκες του δήμου, προκειμένου να καταγραφούν και να διανεμηθούν, αμέσως μετά.

Διαμ. Βασιλακοπούλου: Το “καλάθι της αγάπης” είναι για κάποιους ένα γλυκό χαμόγελο ανθρωπιάς”

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ των προτέρων, όλους αυτούς τους εθελοντές οι οποίοι θα συμμετέχουν στην γεμάτη αγάπη και ουσιαστική δράση που οργανώνει η αντιδημαρχία σε συνεργασία με τους διάφορους φορείς. Η αλληλεγγύη και η βοήθεια του κόσμου, θα δώσει άλλη μια φορά λύση στο πρόβλημα των δημοτών που αντιμετωπίζουν την φτώχεια στην καθημερινότητά τους. Η Αιγιάλεια, έχει αποδείξει περίτρανα στο παρελθόν, ότι σε κοινωνικά ζητήματα είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένη. Ελπίζω να το κάνει και αυτή την φορά. Καθετί που θα “μπει” στο καλάθι της αγάπης, είναι για κάποιους ένα γλυκό χαμόγελο ανθρωπιάς και κατανόησης. Οι δημότες, θα πράξουν το καθήκον τους απέναντι στην… φτώχεια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποι μας, κάθε φορά το πράττουν και τους ευχαριστούμε πολύ!” τόνισε στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Διαμάντω Καρτσωνάκη – Βασιλακοπούλου, για την 4ωρη δράση του ερχόμενου Σαββάτου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr