background img
banner
banner

Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα

ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ετοιμάζουν τις επισκέψεις του στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Αχαΐας τα σωματεία της περιοχής μας και οι ημερομηνίες που είχε αποκαλύψει το protionline.gr για τις δηλώσεις συμμετοχής, επαληθεύτηκαν και με την πρόσφατη προκήρυξη.

Έχουμε δηλαδή την Α΄ κατηγορία να δηλώνεται μέχρι την 1η Αυγούστου και ακολουθούν Β΄ και Γ΄ κατηγορία μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Πέρα από τα άλλα έξοδα οι διοικήσεις καλούνται να ανοίξουν το πορτοφόλι τους για να καλύψουν το κόστος της συμμετοχής στο πρωτάθλημα με 240 ευρώ η Α΄ κατηγορία, με 190 ευρώ η Β΄ κατηγορία και με 120 ευρώ η Γ΄ κατηγορία.

Υποχρεωτική η συμμετοχή κυπέλλου στην Α΄ κατηγορία, που σημαίνει 50 ευρώ επι πλέον, ενώ προαιρετική είναι για τις κατηγορίες Β΄ και Γ΄.

Με την πρόσφατη ανακοίνωση της προκήρυξης από την ΕΠΣΑ, κανένα σωματεία δεν έχει κινηθεί ακόμα να τακτοποιήσει τη συμμετοχή του σε πρωτάθλημα, κύπελλο, οπότε αναμένεται αθρώα προσέλευση στην λήξη των αναφερόμενων ημερομηνιών.

Εκκρεμότητα στην Α΄ κατηγορία η ΑΕ Δρεπάνου

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί σωματείο από την Α΄ κατηγορία το οποίο συναντά προβλήματα για να κατέβει στο πρωτάθλημα. Εξαίρεση αποτελεί η ΑΕ Δρεπάνου, με τον Γιάννη Ταξιάρχη να έχει δηλώσει οριστικά την απόσυρσή του από το πρωτάθλημα και να αναζητά ομάδα να παραλάβει την σφραγίδα του σωματείου, κάτι που δεν θα συμβεί εντελώς …δωρεάν.

Με τον ΠΑΟΚ Π. η συμφωνία χάλασε, άλλη ομάδα δεν έχει ακουστεί να ενδιαφέρεται οπότε τα σενάρια που απομένουν είναι:

Να τα …βρει με τον Γιάννη Ταξιάρχη ο Ίκαρος Λακκόπετρας που είναι το επιλαχών σωματείο από την Β΄ κατηγορία για την άνοδο στην Α΄.

Να δηλώσει κανονικά συμμετοχή η ΑΕ Δρεπάνου, με την πεποίθηση ότι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα βρεθεί κάποια ομάδα να συμφωνήσει και να πάρει την σφραγίδα, με όποιο κόστος μπορεί να είναι αυτό.

Να μην υπάρξει κανένα ενδιαφέρον μετά την δήλωση συμμετοχής της ΑΕ Δρεπάνου και την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε από 13 που έχει ορίσει η ΕΠΣΑ στους δυο ομίλους τα σωματεία, στον 2ο όμιλο να γίνουν 12.

Ετοιμάζουν γκάζια για τις πρώτες θέσεις τα φαβορί στην Α΄ κατηγορία

Για την διεκδίκηση των δυο πρώτων θέσεων που οδηγούν σε χιαστί μπαράζ των δυο ομίλων, προετοιμάζονται τα σωματεία της Α΄ κατηγορίας.

Το όνομα, η χάρη και η ποιότητα που θα αποκτηθεί με τις μεταγραφές, το υγιές ΔΣ, οι χορηγίες και η συμπαράσταση των φιλάθλων, αποτελούν τα βασικά όπλα στην μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Σε αυτά τα πλεονεκτήματα επικεντρώνουν το σέρβις τους τα σωματεία που έχουν τον τίτλο του φαβορί, ακόμα και αυτά που μπορούν να δημιουργήσουν την έκπληξη και το απρόβλεπτο.
Κάτι που έκανε την περασμένη αγωνιστική περίοδο η Αιγείρα / Ακράτα, όταν κατέκτησε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της Α΄ κατηγορίας.

Περισσότερες οι ευκαιρίες στην Β΄ κατηγορία

Σε αντίθεση με την Α΄ κατηγορία, στην Β΄ τα σωματεία έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α΄ κατηγορία, ακόμα κι αν βρεθούν μέσα στην πρώτη 5άδα.
Οι πρωταθλητές των δυο ομίλων ανεβαίνουν άμεσα στην Α΄ κατηγορία.

Στη συνέχεια θα παίξουν ξεχωριστά σε κάθε όμιλο αγώνες playoff, οι θέσεις 2,3,4,5 σε ουδέτερες έδρες, ώστε να ανέλθει ακόμα μια ομάδα από κάθε όμιλο (σύνολο 4). Μόνο που εδώ θα υπάρχει το βαθμολογικό πλεονέκτημα διαιρώντας με το 3, την διαφορά από την 5η θέση που ξεκινά με μηδέν βαθμούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr