background img
banner
banner

Οι δράσεις του ΚΑΠΗ ωφέλησαν την κοινωνία

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ «ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΑΤΡΟΥ»

Πολύ ψηλά έβαλε τον πήχη τη χρονιά που πέρασε, το ΚΑΠΗ δήμου Αιγιαλείας, αφού μέσα από τις επιμέρους ομάδες που αναπτύχθηκαν, δημιούργησε κίνητρα και έδωσε ώθηση για ενεργοποίηση και δράση για τον μεγάλο αριθμό των ενεργών μελών του.

Η εξωστρέφεια του Κέντρου είχε ως απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που μέσα από τις δράσεις του ένοιωσαν χρήσιμοι στην κοινωνία ξανά… Κάπως έτσι και με την ικανοποίηση της προσφοράς στον συνάνθρωπο, συγκεντρώθηκε το ποσό που με πολλή αγάπη παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Θεραπευτήριο «Κλεομένους Οικονόμου, Ιατρού.
Ουσιαστικά, η παράδοση παραλαβή των χρημάτων έκλεισε τον κύκλο της δράσης του ΚΑΠΗ δήμου Αιγιαλείας, “Περπατώ για την υγεία μου και βοηθώ το συνάνθρωπό μου”. Το συνολικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί από τον όμορφο κι εποικοδομητικό περίπατο ανήλθε σε 457€ και παραδόθηκε στο Άσυλο Ανιάτων «Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού».

Παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος του θεραπευτηρίου Νίκος Σταθακόπουλος και η Διευθύντρια Μαρία Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, η Συντονίστρια Ψυχολόγος Χαρά Θεοδωρακολούλου και η Υπεύθυνη μέλος του Δ.Σ. ΚΑΠΗ Αλεξάνδρα Φωτεινού.

Τεράστια τα οφέλη από την Ομάδα Κοινωνικών Συζητήσεων

Μιλώντας για την προσφορά των μελών του ΚΑΠΗ αλλά και γενικότερα για τη δράση τους τη χρονιά που πέρασε, η κ. Φωτεινού επισήμανε στo protionline.gr: ΄΄Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε προχωρήσαμε στη δημιουργία των επιμέρους ομάδων του Κέντρου. Μία εξ αυτών, ήταν η Ομάδα Κοινωνικών Συζητήσεων με επικεφαλής την Ψυχολόγο Χαρά Θεοδωρακοπούλου. Μέσα από τη δική της ομάδα γεννήθηκε αυτή η ιδέα. Να γίνει δράση απ’ όπου θα συγκεντρωθούν χρήματα για δομές που έχουν ανάγκη. Να γίνει δηλαδή μία δράση που θα έχει και όφελος στην κοινωνία και θα λειτουργήσει προς όφελος των μελών του ΚΑΠΗ. Συμμετείχαν όμως και πολλοί συμπολίτες στην εν λόγω δράση. Είχαμε βάλει το ποσό των 2 ευρώ σαν συμμετοχή και συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, τα οποία παραδώσαμε στο Άσυλο Ανιάτων «Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες για την ευγενική προσφορά τους΄΄.

Έναρξη στο τέλος Σεπτεμβρίου και με νέες ομάδες για τα μέλη!

΄΄Μία ακόμη ομάδα που ξεκινήσαμε τη χρονιά που πέρασε, ήταν η εικαστικών δημιουργιών με την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου, ο οποία επίσης ήταν πολύ δημιουργική και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον΄΄, τόνισε η κ. Φωτεινού, προσθέτοντας: ΄΄Στόχος μας είναι για την καινούρια χρονιά να δημιουργηθούν νέες ομάδες, αλλά και να γίνουν και δεύτερες ομάδες με τα υπάρχοντα αντικείμενα, διότι παρουσιάζουν μεγάλη ανταπόκριση. Έχουμε 3.000 εγγεγραμμένους και επιδιώκουμε οι ομάδες να είναι ολιγομελείς. Εξάλλου, λόγω covid δεν μπορούσαμε να έχουμε πολυμελή τμήματα΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ύπαρξη ανενεργών μηχανημάτων οδηγεί το ΝΠΔΔ στο να διερευνήσει το κατά πόσο μπορεί να δημιουργηθεί ομάδα φυσικοθεραπείας, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για μουσικοθεατρική ομάδα.

Και βέβαια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους η χορωδία αλλά και η γυμναστική που προϋπήρχε για πολλά χρόνια.

΄΄Μέχρι πρότινος οι δράσεις περιορίζονταν στις εκδρομές και τις επισκέψεις στα μοναστήρια. Πλέον και τη νέα χρονιά που θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 30 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με το εκδρομικό κομμάτι θα αναπτύσσονται διαρκώς δράσεις που στοχεύουν στην εξωστρέφεια αλλά και τη δημιουργικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν απομονωμένοι και αυτό φάνηκε και από τις ομάδες «Φροντίζω» και «Μέριμνα» που επίσης πήγαν πολύ καλά. Κι αυτά μέσω ΕΣΠΑ και μηδενικό κόστος και για τον δήμο και τους επωφελούμενους. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τα καλύτερα για τα μέλη του ΚΑΠΗ, κάνοντας συνεχώς βήματα μπροστά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr