background img
banner
banner

Οι οκτώ διεθνείς αθλητές/τριες του Αθηνόδωρου που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα | ΦΩΤΟ

Η ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η φανέλα με το εθνόσημο σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, αποτελεί το όνειρο κάθε αθλητή πέρα από τα μετάλλια και τις μεγάλες επιδόσεις. Ο Ανδρέας Γεωργίου του Αθηνόδωρου κατάφερε όχι μόνο να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις στα αγωνίσματα της ημιαντοχής και να κατακτήσει πολλά πανελλήνια μετάλλια, αλλά κυρίως να φορέσει τα τελευταία 2 χρόνια 4 φορές τη φανέλα της εθνικής όντας μόλις 17 ετών.

Συμμετείχε πέρυσι για πρώτη φορά στη διεθνή συνάντηση Ελλάδα – Κύπρος στο αγώνισμα των 1500 μ. και φέτος είχε συμμετοχή στο βαλκανικό πρωτάθλημα Κ18 στα 3000 μ. , στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στα 1500 μ. και στους παγκόσμιους μαθητικούς αγώνες στα 3000 μ. και στη σκυταλοδρομία 200Χ400χ600Χ800 όπου κατέκτησε μάλιστα το ασημένιο μετάλλιο. Αναμφισβήτητα μέχρι σήμερα είναι ο κορυφαίος αθλητής του συλλόγου και μεγάλη ελπίδα για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων.

Εκτός από τον Ανδρέα όμως , ο σύλλογός του Αιγίου έχει τη χαρά άλλοι 7 αθλητές του να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής. Μέχρι σήμερα βέβαια γιατί ο “κατάλογος” είναι βέβαιο πως θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Έξι άνδρες και δύο γυναίκες

Σπύρος Ιατρόπουλος: Το 2013 συμμετείχε στην διεθνή συνάντηση Παίδων-Κορασίδων Ελλάδας – Κύπρου στο αγώνισμα των 1.500 μέτρων, ενώ το 2016 ταξίδεψε με την Ελληνική αποστολή στην Σερβία για να συμμετάσχει στους Βαλκανικούς Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, στο αγώνισμα των 8.000 μέτρων της κατηγορίας Νέων Ανδρών (Κ23).

Κώστας Ιατρόπουλος: Το 2015 συμμετείχε στην διεθνή συνάντηση Παίδων-Κορασίδων Ελλάδας – Κύπρου στο αγώνισμα των 1.500 μέτρων.

Κυριακή Δημητρίου: Το 2016 για τους αγώνες (Ελλάδας Κύπρου) ταξίδεψε στην Κύπρο για να συμμετάσχει στα 400 μέτρα με εμπόδια και στην σκυταλοδρομία 4χ400 μέτρα.

Δημήτρης Γκραικιώτης: Το 2016 για τους αγώνες (Ελλάδας Κύπρου) στην Κύπρο πήρε μέρος στα 3.000 μέτρα, καθώς και στα 1.500 μέτρα.

Μιχαήλ Καΐπης: Το 2018 για τους αγώνες (Ελλάδας Κύπρου), στην Κύπρο αγωνίστηκε στο άλμα σε ύψος.

Μαρίνα Γιαννάδη: Το 2019 η κλήθηκε να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα στους Βαλκανικούς αγώνες Παίδων-Κορασίδων στην Κωνσταντινούπολη στο αγώνισμα των 100 μέτρων με εμπόδια, αλλά και στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4 x 100 μέτρων όπου μάλιστα με την ομάδα της εθνικής μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

 

Ανδρέας Μπαχός: Το 2020 ο αν και πέτυχε μεγάλη επίδοση (ευρωπαϊκό όριο) στα 10000μ βάδην η οποία θα του επέτρεπε να μετέχει με την εθνική ομάδα στίβου στους πανευρωπαϊκούς αγώνες της κατηγορίας Κ18, δεν κατέστη τελικά δυνατό αυτό γιατί λόγω κορωνοϊού οι αγώνες δεν έγιναν. Ωστόσο το 2021 πέτυχε το όριο και αγωνίστηκε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν της Εσθονίας στο αγώνισμα των 10000 μ βάδην.

Μεγάλη άνοδος στις μικρές ηλικίες

Ο στίβος τα τελευταία χρόνια ανθεί, στην Αχαΐα γενικότερα, κυρίως στις μικρές ηλικίες, κάτω των 18 ετών. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο νομός μας εκπροσωπήθηκε πρόσφατα με τόσο μεγάλη αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων που έγινε στην Ιερουσαλήμ (4 -7 Ιουλίου).

Το όριο έπιασαν πέντε Αχαιοί, οι Ανδρέας Γεωργίου (Αθηνόδωρος), Γιάννης Γιαννακόπουλος (Πέλοπας), ο Αντώνης Τσάμης του Πέλοπα, η Μαρία Τσιμιγκάτου της Ολυμπιάδας και η Μυρτώ Βαλαχά του Πέλοπα, έστω και αν δεν αγωνίστηκε διότι είναι μικρότερη ηλικιακά (παγκορασίδα)! Εκτός αποστολής έμεινε και ο Τσαμης. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε, ότι από το 2016 που ξεκίνησε η συγκεκριμένη διοργάνωση η Αχαΐα είχε εκπροσωπηθεί μόνο μία φορά. Και μόνο φέτος έπιασαν το όριο πέντε αθλητές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr