background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον δρόμο Τσιβλού – Άνω Ποταμιάς

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ένα έργο για το οποίο οι τοπικοί φορείς πίεζαν χρόνια πήρε «σάρκα και οστά» και ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες. Πρόκειται για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού 21 που συνδέει τον οικισμό Τσιβλού της κοινότητας Πλατάνου με την Άνω Ποταμιά στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας που δημιουργεί νέες προοπτικές για την επισκεψιμότητα και ανάδειξη της περιοχής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εναλλακτική πρόσβαση στο μαγευτικό τοπίο της λίμνης Τσιβλού και της ευρύτερης περιοχής!

Το έργο πρόκειται να εγκαινιαστεί σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη που αναμένεται στην περιοχή γι’ αυτό τον σκοπό. Σημειώνεται πως η τοπική Κοινότητα Πλατάνου κατ’ επανάληψη είχε επισημάνει την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου, με τον Περιφερειάρχη να το αναθέτει τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ιδιωτική εταιρεία με την οποία υπεγράφη η σύμβαση στις 28 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι το έργο ήταν προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και περιελάμβανε παρεμβάσεις προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ με ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου, όπως επίσης εργασίες για την απορροή όμβριων υδάτων, καθαρισμό τάφρων, κατασκευή τοίχων για την αντιστήριξη των πρανών όπου απαιτείται, κατασκευή τάπητα κυκλοφορίας όπου κρίνεται απαραίτητο, διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση σημάτων κυκλοφορίας.

Ικανοποίηση χρόνιου αιτήματος

Ερωτηθείς από το protionline.gr για το θέμα, ο πρόεδρος της κοινότητας Πλατάνου Ανδρέας Ρεκούτης, είπε: ΄΄Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος, ένα έργο που υλοποίησε η περιφερειακή αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη, την οποία και ευχαριστούμε. Η οδός αρχίζει από τη λίμνη Τσιβλού και διασχίζει τη μισή Άνω Ποταμιά, ενώ έπεσε άσφαλτος και έγιναν παρεμβάσεις κατά μήιος 4,3 χιλιομέτρων΄΄. Αναφορικά με τα οφέλη του έργου στην περιοχή, ο κ. Ρεκούτης είπε: ΄΄Τα πλεονεκτήματα για την περιοχή μας είναι πολλά πλέον. Από το ότι δεν «σπάμε» τα αυτοκίνητά μας έως το ότι αναπτύσσεται περαιτέρω η ευρύτερη περιοχή της λίμνης Τσιβλού και κατ’ επέκταση της περιοχής της Νωνάκριδας που γίνεται ακόμη πιο προσβάσιμη άρα και πιο επίσκέψιμη΄΄.

Δημιουργεί τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη οδό πάντως, με τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν ο δρόμος που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο για αγροτικές εργασίες εξελίσσεται σε εναλλακτική πρόσβαση με μαγευτικές εναλλαγές στο τοπίο, στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Τσιβλού, πέρα από τη γνωστή πρόσβαση μέσω Ακράτας. Ο στόχος για βελτίωση του δρόμου πρόσβασης επετεύχθη και δημιουργούνται πλέον μεγάλες προοπτικές για να αναδειχθεί περαιτέρω η μικρή, γαλαζοπράσινη, αλπική λίμνη Τσιβλού, όπως και οι υπόλοιποι «κρυμμένοι θησαυροί» που υπάρχουν στην γύρω περιοχή.

Να σημειωθεί πως το αίτημα της κοινότητας περί αναβάθμισης του οδικού δικτύου είναι συνεχές αφού εκτιμάται πως παρεμβάσεις και σε άλλους δρόμους, για τους οποίους υπάρχει σχεδιασμός, θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της περιοχής!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr