background img
banner
banner

Πανδαισία μπάσκετ στο τριήμερο “GNC 3X3 SUMMER TOUR” | ΦΩΤΟ

ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (17/7)  στην παλαιά προβλήτα Αιγίου, το τριήμερο GNC 3X3 SUMMER TOUR, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ και σε συνεργασία με τον ΝΠΔΔ και το Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας. 35 ομάδες και σχεδόν 170 παίκτες κάθε ηλικίας πήραν μέρος στο τουρνουά και είναι χαρακτηριστικό ότι οι διοργανωτές ακύρωσαν τη συμμετοχή άλλων 20 περίπου ομάδων, αφού δεν ήταν δυνατόν, χρονικά να βγει το πρόγραμμα στη διάρκεια των τριών ημερών στο ένα γήπεδο που στήθηκε! Η  ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ (φάρος) γέμισε από κόσμο το τριήμερο των αγώνων, πολλοί αθλητές και προπονητές του μπάσκετ από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το παρών, όπως και σχεδόν σύσσωμη η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο. Το τουρνουά ήταν χωρίς χρηματικό αντίτιμο για τους συμμετέχοντες και είχε ως σκοπό όχι μόνο τη διάδοση του 3X3 BASKETBALL στη χώρα μας αλλά και τη διασκέδαση τόσο των αθλητών που πήραν μέρος όσο και του κόσμου που παρακολούθησε τις αναμετρήσεις των ομάδων.

Ηλικιακές κατηγορίες για τους συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ηλικιακές ομάδες και συγκεκριμένα  σε MEN +35 | MEN OPEΝ | MEN U18 | MIXED U13 | WOMEN +18 | WOMEN U18. Αναλυτικά όλες οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

Guernini, The WINNERS, PSSK, Rodmen, Hoopers, Kamares BC, Grizzlies, Brick Shooters, Young ballers, TNT, Undefeated 19, MIAMI TEAM, ZAPATISTAS, AMW, ΕΦΑntastics 4, HOWKS, Vouna, SF U15, Stephen Curry team, ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ HAWKS, Λογγίτες, Οι γιοι του ανέμου, ΚΟ(Μ)ΠΡΕΣ, Οι τρεις σωματοφύλακες, Χαβαλένθια, τα σφυριά, οι πασάδες, Μπολιασμένοι, Νιαου bc, Γκοστ μπάσταρντς, Βουνά, Τουβλάδες, Τέμενη αγαπημένη. Οι τελικοί έγιναν σε FINALS U13, FINALS U15, SF U18, FINALS U18, FINALS 35+, FINALS 18+.

Η ιδέα για τη δημιουργία τουρνουά 3Χ3 στην Ελλάδα γεννήθηκε πριν από αρκετά χρόνια και μετά από εμπειρία πέντε ετών στη Δυτική Ελλάδα από την GNC έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τη μετεξέλιξη σε διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας. Λίγες ημέρες νωρίτερα παρόμοιο τουρνουά διοργανώθηκε και στο Αγρίνιο που επίσης γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Γιάννης Δίπλαρος: “Την επόμενη φορά θα στηθούν δύο γήπεδα”

Υπεύθυνος της διοργάνωσης από τη GNC ήταν ο γνωστός προπονητής μπάσκετ Γιάννης Δίπλαρος, ο οποίος παρουσίασε – δια μικροφώνου –  και το τουρνουά. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε στo protionline.gr : “Περιμέναμε πολλές συμμετοχές αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό επειδή ήταν η πρώτη φορά στο Αίγιο και δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε με ακρίβεια την ανταπόκριση που θα είχε. Αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή περίπου 20 ομάδων τηρώντας σειρά προτεραιότητας αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ελπίζουμε ότι το τουρνουά θα έχει συνέχεια και τις επόμενες χρονιές στο όμορφο Αίγιο, σε αυτή τη μαγευτική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, και το σίγουρο είναι ότι θα διεξαχθεί σε δύο γήπεδα. Ευχαριστούμε για τη στήριξη τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλη Χριστόπουλο, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς, τον Ερυθρό Σταυρό και όλο τον κόσμο”.

Τάκης Ανδριόπουλος: “Μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση για την Αιγιάλεια”

Την πρώτη ημέρα του τουρνουά ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ δήμου Αιγιαλείας, Τάκης Ανδριόπουλος στην σύντομη ομιλία του καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας: “Το τουρνουά αποτελεί μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση για το Αίγιο και την Αιγιάλεια γενικότερα. Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πόσο δημοφιλές άθλημα είναι το μπάσκετ και ειδικά  το “3Χ3″ που ανθεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικίες, αλλά περισσότερο στα νέα παιδιά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του τουρνουά  που ήταν άψογο από κάθε πλευρά αφού οι διοργανωτές διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση παρόμοιων enents”.

Oι νικητές και οι απονομές

Από το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν οι προημιτελικοί και οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στους ημιτελικούς πάλεψαν για μία θέση στον τελικό της κατηγορίας τους. Οι τελικοί έγιναν αργά το βράδυ και οι νικητές ήταν:
Στην U11 οι Guerini που επικράτησαν 8-6 των THE WINNERS
Στην U15 οι Λογγίτες με νίκη 9-5 επί των Grizzlies
Στην U18 οι Young ballers που νίκησαν με 9-2 τις KamaresBC
Στην 18+ οι ZAPATISTAS που επικράτησαν με 13-9 της ΕΦΑntastic
Και στην 35+ οι Γκοστ μπασταρντ που έκαμψαν την αντίσταση των ATAΛΑΝΤΟΙ HAWKS με 10-8
Τις απονομές των επάθλων στους νικητές έκαναν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, μέλη της δημοτικής αρχής και ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Αιγιάλειας, Βασίλης Ροδόπουλος (φωτό).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr