background img
banner
banner

Παραίτηση Διοικούσας Επιτροπής του Αρδευτικού Οργανισμού Σελινούντα

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΟΕΒ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη τα μέλη της Διοικούσας
Επιτροπής του Αρδευτικού Οργανισμού Σελινούντα. Όπως καταγγέλλουν οι κ. Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος, Γιώργος Οικονομόπουλος, Ηλίας Δημητρίου και Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, ενώ νομίμως και παρουσία υπαλλήλου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ελήφθη σε Γενική Συνέλευση απόφαση για εκλογές στο πλαίσιο της μετατροπής του Οργανισμού σε ΤΟΕΒ, την τελευταία στιγμή τέθηκε θέμα εγκυρότητας «τρενάροντας» τις εξελίξεις.

Τα τέσσερα μέλη της Διοικούσας εκτίμησαν πως πίσω από αυτή την απόφαση υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες και επειδή έκριναν ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψή τους, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Περιφερειάρχη.

Κρίνουν ότι οι εξελίξεις υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες

Στην επιστολή παραίτησής τους, αναφέρουν τα εξής:

«Η σημερινή διοίκηση του Αρδευτικού Οργανισμού Σελινούντα Αιγίου σας γνωρίζει ότι την 1η Ιουνίου 2022 έγινε στο Αίγιο η εξ αναβολής γενική συνέλευση των μελών του Αρδευτικού μας οργανισμού με θέμα «Συζήτηση για το μέλλον του Οργανισμού», ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Στη γενική συνέλευση αυτή συμμετείχαν περίπου 120 μέλη και παρευρίσκονταν και 3 υπάλληλοι της παραπάνω Διεύθυνσης.

Στη συνέλευση παρατέθηκαν δύο προτάσεις ως εξής: μια για διορισμό 5μελούς συμβουλίου με σκοπό να οδηγηθεί ο Οργανισμός μας σε ΤΟΕΒ και η δεύτερη πρόταση για διενέργεια εκλογών εκλεκτόρων και στη συνέχεια εκλογή 5μελούς Δ.Σ. με σκοπό να μετατραπεί ο αρδευτικός Οργανισμός μας σε ΤΟΕΒ.

Με συντριπτική πλειοψηφία (90-30) η Συνέλευση αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών ανάδειξης εκλεκτόρων, 34 τον αριθμό σύμφωνα με τα πρότυπα των ΤΟΕΒ για την 3η Ιουλίου 2022 σε τέσσερα εκλογικά τμήματα (Αίγιο- Κουλούρας- Σελινούντα- Τέμενης).

Υπάλληλος της Υπηρεσίας σας που μίλησε για θέματα της ισχύουσας Νομοθεσίας αλλά και υπόλοιποι δεν έθεσαν θέματα εγκυρότητας της συνέλευσης ή και απόφασης, για τη διενέργεια εκλογών που αποφασίστηκε για τις 3 Ιουλίου 2022. Στη συνέχεια κατατέθηκαν 48 υποψηφιότητες, 20 μέρες πριν τις εκλογές, ετοιμάστηκαν 4 εκλογικά τμήματα, ψηφοδέλτια, δικαστικοί αντιπρόσωποι κτλ. Και τότε ξαφνικά μεσημέρι Παρασκευής ήρθε στο γραφείο του Οργανισμού μας έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας με κοινοποίηση στο αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και σε σας δια του εντεταλμένου συμβουλίου- βοηθού σας, ότι δεν εγκρίνει για τους λόγους που αναφέρει στο έγγραφό της (εγκυρότητα της Συνέλευσης), τη διενέργεια εκλογών της 3ης Ιουλίου 2022.

Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι πίσω από αυτές τις εξελίξεις υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες και επειδή θίγεται η τιμή και η υπόληψή μας, θέτουμε κ. Περιφερειάρχα τις παραιτήσεις μας στην διάθεσή σας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr