background img
banner
banner

Περισσότερα τα τροχαία τον Ιούνιο

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ…

Αυξημένα ήταν τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Επίσης, μεγαλύτερος ήταν και ο αριθμός των παθόντων αλλά και των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτά… Την ίδια στιγμή, σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τροχονομικές παραβάσεις, με τους οδηγούς να δείχνουν να μην συμμορφώνονται στις προσταγές του Κ.Ο.Κ.

Συγκεκριμένα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 39 τροχαία ατυχήματα έναντι 35 τον Ιούνιο του έτους 2021. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 2 τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους, 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό όσα και τον αντίστοιχο περσινό μήνα και 34 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 31 τον Ιούνιο του 2021.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια, καταγράφηκαν συνολικά 7 παθόντες έναντι 52 τον Ιούνιο του 2021: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί έναντι 2 τον Ιούνιο του αντίστοιχου περσινού μήνα, 2 σοβαρά τραυματίες όσοι και τον περσινό Ιούνιο και 42 ελαφρά τραυματίες έναντι 48 πέρυσι. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Υπερβολική ταχύτητα, Παραβίαση προτεραιότητας, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Ιούνιο συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 305 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 4.384 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 188 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.484 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.598 για υπερβολική ταχύτητα, 488 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 540 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 68, για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 37 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 48 για παραβίαση προτεραιότητας, 127 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 65 για αντικανονικό προσπέρασμα, 48 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 213 για Κ.Τ.Ε.Ο., 151 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 101 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr