background img
banner
banner

Πολύ “ψηλά” το αίσθημα του εθελοντισμού στην Ανατολική Αιγιάλεια

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΧΕΛΜΟΣ SYDNEY”

Μία κίνηση αγάπης εθελοντικού ενδιαφέροντος για την περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας και τα όμορφα χωριά της, πραγματοποίησαν οι ομογενείς του “Φιλανθρωπικού Σωματείου HELMOS – SYDNEY” προσφέροντας δύο σύγχρονους, τελευταίας γενιάς απινιδωτές, προκειμένου να πλαισιώσουν οποιαδήποτε περιοχή ή φορέα – δομή, που θα έχει ανάλογη ανάγκη, στην ανατολική πλευρά του δήμου. Τα έξοδα του ιατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, συγκέντρωσαν τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου τούς προηγούμενους μήνες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, προκειμένου να αγοραστούν και να προσφερθούν άμεσα, για κάθε ανάλογη χρήση.

Το τελευταίο διάστημα, συνηθίζεται η τοποθέτησης απινιδωτών σε κεντρικά σημεία διαφόρων σημείων, για την άμεση αντιμετώπιση κάποιου επεισοδίου και στην εξυπηρέτηση του γενικού πληθυσμού. Τα σημεία αυτά, συνήθως είναι Περιφερειακά Ιατρεία ή Κέντρα Υγείας. Το Σωματείο πρότεινε να εφοδιασθούν τα εν λόγω μηχανήματα, η ποδοσφαιρική ομάδα “ΑΙΓΕΙΡΑ – ΑΚΡΑΤΑΣ” και ο τοπικός αθλητικός όμιλος, ώστε το ιατρικό μηχάνημα να παραμένει και να υπάρχει στο κλειστό γυμναστήριο που προπονούνται και αγωνίζονται οι αθλητές του μπάσκετ και του βόλεϊ των ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, η σκέψη ήταν να υπάρξει κάποιος, να εκπαιδεύσει τους αρμόδιους των ομάδων σχετικά με την λειτουργία του απινιδωτή και τις δυνατότητές του, ώστε μελλοντικά να αγοραστεί και ειδική “κούκλα” για την εκπαίδευση των ανθρώπων που θα κληθούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Κατέφθασαν δύο απινιδωτές

Τα μέλη του Σωματείου από την μακρινή Αυστραλία, με τον ερχομό τους στην Ελλάδα για τις διακοπές τους στην ευρύτερη περιοχή πριν λίγες ημέρες, φρόντισαν τα διαδικαστικά μαζί με τον πρόεδρο του “Σωματείου Χελμού” Βασίλειο Αρφάνη, όπου και έγινε παραγγελία στην εταιρία “CARDIANGEL” για την αποστολή δύο απινιδωτών. Η προσφορά στάλθηκε με email στις αρχές του τρέχοντος μήνα, μαζί με 15σέλιδη έκθεση των τεχνικών χαρακτηριστικών των απινιδωτών, αλλά και του τρόπου λειτουργίας τους. Τα ιατρικά είδη, παρεδόθησαν στους υπεύθυνους του τοπικού Σωματείου, ο οποίος ήλθε σε επικοινωνία με την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων και έδωσε την παραγγελία, λίγες μέρες αργότερα.

Παράδοση του «εθελοντικού πακέτου» σε όμορφο κλίμα

Έτσι, την Παρασκευή 22 Ιουλίου, ορίστηκε να παραδοθεί το “εθελοντικό πακέτο”, σε μία λιτή και ολιγάριθμη εκδήλωση, στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ στο Κράθιο. Μια ομάδα ομογενών από την Ανατολική Αιγιάλεια, συναντήθηκε με παράγοντες του αθλητισμού της περιοχής, παρουσία και της αντιδημάρχου Μαρίας Σταυροπούλου, όπου ο πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Αρφάνης και άλλα μέλη του, παρέδωσαν τους απινιδωτές στους προέδρους της ποδοσφαιρικής ομάδας “ΑΙΓΕΙΡΑΣ- ΑΚΡΑΤΑΣ” και τα μέλη του “Αθλητικού Ομίλου Ακράτας” μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και αλληλοεκτίμησης.

Ευγνωμοσύνη και συγχαρητήρια από την αντιδήμαρχο

“Οι άνθρωποι του ιστορικού συλλόγου δηλώνουν πάντα “παρών” στις μεγάλες στιγμές του τόπου, με το ήθος τους αλλά και την φιλανθρωπική τους δράση. Είναι μία διαχρονική αξία, ένας σύλλογος που πραγματικά έχει προσφέρει τόσα χρόνια ένα τεράστιο έργο και συνεχίζει να το πράττει. Εμείς σαν δήμος, νιώθουμε ευγνωμοσύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υψηλό το αίσθημα της προσφοράς και της συνεργασίας. Επικροτούμε και συνδράμουμε κάθε ανάλογη προσπάθεια του συλλόγου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Συγχαρητήρια σε όλους όσους κόπιασαν για το τελικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης, αλλά και όσους έχουν προσφέρει γενικότερα. Ο κ. Αρφάνης και η μεγάλη, φιλανθρωπικού χαρακτήρα “παρέα του” απέδειξαν πόσο αγαπούν τον τόπο. Αποδεικνύουν έμπρακτα την μεγάλη τους αγάπη για τον εθελοντισμό και στον τόπο που ζούμε και στην Αυστραλία…” επισήμανε η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, μιλώντας στο protionline.gr για την πολυετή προσφορά των ανθρώπων του συλλόγου.

Λίγα λόγια για το Σωματείο της Αυστραλίας

Ο “Φιλανθρωπικός Σύλλογος Χελμός Σίδνεϊ” όπως είναι η επίσημη ονομασία του σωματείου, ιδρύθηκε το 1922 ως ερασιτεχνικό σωματείο και η επισημοποίησή του ως σύλλογος, κατάφερε να οριστικοποιηθεί λίγα χρόνια αργότερα, το 1929. Από τότε υπάρχει ανελλιπώς από εκείνα τα χρόνια και εδρεύει στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, έχοντας μεγάλη και σημαντική δράση. Ο πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Βασίλης Αρφάνης, γεννημένος στην Ακράτα και ήδη 22 συναπτά έτη στην προεδρία του. Αυτή την στιγμή, απαριθμεί 180 μέλη και όλοι ανεξαιρέτως, ζουν στην μακρινή μεγαλούπολη της Αυστραλίας. Τα τελευταία δε χρόνια, δραστηριοποιείται με μεγάλες δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως αυτή η πρόσφατη… φετινή του, με την παραχώρηση αυτού του ιατρικού εξοπλισμού στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr