background img
banner
banner

Πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων επιστημόνων οι εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ… ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο σωστός προγραμματισμός και η σκληρή δουλειά στην περίπτωση της ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας, λειτουργούν συνδυαστικά με τις προοπτικές που δίνει η τεχνολογία και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και επιτυγχάνεται ένα, υπέρ το δέον, θετικό αποτέλεσμα, προς όφελος των δημοτών της Αιγιάλειας.

Η αναγνώριση της οποίας τυγχάνει το έργο της Δημοτικής Επιχείρησης, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν το Σάββατο 23 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της στη Μυρτιά, Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί που της απένειμαν τα εύσημα.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Βαγενάς επισκέπτεται συχνά τη ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας, είτε στα πλαίσια διεξαγωγής των Μαθημάτων Συστήματος Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Πατρών, είτε για λογαριασμό του Θερινού Σχολείου του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, όπως έγινε το Σάββατο. Στα θερινά τμήματα μάλιστα, συμμετέχουν άνθρωποι από όλη τη χώρα, αλλά και άλλες χώρες.

Η συγκεκριμένη αποστολή, είχε μέλη από την Ιορδανία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, τα οποία πραγματοποίησαν επίσκεψη στη μονάδα –πρότυπο του Βιολογικού Καθαρισμού Αιγίου, ενώ υπήρξε και ξενάγηση στους χώρους, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτη Νικολόπουλο.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ΄΄η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού το 2012 και κυρίως ο σωστός τρόπος λειτουργίας της μονάδας, την κατέστησε πόλο έλξης επισκεπτών. Πλέον, έχουμε ομάδες επισκεπτών όχι μόνο από ελληνικά πανεπιστήμια και από το εξωτερικό όπως Ιορδανία, Μαρόκο, τον χειμώνα είχαμε από Βυρηττό, από Βηθλεέμ, στη συνέχεια από Αντίς Αμπέμπα, οι οποίοι έρχονται είτε μέσω μελετητικών γραφείων ή κατόπιν πληροφόρησης του υπουργείου. Ο πρωτοποριακός όσο και αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας έχει κάνει τους πάντες πλέον να πειστούν, ότι στα πλαίσια ευφορίας και κυκλικής οικονομίας, η ΔΕΥΑΑ αποτελεί υπόδειγμα και πολλοί επιθυμούν να ακολουθήσουν τα «βήματά της», γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο΄΄.

Νέα δυναμική και δημιουργία θέσεων εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού

Μάλιστα το γεγονός ότι και το υπουργείο αλλά και οι διαχειριστικές αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα της ΔΕΥΑΑ, «ανοίγει την πόρτα» σε πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, με τη βεβαιότητα ότι θα αξιοποιήσει τα κονδύλια με τον καλύτερο τρόπο. ΄΄Εκτός από τον Βιολογικό Καθαρισμό, τους ενημερώσαμε και για τις τηλεμετρίες, τους εξηγήσαμε τι ελέγχουμε και πόσο πιο εύκολο είναι μέσω αυτών των συστημάτων να έχουμε εικόνα, ενώ επίκειται κι άλλη επίσκεψη αυτή τη φορά όχι για τον βιολογικό αλλά αποκλειστικά για τις τηλεμετρίες΄΄, πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.
Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ έδωσε και μία άλλη διάσταση, άγνωστη ως τώρα στους δημότες της Αιγιάλειας. Όπως είπε ΄΄ το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει μικροεπενδύσεις και αναβαθμίζουμε μονίμως τον εξοπλισμό του βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που «γεννά» νέες ανάγκες ως προς το προσωπικό. Έτσι, από την πολυπλοκότητα της διαδικασίας, προκύπτουν νέες θέσεις εργασίας που καλύπτονται από εξειδικευμένους υπαλλήλους΄΄.

Δημ. Βαγενάς: ΄΄Η λειτουργία Β.Κ. και τηλεμετρίας στην Αιγιάλεια, η καλύτερη προβολή της χώρας στο εξωτερικό!΄΄

Τους λόγους για τους οποίους η ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας αποτελεί πόλο έλξης ώστε να ενημερωθεί κάποιος για το έργο της, ανέλυσε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βαγενάς, επισημαίνοντας: ΄΄Οι επισκέψεις αυτές γίνονται γιατί η πόλη διαθέτει μία από τις πιο καλές και οργανωμένες μονάδες σε όλη την χώρα, που λειτουργεί με άψογο και υποδειγματικό τρόπο. Τόσο το καινούριο σύστημα με τις ειδικές μεμβράνες που διαθέτει η μονάδα, όσο και τα συστήματα παρακολούθησης των δικτύων και των μονάδων λειτουργίας, είναι μία καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, που αξίζει πραγματικά τον κόπο να δει κάποιος. Όλοι όσοι έχουν έρθει μέχρι τώρα, έχουν δηλώσει εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση και την άψογη λειτουργία και αυτό είναι ίσως η καλύτερη προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό! Το σημείο που υπερτερεί ο Βιολογικός Καθαρισμός και η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ, είναι ο αντιδραστήρας Μεμβρανών, μία νέας γενιάς τεχνολογία που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και εφαρμόζεται στη χώρα. Η μονάδα του Αιγίου λειτουργεί από το 2014 και ήταν η πρώτη μονάδα σε εθνικό επίπεδο, με σύστημα υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης ικανότητας στον τομέα του εξοπλισμού. Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα όμως της συγκεκριμένης μονάδας, είναι ότι διαθέτει συστήματα ελέγχου όλων των αντιστάσεων του πόσιμου νερού που υπάρχουν σε κάθε είδους γεώτρηση, δεξαμενή, σωληνώσεις, αποχετεύσεις ή την μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων, το οποίο για τα ελληνικά δεδομένα είναι μοναδικό. Η δυνατότητα, του να μπορεί η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ να ελέγξει σε οποιοδήποτε σημείο του δήμου, οποιοδήποτε δίκτυο, είναι πραγματικά μία τεχνολογία που υπερτερεί σε κάθε περίπτωση, καθώς όλα ελέγχονται από ηλεκτρονικά συστήματα και μεγάλης ταχύτητας υπολογιστές΄΄.

Και κατέληξε ο κ. Βαγενάς, ως εξής: ΄΄Υπάρχει ένα τρομερά ικανό δίκτυο και κατά μεγάλο ποσοστό, αυτό οφείλεται στον Παναγιώτη Νικολόπουλο, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι κάτι που θεωρώ ότι τιμά ιδιαίτερα την περιοχή μας γενικότερα, αλλά και την πόλη του Αιγίου. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα και το ίδιο ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα, καθώς δεκάδες φοιτητές και μαθητικές ομάδες θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις να θαυμάσουν την κορυφαία τεχνολογία εξοπλισμού που διαθέτει ο χώρος΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr