background img
banner
banner

Σκηνές… ροκ στην εμβολιαστική αίθουσα του Νοσοκομείου Αιγίου

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Την έντονη διαμαρτυρία πολιτών προκάλεσε η απουσία ιατρού, την Τρίτη 19 Ιουλίου, στο εμβολιαστικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να “παγώσει” για μία ώρα τουλάχιστον η εμβολιαστική διαδικασία κατά του covid-19. Όπως ήταν αναμενόμενο, σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να… κατέβει ιατρός με την ειδικότητα ορθοπεδικού για την απαραίτητη επίβλεψη της διαδικασίας. Το γεγονός ωστόσο καταδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος με ιατρικό προσωπικό, κάτι για το οποίο “φωνάζουν” εδώ και πολλούς μήνες τόσο οι γιατροί όσο και γενικότερα, οι τοπικοί φορείς και δήμος.

Είχαν ραντεβού αλλά…

Να σημειωθεί ότι οι προσερχόμενοι είχαν προκαθορισμένο ραντεβού μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου, και το “πάγωμα” αυτό, διήρκεσε για πάνω από μια ώρα. Ειδικότερα, το γεγονός άρχισε να εξελίσσεται λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν οι πρώτοι που είχαν φτάσει στο εξεταστικό κέντρο προκειμένου να εμβολιαστούν, ενημερώθηκαν από το υγειονομικό προσωπικό ότι δεν υπάρχει γιατρός εκείνη την στιγμή. Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα και ενώ είχαν περάσει αρκετός χρόνος αναμονής περιμένοντας τον αρμόδιο ιατρό, οι δημότες είχαν ξεπεράσει τα δέκα άτομα, με αποτέλεσμα οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου να μην αργήσουν να φανούν. Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού με μήνυμα του ΕΟΔΥ για τις 8.56΄ και για να κάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου της με το σκεύασμα της Pfizer, ζήτησε… εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, προκειμένου να μάθει γιατί αργεί τόσο πολύ η διαδικασία, καθώς 45’ μετά από την ώρα του εμβολιασμού της, δεν είχε εξυπηρετηθεί. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, στο… “πλευρό” της γυναίκας που διαμαρτυρήθηκε, ήταν πλέον και τα υπόλοιπα άτομα που περίμεναν την σειρά τους υπομονετικά, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση μια ηλικιωμένη γυναίκα περίπου 70 ετών, η οποία είχε πληρώσει ταξί προκειμένου να προσέλθει στο ραντεβού της, κόστος το οποίο ήδη για την γυναίκα ήταν μεγάλο, μην έχοντας την δυνατότητα να δαπανήσει άλλο ποσό ώστε να προσέλθει άλλη στιγμή στο εμβολιαστικό κέντρο.

Κατανόηση από το προσωπικό που λειτούργησε… πυροσβεστικά

Στο ΓΝΑΑ Αιγίου το σκεύασμα της Pfizer παρέχεται κάθε Τρίτη από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Την Τρίτη 19/7, ήταν η μοναδική… Τρίτη που στις 9.30 το πρωί είχε “ουρά” καθώς αυτό το διάστημα είναι αρκετά μειωμένη η ζήτηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Ελευθερία” του μαζικού εμβολιασμού. Η νεαρή γυναίκα προσπαθώντας να μάθει γιατί η διαδικασία αργοπορεί και δεν φωνάζουν ονόματα, διαμαρτυρήθηκε απευθυνόμενη στο νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου. Μάλιστα, η γυναίκα που περιέγραψε το συμβάν στο protionline.gr σημείωσε το ότι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες είχαν κάθε διάθεση κατανόησης και… σύμπνοιας με τους ταλαιπωρημένους της υγειονομικής “ουράς”.

Η γυναίκα, μαζί με ένα ακόμα άτομο, έναν άνδρα που περίμενε και αυτός στην “μαρτυρική ουρά”, επισκέφθηκαν εκείνη την στιγμή το γραφείο του διοικητή και απευθυνόμενοι στην γραμματεία, ζήτησαν να μάθουν ποιος είναι ο λόγος που δεν υπάρχει διαθέσιμος γιατρός και γιατί κωλυσιεργεί η όλη διαδικασία. Η αναστάτωση που υπήρξε ήταν κάτι παραπάνω από… έντονη, καθώς – όπως μετέφεραν στo protionline.gr οι διαμαρτυρόμενοι – δεν έλαβαν απάντηση, αντιθέτως τους πήγαιναν “από τον Άννα στον Καϊάφα”.

Τα στοιχεία των πολιτών που υπέστησαν την συγκεκριμένη “ταλαιπωρία” βρίσκονται στην διάθεση του protionline.gr. Να σημειωθεί ότι, το νοσηλευτικό προσωπικό, λειτούργησε πυροσβεστικά στην “έκρηξη νεύρων” όσων καρτερικά περίμεναν έναν γιατρό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των εμβολίων.

Ξαφνική αδιαθεσία του ιατρού της βάρδιας

Τέλος, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω εντάσεις και συγκρούσεις, στο σημείο “κατέφθασε” ένας γιατρός με ειδικότητα Ορθοπεδικού, όπου ανέλαβε την επίβλεψη της όλης λειτουργίας, καθώς το πρωτόκολλο των εμβολιασμών αναφέρει ότι είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού, προκειμένου να ολοκληρωθεί το προκαθορισμένο ραντεβού. To protionline.gr σε επικοινωνία που είχε με τον διοικητή του νοσοκομείου Αθανάσιο Γεωργάκη και επισημαίνοντας του το συμβάν, τόνισε: “Υπήρξε ξαφνική αδιαθεσία ιατρού, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την πρωινή βάρδια του Εμβολιαστικού Κέντρου και η απουσία του καλύφθηκε εκ περιτροπής από τους υπόλοιπους ιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι ταυτόχρονα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των κλινικών, το τμήμα επειγόντων περιστατικών, καθώς και τα προγραμματισμένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Το ιατρο-νοσηλευτικο προσωπικό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσερχόμενων πολιτών.»

“Αναζωπύρωση” ενδιαφέροντος για εμβολιασμούς σε ΚΥΑ και ΓΝΑΑ

Την ίδια στιγμή και στο εταίρο εμβολιαστικό κέντρο του δήμου, στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται να γίνονται με συνεχόμενη ροή και ικανοποιητική για την εποχή επισκεψιμότητα. Από τις αρχές του προηγούμενου μήνα (Ιουνίου) μέχρι και τα μέσα του τρέχοντος μήνα (15 Ιουλίου) έχουν γίνει συνολικά 183 εμβολιασμοί “Συνεχίζουμε με μεγάλη και ακούραστη ένταση την συμμετοχή μας στην διαδικασία της θωράκισης ενάντια στην πανδημία και την διασπορά του κορωνοϊού, η οποία είναι μεγάλη σύμφωνα με την εποχή και τις συνθήκες. Τα μοριακά τεστ τα οποία τελούνται είναι πολύ λίγα μεν, αλλά αρκετά ενδεικτικά ώστε να αναδείξουν το εργατικό φορτίο. Αυτή την στιγμή έχουμε μία φορά την εβδομάδα εμβολιασμούς για το ευρύ κοινό με το εμβόλιο της Pfizer (κάθε Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 2 περίπου το μεσημέρι) και το μεγαλύτερο μέρος τους είναι η 4η δόση” επισήμανε γιατρός και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου, μιλώντας στo protionline.gr για την διαδικασία των εμβολιασμών στην ανατολική πλευρά του δήμου. Να επισημανθεί ότι στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, Rapid Tests τελούνται καθημερινά για το ευρύ κοινό, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Αιγίου, την Τρίτη 19/7 έγιναν 175 εμβολιασμοί και 170 την προηγούμενη Τρίτη. Όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού, την περασμένη εβδομάδα έγιναν συνολικά 118 PCR εκ των οποίων βρέθηκαν 39 θετικά, 328 rapid tests, 28 από αυτά θετικά και έγιναν 9 διακομιδές σε νοσοκομεία της Πάτρας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού και ειδικά των τελευταίων δύο μηνών, έχουν “μπερδέψει” αρκετά τον κόσμο και δη, περισσότερο τις ηλικιακές ομάδες από 60 ετών και άνω, καθώς κανείς δεν ξέρει αν και πότε πρέπει να κλείσει ραντεβού να κάνει την 4η δόση του ιού, καθώς και το ίδιο το υπουργείο θεωρεί ότι το να προβεί κάποιος σε τέταρτη δόση εναντίον της πανδημίας, είναι κάτι το μη υποχρεωτικό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr