background img
banner
banner

Συμβολική κατάληψη και περιφρούρηση

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Το είπαν και το… έκαναν δήμος και φορείς που «ταμπουρώθηκαν» το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουλίου, στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, ώστε να μην… σηκωθεί ο εξοπλισμός του Τμήματος Φυσικοθεραπείας για την Πάτρα. Με τη μόνη διαφορά ότι κατά την τρίωρη παραμονή τους εκεί, δεν προσήλθαν επικεφαλής και μέλη των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων (με εξαίρεση τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο) και δεν σημειώθηκε η παραμικρή κίνηση για τη μεταφορά της «προίκας» του Τμήματος.

Οι πληροφορίες της δημοτικής αρχής ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας έχει δώσει εντολή να ξεκινήσει  κιόλας η μεταφορά των υποδομών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, λίγα δηλαδή εικοσιτετράωρα μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που αποφάσισε τη μεταφορά του Τμήματος στην έδρα του Πανεπιστημίου, ή δεν ευσταθούσαν ή η δημοσιοποίηση της κινητοποίησης ανέτρεψε τα σχέδια. Η ουσία είναι ότι δεν καταγράφηκε η παραμικρή ένδειξη ότι ο εξοπλισμός θα… ταξιδέψει για την Πάτρα, κάτι βέβαια που δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες ή και ώρες. Επί της ουσίας, αυτό που επιθυμούν δημοτική αρχή και φορείς, είναι να μην «σηκωθούν» οι υποδομές προτού κατατεθεί η αίτηση ακύρωσης αναστολής του Προεδρικού Διατάγματος και πολύ περισσότερο, πριν βγει η απόφαση, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδοθεί άμεσα. Ελπίζουν έτσι, ως την τελευταία στιγμή, ότι η απόφαση μεταφοράς μπορεί να μπλοκάρει, αλλάζοντας τα σχέδια της πρυτανείας αλλά και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Μπλόκο από το λεωφορείο του δήμου – Ποιοι συμμετείχαν στην κατάληψη

Από νωρίς το πρωί και παρότι το «ραντεβού» ήταν στις 9.00, το λεωφορείο του δήμου ήταν παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του Παραρτήματος, προφανώς έτσι ώστε να αποτρέψει με τον όγκο του να σταθμεύσει αυτοκίνητο μεταφορικής εταιρείας και να φορτώσει τον εξοπλισμό. Στη συνέχεια, στον χώρο βρέθηκαν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Καραΐσκος και Βασίλης Χριστόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, η νομική σύμβουλος του δήμου Γιώτα Παπαδοπούλου κ.ά.

Ο πρόεδρος του Τμήματος επιβεβαίωσε την καταγραφή και τον προγραμματισμό άμεσης μεταφοράς

Ακολούθησε σύσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου και της συντονιστικής επιτροπής των φορέων, στο γραφείο της προϊσταμένης της γραμματείας Διοίκησης κ. Πετρή, όπου μετέφερε αρμοδίως στον πρόεδρο του τμήματος Κώστα Φουσέκη, με τον πιο εμφατικό τρόπο, την απόφαση της πόλης να μην επιτρέψει τη μεταφορά του εξοπλισμού πρόωρα και χωρίς να έχει αποφανθεί το ΣτΕ επί της αίτησης αναστολής του Π.Δ. που καταθέτει ο δήμος.

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι από πλευράς Πανεπιστημίου υπήρξε καταγραφή του εξοπλισμού της σχολής και προγραμματίζεται άμεσα η μεταφορά, με την αντιπροσωπεία της πόλης να ενημερώνει ότι αποστέλλεται και εξώδικο στον Πρύτανη να μην προχωρήσει η μεταφορά του εξοπλισμού πριν την έναρξη ισχύος του Π.Δ.

Θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια…

Αξίζει να σημειωθεί ότι δήμος και φορείς δεν θα αρκεστούν στη  τρίωρη συμβολική κατάληψη του χώρου του Παραρτήματος της Δευτέρας. Η περιφρούρηση του χώρου θα συνεχιστεί ώστε να αποφευχθεί η όποια απόπειρα μεταφοράς του εξοπλισμού τουλάχιστον έως ότου εκδοθεί η απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής από το ΣτΕ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να… προκύψουν και εργασίες στην οδό Ψαρών, σε περίπτωση που υπάρξει πληροφόρηση ότι ξεκινά η μεταφορά. Όπως και να έχει, δήμος και φορείς παρουσιάζονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, προς απαίτηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μην χαθεί το Τμήμα από τον τόπο που δημιουργήθηκε και μεγαλούργησε…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr