background img
banner
banner

Συνέχιση λειτουργίας Νηπιαγωγείων Σελινούντα και Ζήριας

ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Τη συνέχιση λειτουργίας των παραρτημάτων Νηπιαγωγείου Σελινούντα που ανήκει στο 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου και Νηπιαγωγείου Ζήριας που ανήκει στο παράρτημα Καμαρών, για το σχολικό έτος 2022-2023, αποφάσισε να εισηγηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, στην τελευταία συνεδρίασή του. Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Πρόκειται για γνωμοδότηση του δήμου, κατόπιν εγγράφου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, μέσω του οποίου ζητείτο και η βεβαίωση ανάληψης δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα του για συνέχιση λειτουργίας των παραρτημάτων σε περίπτωση θετικής απόφασης, με βεβαίωση δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα βάσει των αιτήσεων εγγραφών νηπίων-προνηπίων στην Τοπική Κοινότητα Σελινούντα έχουν εγγραφεί ήδη 4 νήπια-προνήπια. 2 αναμένονται (σύνολο 6), αριθμός ο οποίος θα αυξηθεί λόγω των μαθητών Ρομά, οι οποίοι εγγράφονται και τον μήνα Σεπτέμβριο και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ο αριθμός των μαθητών μπορεί να δικαιολογήσει την επαναλειτουργία του παραρτήματος του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου στην Τοπική Κοινότητα Σελινούντα για το σχολικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στον χώρο του υπάρχοντος κτηρίου του Νηπιαγωγείου. Το 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου με έγγραφό έχει εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του και την ανάγκη του για συνέχιση λειτουργίας του παραρτήματος.

Ανάλογο έγγραφο εστάλη από τη Διεύθυνση και για το Νηπιαγωγείου Ζήριας που ανήκει στο παράρτημα Καμαρών για το σχολικό έτος 2022-2023. Πιο συγκεκριμένα βάσει των αιτήσεων εγγραφών νηπίων-προνηπίων στην Τοπική Κοινότητα Ζήριας έχουν δηλωθεί 7 μαθητές. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη, καθώς υπάρχει το οίκημα του πρώην Νηπιαγωγείου Ζήριας, στο οποίο λειτουργούσε το παράρτημα και το σχολικό έτος 2021-2022. Το Νηπιαγωγείο Καμαρών έχει εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του και την ανάγκη του για συνέχιση λειτουργίας του παραρτήματος.
Έτσι οι αποφάσεις των οργάνων του δήμου ώστε να γνωμοδοτήσουν θετικά και να αναλάβουν τις εν λόγω υποχρεώσεις, ήταν ομόφωνες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr