background img
banner
banner

Σώθηκε από πνιγμό 70χρονη στον Ελαιώνα

Ο ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ»

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Ελαιώνα το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιουλίου, γυναίκα 70 ετών. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του ναυαγοσώστη της ακτής και εν συνεχεία στην άμεση διακομιδή της στο νοσοκομείο, η γυναίκα σώθηκε και είναι καλά στην υγεία της!

Το περιστατικό συνέβη στη 1.40 περίπου το μεσημέρι, στην ακτογραμμή του Ελαιώνα και πιο συγκεκριμένα 50 περίπου μέτρα από το σημείο που φτάνει ο κύριος κάθετος δρόμος στην παραλία, δεξιά (ακριβώς από κάτω από τα παραλιακά καταστήματα). Πιο συγκεκριμένα, μία 70χρονη γυναίκα, ενώ προσπαθούσε να βγει στην ακτή μετά την ολιγόλεπτη παραμονή της μέσα στο νερό, έχασε άξαφνα της αισθήσεις της και “τούμπαρε” προς τον βυθό. Σχεδόν αμέσως, αρκετοί λουόμενοι που ήταν μπροστά στο περιστατικό αλλά και η φίλη της 70χρονης η οποία ήταν η παρέα της στο μπάνιο, άρχισαν τις φωνές και να καλούν σε βοήθεια, με αποτέλεσμα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα να καταφτάσει ο ναυαγοσώστης Ηλίας Καζάσης και να αναλάβει την διάσωσή της.

Κατάφερε να την κάνει να αποβάλει το νερό που είχε καταπιεί

Το συμβάν συνέβη περίπου 200 μέτρα δυτικά από τον ναυαγοσωστικό πύργο και η αναστάτωση που επικράτησε για λίγα λεπτά της ώρας, ήταν χαρακτηριστική. Ο πολύ καλά εκπαιδευμένος ναυαγοσώστης, κινούμενος πολύ γρήγορα, βρέθηκε στο σημείο και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα, η οποία ήδη είχε “πιει” αρκετό νερό, μην έχοντας καθόλου τις αισθήσεις της. Αμέσως, παραθεριστές και λουόμενοι που ήταν παρόντες στο περιστατικό, κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το Αστυνομικό Τμήμα. Να σημειωθεί ότι, το ασθενοφόρο κατέφθασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (όχι παραπάνω από 8 λεπτά) και παρέλαβε τη γυναίκα προκειμένου να της παρασχεθούν τα απαιτούμενα στα Επείγοντα Περιστατικά του ΓΝΑΑ, όπου οδηγήθηκε. “Μόλις έφτασα στο σημείο η γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της καθόλου. Είχε καταπιεί αρκετό νερό ήδη και σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουμε λάβει ως ναυαγοσώστες, τις παρείχα άμεση βοήθεια. Ευτυχώς επανήλθε γρήγορα και κατάφερα να της βγάλω τον κύριο όγκο του θαλάσσιου νερού από τα πνευμόνια της…” ανέφερε ο Ηλίας Καζάσης, ο ναυαγοσώστης «φύλακας άγγελος» της 70χρονης.

Αναγκαίο να εφαρμόζουν κανόνες όλοι οι λουόμενοι

Η “ένταση της στιγμής” έφερε στο… φως την ανάγκη της προσοχής που πρέπει να έχουν όλοι στις παραλίες, μικροί και μεγάλοι. Με αφορμή το περιστατικό που λίγο έλλειψε να χάσει η λουόμενη τη ζωή της, μιλώντας στο protionline.gr ο Νίκος Κατσίκας, ναυαγοσώστης στην περιοχή των Σιλυβαινιωτίκων, ανάφερε χαρακτηριστικά: “Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι καλό θα ήταν να ενημερώνουν τον εκάστοτε ναυαγοσώστη για την κλινική εικόνα τους και να μην θεωρούν ότι η θάλασσα είναι μία απόλαυση που δεν εγκυμονεί κίνδυνο. Όταν κάποιος είναι φαγωμένος ή έχει πιει, καλό θα ήταν να μην μπαίνει στην θάλασσα. Αν ακολουθήσουν όλοι τις απλές οδηγίες που δίδονται, τέτοια περιστατικά θα μειωθούν στο ελάχιστο” τόνισε ο κ. Κατσίκας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Λιμενική Αρχή ανέλαβε τα περαιτέρω για τις λεπτομέρειες κατά τις οποίες συνέβη το συμβάν, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα θα παραμείνει στο ΓΝΑΑ (Αιγίου) μέχρι να ολοκληρωθεί μια σειρά εξετάσεων που πρέπει να γίνουν, για προληπτικούς λόγους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr