background img
banner
banner

Τα αυστηρά μέτρα της Ομοσπονδίας αυξάνουν το μπάτζετ των σωματείων

ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

Όλο και πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα στο ερασιτεχνικό και γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Αθλητική Αναγνώριση, Μητρώο στην ΓΓΑ, προπονητές με διπλώματα και κατώτερο μηνιαίο μισθό 250 ευρώ. Αυξήσεις στα παράβολα συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, στις ελευθέρες και στα έντυπα μετεγγραφών. Αυξάνεται επίσης το κόστος στα Δημοτικά γήπεδα και μακριά από βραδινούς αγώνες, ύστερα από το χαράτσι που έπεσε με την αύξηση του ρεύματος.

Εκείνο που δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί, είναι το κοστολόγιο της διαιτησίας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Επίσης την αμοιβή των γιατρών κι αν υπάρχει συμμετοχή από την Ένωση.

Ήρωες οι εκπρόσωποι των σωματείων, παλεύουν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τις ομάδες τους σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, με απαραίτητη πάντα την βοήθεια χορηγιών. Οι οικονομικές απαιτήσεις όλο και αυξάνονται και αυτό μπορεί να έχει σαν συνέπεια την μείωση των σωματείων και τις συγχωνεύσεις. Για την επιβίωση των σωματείων κρίνεται πλέον απαραίτητη η Υποδομή σε ηλικιακά τμήματα των ακαδημιών.

Πονοκέφαλος η συνεργασία με τις τεχνικές ηγεσίες

Στην συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας το βράδυ της περασμένης Τρίτης, εκτός των άλλων θεμάτων που ανακοίνωσε, ήταν ξεκάθαρη με το θέμα των προπονητών. Υποχρεωτικά διπλωματούχοι προπονητές σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και στα τμήματα Υποδομών.

Όσες ομάδες πληρούν από πέρυσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συνεχίζουν την συνεργασία με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, είναι κατοχυρωμένες, καταβάλλοντας παράλληλα τον μισθό των 250 τουλάχιστον ευρώ.

Τα σωματεία που πήραν «διαζύγιο» με τους προπονητές τους, οφείλουν να κινηθούν το συντομότερο στην αναζήτηση διάδοχης κατάστασης, αφού οι προπονητές που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι λίγοι και τα …ορφανά από τεχνική ηγεσία σωματεία είναι περισσότερα.

Οι ομάδες που είχαν κατά νου να λειτουργήσουν στον πάγκο τους με κάποιον έμπειρο αλλά χωρίς δίπλωμα προπονητή, θα πρέπει να τον …ζευγαρώσουν με κάποιον διπλωματούχο, που σημαίνει ότι θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της τεχνικής ηγεσίας


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr