background img
banner
banner

Φωτιά από κεραυνό στην παλαιά Κουνινά σε μη κατοικημένη περιοχή

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τρεις αξιοσημείωτες πυρκαγιές «μετρά» τις τελευταίες ημέρες η Αιγιάλεια, εκ των οποίων οι δύο εκδηλώθηκαν από καιρικά φαινόμενα. Μετά τη θέση Στόλος στην Ανατολική Αιγιάλεια στις 29 Ιουνίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σειρά είχε το Σάββατο 9 Ιουλίου απομακρυσμένη περιοχή της κοινότητας Κουνινά, εκεί όπου ξέσπασε πυρκαγιά από κεραυνό, η οποία ευτυχώς κατασβέστηκε εγκαίρως.

Η καταιγίδα που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου θεωρείται ακραίο καιρικό φαινόμενο, ειδικά δεδομένων των συνθηκών του καλοκαιριού. Κεραυνός έπεσε σε δέντρο στη θέση Γουζίτσες στο παλιό χωριό της Κουνινάς, μακριά από σπίτια, με αποτέλεσμα το πρωί του Σαββάτου να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Στο σημείο, που είναι σχετικά απομακρυσμένο, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου που ούτως ή άλλως βρίσκονταν σε ετοιμότητα, γνωρίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοια φαινόμενα. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχε πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου που επιχείρησε παρότι το σημείο είναι δύσβατο, υπό την καθοδήγηση του διοικητή Γιώργου Κολοκοτσά, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του ελικοπτέρου τύπου Bell 214 με συνεχείς ρίψεις νερού, έτσι ώστε να μην πάρει έκταση η φωτιά.

Αργά το μεσημέρι, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο με την Πυροσβεστική να παραμένει στο σημείο για να αποτρέψει πιθανή αναζωπύρωση.

Κατολίσθηση στην ε.ο. Πούντας – Καλαβρύτων

Εκτός από τις φωτιές, η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα και μικροκατολισθήσεις σε διάφορα σημεία στα ορεινά της Αιγιάλειας. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πούντας Καλαβρύτων, όπου υπήρξε κατάπτωση μεγάλου βράχου. Μάλιστα, το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεργεία ωστόσο έφτασαν εγκαίρως στο σημείο και απομάκρυναν τον βράχο και τις πέτρες από το οδόστρωμα, παραδίδοντας και πάλι την οδό στην κυκλοφορία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr