background img
banner
banner

Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Δημητρίου Ρωμανού σε Πρεσβύτερο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, την Κυριακή 24 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία τού μέχρι πρότινος Ιεροδιακόνου π. Δημητρίου Ρωμάνου, εγγάμου κληρικού, πατρός ενός τέκνου, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Στο Μυστήριο της Χειροτονίας παρευρέθη και ο Γέροντας από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, οι συγγενείς του χειροτονηθέντος, καθώς και πλήθος πιστών ενοριτών και άλλων ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι συμμετείχαν στο χαρμόσυνο γεγονός και διά βοής επιβεβαίωσαν την αξιοσύνη και την καταλληλότητά του για το ιερό λειτούργημα, το οποίο αναλαμβάνει.

Ευχαριστίες με συγκίνηση και ευλάβεια

Ο π. Δημήτριος Ρωμάνος κατά την προσφώνησή του, με συγκίνηση και ευλάβεια ευχαρίστησε, κατ’ αρχάς, τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε του δευτέρου βαθμού της Ιερωσύνης, εξέφρασε την συντριβή της ψυχής του και την ενσυναίσθηση της ελαχιστότητάς του για το μεγάλο αυτό λειτούργημα, αφού από διάκονος των θείων, αγίων, αχράντων, αθανάτων, επουρανίων και ζωοποιών φρικτών του Χριστού Μυστήριων, πρόκειται να καταστεί λειτουργός αυτών. Διαβεβαίωσε δε τους Αρχιερείς, τους κληρικούς και το παρευρεθέν χριστεπώνυμο πλήρωμα, με πλήρη επίγνωση της αποστολής και του καθημερινού σταυροαναστάσιμου αγώνα του, ότι θα αναλωθεί στην διακονία του Θεού και της Αγίας Του Εκκλησίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr