background img
banner
banner

Όλοι στο μεγάλο κόλπο!!!

Όλοι στο επιχειρηματικό ξέφωτο που αφήνει απ’ έξω την γνώση

-Του Ηλία Ασπρούκου, Περιβαλλοντολόγου-

Αφού χορέψαμε για το ΑΕΙ διαμαρτυρόμενοι, το αποχαιρετήσαμε κλαιγόμενοι. Πολλά έχουμε πει, έχουμε δει και έχουμε ακούσει για το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας που έκλεισε μια για πάντα την πόρτα του στην Αιγιάλεια και εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Χύσαμε μελάνι και δάκρυα αληθινά όχι κροκοδείλια , η ουσία είναι μια από τη στιγμή που πέρασε με Προεδρικό Διάταγμα δύσκολα έως ακατόρθωτα αναιρείται αυτό από το ΣτΕ.

Πάμε λοιπόν στα δικά μας! Έχει παρατηρηθεί διαχρονικά πως, αν κάποιος πρωθυπουργός θέλει να ξεφορτωθεί κάποιον βουλευτή, του δίνει ένα καυτό χαρτοφυλάκιο και τον βάζει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν τον στέλνει διακοπές να αλωνίζει εδώ και εκεί.

Να σας θυμίσω όσοι καταπιάστηκαν με τα θέματα παιδείας χάθηκαν από το πολιτικό προσκήνιο, κάψανε το χαρτί τους, ενώ άλλαζαν ο ένας μετά τον άλλον. Κάποτε οι Πρωθυπουργοί πιο δύσκολα αντικαταστούσαν το πουκάμισο τους παρά τον υπουργό Παιδείας. Μάλιστα ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλοςως και κόμμα έφτασε να αλλάξει ενόψει αντιδράσεων. Ενώ οι Γεράσιμος Αρσένης και Πέτρος Ευθυμίου, παρότι ήταν οι μακροβιότεροι υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων Σημίτη,πολλοί θεωρούν πως έκαψαν το πολιτικό τους χαρτί. Η μόνη που άντεξε τους πολιτικούς κραδασμούς ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου. Ενώοι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου,Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξαφανίστηκαν από την ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κόσμος με τον τρόπο του, τους έβαλε στο περιθώριο όσο και αν οι ίδιοι δεν το παραδέχθηκαν ποτέ.

Όλα αυτά τα γράφω για να καταλήξω στο δια ταύτα, πολλοί εκλεγμένοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να συναντήσουν την υπουργό Παιδείας, για να της εκφράσουν τον προβληματισμό τους για την μεταφορά των ΑΕΙ από το Αίγιο στην Πάτρα. Να σας θυμίσω λοιπόν πως όλο αυτό το διάστημα η υπουργός επισκέφθηκε την Αχαΐα πάνω από τέσσερις φορές… μάλιστα τον Μάρτιο έγινε ολόκληρη εκδήλωση προς τιμή της στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» της Πάτρας, που όλοι οι άρχοντες και υποάρχοντες της Αιγιάλειας την υποδέχθηκαν μετά βαΐων και κλάδων και της έπλεκαν το εγκώμιο. Εκεί δεν βρέθηκε κάποιος από τους βουλευτάδες, τους παράγοντες και τους παραγοντίσκους να διεκδικήσει με δυναμικό τρόπο πράγματα για την εγκαταλελειμμένη Αιγιάλεια; Αλλά ξέχασα προείχαν οι φωτογραφήσεις και οι Selfies.Πού να βρεθεί χρόνος για τα ΑΕΙ;,

Όσο για τους βουλευτές, να συναντηθούν για να πιούν καφέ μαζί της είχαν χρόνο, για να διεκδικήσουν πράγματα για την περιφέρειά τους δεν τους δεχόταν στο γραφείο της. Θεέ μου τι υποκρισία; Πόση υποκρισία και ψευτοδικαιολογίες μπορεί να αντέξει τούτος ο κόσμος πια!!!

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν φταίει η υπουργός που δεν τους δεχόταν αλλά ο τρόπος διεκδίκησης. Ήταν για τα πανηγύρια, κυριολεκτικά για τα πανηγύρια… Όπως είναι και αυτοί που κυβερνούν αυτή την έρμη την Αιγιάλεια, αντιπολίτευση και συμπολίτευση που από νυφούλα του κορινθιακού την κατάντησαν «κατατρεγμένη του λιμανιού». Λιμάνι είπα και θυμήθηκα, το λιμάνι του Αιγίου που έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο κατασχεμένων πλοίων, αλλά άλλη φορά θα μιλήσω γι’ αυτό. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις στο τελευταίο Δ.Σ. ήταν και αυτή του Βασίλη Θ. Χριστόπουλου που παρατήρησε την απουσία των βουλευτών της Ν.Δ. και προφανώς και της Αντιπολίτευσης. Και καλά οι Πατρινοί Βουλευτές είχαν σοβαρούς λόγους να απουσιάζουν στην κουβέντα του συγκεκριμένου θέματος, δεν υπάρχει όμως καμία δικαιολογία για τον μοναδικό {{Αιγιώτη}} Βουλευτή ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να εκθέσει υπέρ του και της πόλης τους άλλους τρείς αν τους καλούσε να πάνε μαζί στον Πρωθυπουργό. Αλήθεια το καλό παιδί ο Γιωργάκης που ήταν; Μάλλον θα είχε πάει στο γυμναστήριο ή θα έκανε ποδηλασία. Όσο για τους άλλους Βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε. Έπειτα από όλα αυτά και την απουσία των τεσσάρων στη συζήτησή του Νομοσχεδίου για την παιδεία, γιατί συμπολίτη να τους ξαναψηφίσεις όλους που απέδειξαν ότι είναι λίγοι, ανύπαρκτοι, προκλητικοί και επικίνδυνοι για την πρόοδο της πόλης μας; Μαύρο λοιπόν και στους τέσσερις και είναι ώρα για βλέμμα σε νέους ή άλλους ανθρώπους όχι ξαναδουλεμένους ή ξαναζεσταμένους.

Ένα άλλο θέμα είναι ποιος ο ρόλος του Νοσοκομείου για την αναγκαιότητα των φοιτητών. Εμ, βέβαια! Δεν μπόρεσαν να φέρουν στο Δ.Σ. ούτε ένα χαρτί που να δηλώνει την δυναμική του Νοσοκομείου στο θέμα αυτό. Κύριε Πλεύρη, βάλε φρένο στους βουτυρομπεμπέδεςπου διορίζετε στα Ιδρύματα αυτά. Αυτοί όλοι είναι για να ζεσταίνουν την καρέκλα τους και να φωτογραφίζονται στα Μ.Μ.Ε.

Μήπως λοιπόν το ΑΕΙ ήταν προδιαγεγραμμένο να φύγει, γιατί η συμφωνία έχει ήδη δρομολογηθεί; Ποια συμφωνία; Αυτή που λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος της χαρτοποιίας μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Άρα πολλοί οι εμπλεκόμενοι στο πανηγύρι αυτό !!! Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Οπότε τι θα μπορέσουν να προσφέρουν σύμφωνα με το σκεπτικό τους στην πόλη μερικοί φοιτητές, σε σχέση με την εκμετάλλευση του χώρου που πρόκειται να γίνει και τα επιχειρηματικά σχέδια που δρομολογούνται… Άσε τα λεφτά που ήδη συζητούνται… Οπότε όποιος είναι δήμαρχος την επόμενη τετραετία έχει να διαχειριστεί πολλά και κυρίως να κάνει γερό deal σε συζητήσεις που έχουν ήδη ανάψει. Από τους ανθρώπους που κατά τ΄ αλλά δεν θέλανε το ΑΕΙ να φύγει.

Τώρα όλοι συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι με το ποντίκι και τη γάτα ποιος είναι ο θύτης και το θύμα στο τέλος θα φανεί. Το κακό υπουργείο φταίει και η κάκιστη υπουργός ή ματαιοδοξία ορισμένων και το γεγονός ότι θέλουν να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση και να φανούν οι ίδιοι ως σωτήρες; Αν και δεν είδαμε να περνάει η απόφαση πάνω από κανέναν, αντιθέτως θα έλεγα μικρότερα κόμματα δεξιά της ΝΔ περιμένουν ορισμένους δήθεν επαναστάτες και προασπιστές του ΑΕΙ με ανοιχτές αγκάλες…

Καλό είναι να πάψει η Κυβέρνηση δια της Υπουργού Παιδείας να {{διορίζει}} Πρυτάνεις που δεν έχουν κανένα κριτήριο βοήθειας μιας ξεχασμένης κοινωνίας όπως της δικής μας. Ποιος είναι ο κ. Μπούρας που μας τον κουβάλησαν από τα Ιωάννινα και γιατί ο κύριος αυτός εξαίρεσε τις σχολές από την Πρέβεζα στην απόφασή του;. Ο κ. αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι δεν έβρισκε καθηγητές να πηγαίνουν στο Α.Ε.Ι. Αιγίου σε απόσταση ενός τετάρτου της ώρας. Σαν δεν ντρέπεται αν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της σχολής του Αιγίου, οι δυνατότητες του είναι δυστυχώς πολύ λίγες και έπρεπε να παραιτηθεί και όχι να κάνει την πρόταση μεταφοράς από το Αίγιο στην Πάτρα, για να δικαιολογήσει την ανικανότητά του. Αυτόν τον κύριο δεν τον ενδιαφέρει φαίνεται η δυσκολία που προκύπτει σε αυτούς που πήραν τα δάνεια και στους γονείς των φοιτητών που κλείνουν ενοίκια 300 ευρώ στο Αίγιο να αναγκαστούν να πληρώνουν400 ή 450 ευρώ στην Πάτρα. Με αυτά και με αυτά μπράβο κ. Κεραμέως! Σίγουρα θα αυξήσετε τα ψηφαλάκια της παράταξής σας. Είμαι βέβαιος πως μετά τις εκλογές μόνη σας θα βάλετε την ταφόπλακα της παράταξης σας στους τρείς νομούς που καταδικάσατε με την απόφασή σας με Προεδρικό Διάταγμα.

Α! Να μην το ξεχάσω … Εσείς εκεί της τοπικής ΝΔ Αιγιαλείας, προσέξτε καλά μην σκίσετε κανένα καλσόν αγωνιζόμενοι για τις διεκδικήσεις της περιοχής. Δεν ξέρω αν σας έχουν πει ουδείς αναντικατάστατος και να θυμάστε ότι ανήκετε στη ΝΔ, όταν είναι να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, όχι όταν θέλετε ρουσφετάκια για την πάρτη σας.

Κατά τ’ άλλα ωραία θα περάσουμε και εφέτος καθώς οι μπογιατζήδες έχουν πιάσει δουλειά για τα καλά, βάφοντας τα σπίτια που εγκαταλείπουν οι φοιτητές για να πάνε στην Πάτρα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr