background img
banner
banner

Ύμνος στη διαφορετικότητα…

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑ

«Μη με φοβάσαι, σαν κι εσένα είμαι κι εγώ, απλά με άλλο τρόπο έμαθα να ζω». Με αυτούς τους στίχους ξεκινά το τραγούδι… ύμνος στη διαφορετικότητα με τίτλο «Αγάπησέ με», που με πολλή αγάπη δημιούργησαν η Αιγιώτισσα τραγουδίστρια Κωνσταντίνα Καραβά με τους συνεργάτες της. Η ίδια συνέθεσε τη γλυκιά μελωδία ενώ τους γεμάτους ευαισθησία και τρυφερότητα στίχους επιμελήθηκε η Μίνα Σιούντρη, σε ένα τραγούδι που μας καλεί να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να κλείσουμε μέσα αυτά τα διαφορετικά μα τόσο ικανά παιδιά…

Γνωστή από τις «δυνατές» ερμηνείες της σε λαϊκοδημοτικά τραγούδια και τις εμφανίσεις της σε χώρους διασκέδασης και πανηγύρια, η Κωνσταντίνα Καραβά, μέσα από αυτό το τραγούδι, παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό μουσικό προφίλ, εμφανώς επηρεασμένη και από το δικό της βίωμα και τον καθημερινό αγώνα της να μεγαλώσει ένα παιδί που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Ενός ιδιαίτερα όμορφου και ταλαντούχου νεαρού κυρίου, με πολλές δεξιότητες και ικανότητες, που μεγαλώνει αρμονικά πλάι στα άλλα δύο της παιδιά.

Έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων

Η ίδια η Κωνσταντίνα Καραβά αναφέρει για το τραγούδι που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα. ΄΄Ένα μεγάλο όνειρό μου, το να γράψω και να ερμηνεύσω ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά με αυτισμό, έγινε πραγματικότητα! Το τραγούδι «Αγάπησέ με» ήταν ένα όνειρο χρόνων, μία βαθιά επιθυμία προς τιμήν του γιου μου, ο οποίος πάσχει από διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, είναι στο φάσμα του αυτισμού. Μετά από συνεργασία με τη στιχουργό μου Μίνα Σιούντρη και κατόπιν δικής μου παράκλησης, της ζήτησα να μου γράψει ένα τραγούδι που να μιλά γι’ αυτά τα παιδιά. Με τους στίχους της προσέγγισε τέλεια αυτό το τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Εγώ συνέθεσα τη μουσική. Σκοπός μας, μέσα από αυτό το τραγούδι, ήταν να δώσουμε ένα μάθημα στην κοινωνία και να εξηγήσουμε με όμορφο τρόπο ότι όλοι είμαστε ίσοι κι ας είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας΄΄.

Γλυκιά ερμηνεία με τρυφερή διάθεση

«Στην ερμηνεία σου ακούμε την όμορφη χροιά της φωνής σου σε ποπ μονοπάτια, μολονότι ως τώρα σε έχουμε συνηθίσει σε λαϊκά. Πώς ένιωσες γι’ αυτό;», ήταν ένα από τα ερωτήματα της «Π», με την ταλαντούχα τραγουδίστρια να απαντά: ΄΄Μία επαγγελματίας τραγουδίστρια μπορεί και ερμηνεύει οποιοδήποτε είδος. Άποψή μου είναι πως δεν υπάρχουν φρένα και όρια στη μουσική. Μπορώ να προσαρμόσω τη φωνή μου σε οποιοδήποτε είδος τραγουδιού είτε αυτό είναι δημοτικό, είτε λαϊκό, είτε ποπ, είτε με ξένο στίχο. Το μόνο σημείο στο ερμηνευτικό κομμάτι που ήταν πρόκληση για μένα, ήταν ότι έπρεπε να μετριάσω τη φωνή μου, να την κάνω πολύ παιδική και γλυκιά, χαρακτηριστικά που δεν είναι της φωνής μου, αφού κατά κοινή ομολογία, έχω βαριά λαϊκή φωνή΄΄.

Πού μπορούμε όμως να ακούσουμε το τραγούδι; Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μόνο στο YouTube, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει διαδοθεί κυρίως από τις ημέρες των ΑμεΑ τις «special mum», όπως αναφέρει.

Αφιερωμένο στα παιδιά αλλά και τους γονείς που καθημερινά δίνουν αγώνα…

Στο ερώτημα «πού αφιερώνει το τραγούδι», αναφέρει: ΄΄Μετά από μία προσωπική ταλαιπωρία που βίωσα, θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να βγει αυτό το κομμάτι αφιερωμένο σε όλα αυτά τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, αλλά και τους γονείς που δίνουμε κάθε μέρα «μάχη» και αγώνα να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα κυρίως και στη συνέχεια και τον ρατσισμό, τη συμπεριφορά και τα βλέμματα του κόσμου΄΄.

Απαντώντας στο ερώτημα πόσο ευλογημένη νιώθει ως μητέρα αυτών των τριών υπέροχων παιδιών, η Κωνσταντίνα Καραβά, σημειώνει: ‘‘Δοξάζω κάθε μέρα τον Θεό που με ευλόγησε και έγινα μητέρα τριών παιδιών. Ποτέ δεν έχω μπει στη διαδικασία να μετανιώσω για κάτι. Απεναντίας, η διαφορετικότητα του γιου μου με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος, καλύτερη μητέρα, πιο σωστή γυναίκα στην κοινωνία. Η ζωή με ένα τέτοιο παιδί αποτελεί συνεχές μάθημα ζωής ειδικά όταν διαπιστώνω ότι και από μόνο του το παιδί προσπαθεί να βγει από αυτό το τέλμα του αυτισμού, γιατί, κακά τα ψέματα, ο αυτισμός είναι μία πάθηση που εμποδίζει συναισθηματικά και κοινωνικά το άτομο. Παρόλα αυτά πιστεύω, μετά από τόσα χρόνια, ότι υπάρχει αποτέλεσμα. Ο Άγγελος είναι ένας εξαιρετικός μαθητής, ιδιαίτερα ευφυής, άριστος στα Μαθηματικά και την Πληροφορική την οποία ακολουθεί΄΄.

Καταλήγοντας, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια τονίζει: ΄΄Εύχομαι να αγαπήσει ο κόσμος το τραγούδι μου και να το διαδώσει, μεταλαμπαδεύοντας μέσα από αυτό την αγάπη για τα παιδιά όλου του κόσμου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr