background img
banner
banner

1o ΕΠΑΛ Αιγίου: “Μέτρησε” και φέτος αριστούχους!

‘‘ΥΨΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ’’ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

Ψηλά… για μία ακόμη σχολική χρονιά, κράτησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Αιγίου τον ¨πήχη¨ των επιτυχιών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιβεβαίωσε τόσο την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη σχολική μονάδα, όσο και το υψηλό επίπεδο των μαθητών. Από τα 90 περίπου άτομα που συμμετείχαν στις φετινές, ιδιαίτερες εξετάσεις, το 70% περίπου εξασφάλισαν την είσοδό τους σε κάποια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ υψηλά ποσοστά επιτυχιών σημειώθηκαν και για τους μαθητές που πέτυχαν στις σχολές της πρώτης προτίμησής τους.

Οι μαθητές της σχολικής μονάδας, συνέχισαν τον δρόμο που ¨χάραξαν¨ οι απόφοιτοι των προηγούμενων ετών, πετυχαίνοντας άριστες βαθμολογίες και κατορθώνοντας, οι περισσότεροι εξ αυτών, να πλησιάσουν και να ξεπεράσουν τα όρια των δυνατοτήτων τους. Για το σχολείο της οδού Ξερολιθίων η συνεργασία και η εμπιστοσύνη, το όμορφο κλίμα μεταξύ των μαθητών και καθηγητών και η μόνιμη στήριξη των γονέων, ήταν ο απώτερος σκοπός και το ουσιαστικό ¨ζητούμενο¨ μάθησης. Οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, οι γονείς ¨προσέφεραν την ψυχή τους¨ στην προσπάθεια των παιδιών τους να πετύχουν, τα δε παιδιά… απέδειξαν την ικανότητά τους, με τις τελικές τους επιδόσεις.

Λ. Παναγιωτακόπουλος: «Είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παιδιών μας!»

«Ήταν μία ακόμα αξιόλογη χρονιά για τα παιδιά του ΕΠΑ.Λ Αιγίου και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Η παράδοση που λέει ότι οι επιτυχίες δεν σταματούν ποτέ και ότι οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου πάντα θα είναι μεγάλες, συνεχίστηκε. Είχαμε αρκετά καλές επιδόσεις και περιμένουμε και εμείς μαζί με τα παιδιά, τα αποτελέσματα. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε κάθε αριστούχο και ελπίζουμε αυτή η προσπάθειά τους που ήδη έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, να είναι ο “δρόμος της μάθησης” που θα τους οδηγήσει στην καταξίωση και την επαγγελματική σταθερότητα» δήλωσε στο protionline.gr ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αιγίου Λάμπης Παναγιωτακόπουλος, ενώ ερωτώμενος για τα θέματα και το πόσο δύσκολα ήταν, ανέφερε «…ήταν αναμενόμενη η ύλη. Είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παιδιών μας και τελικά μας δικαίωσαν εις το έπακρον. Ελπίζουμε σε πολύ καλές επιτυχίες!» τόνισε ο διευθυντής της σχολικής μονάδας που “έπιασε” τους 90 συνολικά μαθητές που έδωσαν εξετάσεις για φέτος.

Α. Γιοβά: «Η οικογένειά μου ήταν πάντα εκεί και με στήριζε σε κάθε προσπάθεια»

Η ¨πρώτη των πρώτων¨ για το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αιγίου, είναι η μαθήτρια Αργυρώ Γιοβά, που συγκέντρωσε περίπου 19.200 μόρια, τα οποία είναι αρκετά για να την ¨στείλουν¨ στην Ιατρική Σχολή για την οποία ενδιαφέρεται: «Η αγωνία ήταν μεγάλη και το άγχος έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παρ’ όλα αυτά, είχα αυτοπεποίθηση και θάρρος και ήμουν από την αρχή, προσηλωμένη στον στόχο μου» τόνισε η μαθήτρια, που ξεκίνησε την προσπάθειά της για την τελική επίτευξη του στόχου της πριν πολλά χρόνια.

Ευχαριστώντας τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα, ανέφερε στο protionline.gr: «Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και την οικογένειά μου που ήταν πάντα εκεί και με στήριζαν. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να πιστεύουν σε εσένα. Ευχαριστώ επίσης τους φίλους και τους καθηγητές μου που ισχυροποιούσαν την προσπάθεια αυτή, με τα λόγια τους και όχι μόνο. Είδα ότι το να γίνω γιατρός δεν είναι και κάτι ανέφικτο. Το τόλμησα, το πετυχαίνω!» επισήμανε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα ιατρικά επαγγέλματα την συγκινούσαν πάντα και την γοήτευε το γεγονός ότι όταν μεγαλώσει θα γίνει μία επιτυχημένη και καλή γιατρός.

Σπ. Πολυχρονόπουλος: «Πολλά ευχαριστώ στους δικούς μου ανθρώπους»

18.460 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει ο μαθητής Σπύρος Πολυχρονόπουλος. Ο αριστούχος της Γ’ Τάξης που ¨στοχεύει¨ στο Λιμενικό Σώμα και σύμφωνα με τα μόρια του… όντως εισάγεται, μίλησε στο protionline.gr για την επιτυχία του και την διαδρομή που πραγματοποίησε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και στο σχολείο αλλά και στο φροντιστήριο. Ήταν άνθρωποι που πίστεψαν σε εμένα και με επικροτούσαν ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Πολλά ευχαριστώ στους ανθρώπους τους δικούς μου, στους γονείς μου, που ήταν δίπλα μου και με στήριζαν πάρα πολύ σε όλη την διαδικασία των εξετάσεων.
Κάποιος μαθητής που είχε διαβάσει και είχε προετοιμαστεί σωστά, θα πετύχαινε, γιατί τα μαθήματα τελικά δεν ήταν και πολύ δύσκολα» ανέφερε ο μαθητής, οποίος είχε σαν ¨όνειρο¨ και στόχο εξ αρχής, τις σχολές του Λιμενικού Σώματος και γενικά των Σωμάτων Ασφαλείας και που βάσει απόδοσής του… τα κατάφερε πανηγυρικά.

Γ. Μποδιώτης: «Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές και τους γονείς μου»

Μιλώντας στο protionline.gr ένας ακόμα μαθητής που ξεχώρισε με τις επιδόσεις του και την τελική του βαθμολογία, ο μαθητής της Γ’ Τάξεως του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν χρειάζεται να πω πολλά για την επιτυχία μου γιατί η προσπάθεια που έκανα, φαίνεται στην τελική επίδοση και στα γραπτά. Είχα την αμέριστη βοήθεια των καθηγητών μου στο φροντιστήριο ¨Πολύγωνο¨ και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Όμως την ¨μερίδα του λέοντος¨ των ευχαριστιών μου αλλά και των κόπων, έχουν οι γονείς μου, που μου στάθηκαν σε κάθε βήμα, κάθε μέρα ανελλιπώς και με όποιες συνθήκες κι αν επικρατούσαν» τόνισε ο νεαρός μαθητής, ο οποίος δεν ¨στόχευε¨ σε συγκεκριμένη σχολή, αλλά προσπαθούσε να έχεις τις συνολικές γνώσεις ώστε να μαζέψει όσο το δυνατό περισσότερα μόρια. «Δεν ήταν ότι κάθε μέρα το διάβασμα ήταν πολύωρο, απλά η εκκίνηση μου ήταν ¨μακρινή¨ από το σήμερα, καθώς η προετοιμασία μου είχε ξεκινήσει από την Α’ Τάξη ουσιαστικά» ανέφερε στo protionline.gr ο αριστούχος μαθητής που συγκέντρωσε συνολικά 18.430 μόρια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr