background img
banner
banner

H ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. παρουσιάζει την Camerata Junior

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) παρουσιάζει την Camerata Junior, η οποία θα δώσει μία μοναδική συναυλία την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 8.30μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς»στο Αίγιο.

Η Camerata Junior, η νεανική ορχήστρα εγχόρδων των Φίλων της Μουσικής και ορχήστρα in residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου, με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους στην πολύτιμη εμπειρία της ομαδικής μουσικής δράσης. Δάσκαλος και μαέστρος από το 2018 είναι ο εκλεκτός αρχιμουσικός Νίκος Χαλιάσας.

Η Camerata Junior αριθμεί περίπου 60 μέλη, ηλικίας 9-25 ετών και περιλαμβάνει δύο μουσικά σχήματα, την Παιδική Ορχήστρα και τη Νεανική, που εκπαιδεύονται δωρεάν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου η Ορχήστρα εμφανίζεται τακτικά.

Η Ορχήστρα έχει επίσης εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στα Διεθνή Φεστιβάλ Ναυπλίου και Άνδρου, στο Άργος, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα κ.ά. Έχει ερμηνεύσει έργα του Γιώργου Κουρουπού και του Απόστολου Ντάρλα, ειδικά γραμμένα για εκείνην, έχει συμπράξει με Έλληνες και ξένους σολίστ, ενώ στο πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται και πολλές πρώτες ελληνικές και διεθνείς εκτελέσεις.

Χάρη στη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος World in Harmony, o Σύλλογος προχώρησε φέτος σε μια καινοτομία που ενθουσίασε τους μουσικούς: προσκάλεσε νέους μαέστρους και σολίστ απ’ όλη την Ελλάδα για να συμπράξουν με την Ορχήστρα στη μελέτη, τις δοκιμές και τις δράσεις της.

Είσοδος ελεύθερη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr