background img
banner
banner

Tα πανηγύρια… επέστρεψαν

ΜΕ 1.750 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΒΥΘΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ “ΑΧΑΙΟΙ”

Μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση οργάνωσε και πραγματοποίησε ο “Χορευτικός Όμιλος Αβύθου Οι Αχαιοί” την Κυριακή 10 Ιουλίου στην περιοχή της Άκολης. Το πρώτο μεγάλο και πολυπληθές λαϊκοδημοτικό γλέντι της ευρύτερης περιοχής, θύμισε παλιές καλές εποχές και οι… εκατοντάδες παριστάμενοι, διασκέδασαν μέχρι πρωίας! Συνολικά, 1.750 άτομα βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού και του… έδωσαν και κατάλαβε.

Η στέρηση των δύο και πλέον χρόνων από εκδηλώσεις τέτοιου τύπου, φαίνεται πως είχαν λείψει στους δημότες της Αιγιάλειας και φυσικά, καθώς το ‘χουν στο ¨αίμα¨ τους… δεν έχασαν την ευκαιρία. Γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου και του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού κράτησαν το κέφι αμείωτο μέχρι τις 6 το πρωί, χαρίζοντας στο ευρύ κοινό μια… εκτόνωση που μάλλον την αποζητούσε διακαώς.

“Βούλιαξε η Άκολη” από κόσμο και τσιφτετέλια

Η έλευση του κόσμου φάνηκε από νωρίς ότι θα ήταν δυναμική, καθώς λίγο πριν τις 11 το βράδυ ο περιβάλλων χώρος του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου, ήδη είχε κατακλυστεί από 1000 άτομα. Το μουσικό πρόγραμμα ήταν άκρως χορευτικό και… ¨τσιφτετελογενές¨, με τους καλλιτέχνες Γιάννη Καψάλη, Κέλλυ Κελεκίδου, Μαρίνα Λαζαράκη, αλλά και τον “δικό” μας Κώστα Σωτηρόπουλο να έχουν τρελό κέφι, ενώ στα κλαρίνα οι Μάκης Τσίκος και Παναγιώτης Τόλιας έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό. Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη και ο σύλλογος που διοργάνωσε την εκδήλωση “χαμογέλασε ζεστά” καθώς τα έσοδα ήταν αρκετά, σε σχέση πάντα με την ισχύουσα οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Το ιικό φορτίο του covid -19 που συνεχώς έχει ανοδική πορεία δεν φάνηκε να επηρεάσει την προσέλευση. Οι υπεύθυνοι του “Χορευτικού Ομίλου Αβύθου Οι Αχαιοί” είχαν φροντίσει να υπάρχει επάρκεια στην προμήθεια των ποτών και του φαγητού, καθώς ο συνολικός χώρος είχε κατακλυστεί από τραπεζοκαθίσματα. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο, κάνουν λόγο για ένα σκηνικό πολύ δυναμικό και δίχως άλλο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι “βούλιαξε η Άκολη” αφού το απόλυτο γλέντι δεν έλλειψε σε κανένα σημείο της βραδιάς.

Πολύς λαός αλλά και επίσημοι

Μιλώντας στo protionline.gr για το μεγάλο πανηγύρι, ο… πρωτεργάτης της εκδήλωσης και πρόεδρος του “Χορευτικού Ομίλου Αβύθου Οι Αχαιοί” Ανδρέας Παλαιολογόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Ο κορωνοϊός είχε στερήσει τέτοιες ανάλογες δράσεις και οι Αιγιαλείς έδειξαν ότι “διψούν” να ξεσκάσουν, να ξεχαστούν απ’ τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διασκεδάσουν.

Το πετύχαμε και ευχαριστούμε πολύ όσους μας στήριξαν και συμμετείχαν» ανέφερε ο κ. Παλαιολογόπουλος. Να σημειωθεί ότι, το “παρών” στην όμορφη λαϊκοδημοτική βραδιά έδωσαν, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Κυριακόπουλος και Γιώργος Γιοβάς, καθώς και άλλος κόσμος από την κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου.

“Ήταν ένα λαϊκοδημοτικό γλέντι που είχε τρομερή ένταση και συμμετοχή. Ο κόσμος βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει από τα προβλήματά του και να ξεδώσει, έπειτα από πολλά χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ορχήστρα ήταν θαυμάσια και το σέρβις σε κάθε περίπτωση, άψογο. Ο κόσμος πέρασε καλά και αυτό έχει σημασία. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευελπιστούμε ο κόσμος της Αιγιάλειας να στηρίξει και την δική μας εκδήλωση, την μουσική βραδιά που προετοιμάζουμε στην θέση “Μάτι” της Άκολης με την Τούλα Κατσιβάλη και τον Κώστα Σωτηρόπουλο, αλλά και την στήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Αιγίου” δήλωσε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, μιλώντας για το προχθεσινό πανηγύρι της Άκολης, αλλά και την επερχόμενη εκδήλωση της κοινότητας.

Τα πανηγύρια ξεκίνησαν και θα… συνεχιστούν

Τα επόμενα προγραμματισμένα πανηγύρια στην ευρύτερη περιοχή και ως το τέλος του τρέχοντος μήνα, είναι στο χωριό Δημητρόπουλο στις 20 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, όπου ο τοπικός σύλλογος, λόγω του εορτασμού του Αϊ – Λιά διοργανώνει λαϊκοδημοτικό γλέντι με τους Τούλα Κατσιβάλη, Κώστα Σωτηρόπουλο και Γιώργο Παναγιωτίδη. Δύο ημέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Ιουλίου, η Κοινότητα Ροδοδάφνης σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Αιγίου, θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό δημοτικό – λαϊκό γλέντι με τους ντόπιους καλλιτέχνες Τούλα Κατσιβάλη, Κώστα Σωτηρόπουλο και Κώστα Καβαλιεράτο, μία βραδιά που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Επόμενη μουσική “στάση” είναι το μεγάλο πανηγύρι που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της Γιορτής της Σταφίδας, Παρασκευή 29 Ιουλίου στο χωριό Γρηγόρι, όπου ο Γ. Βελισσάρης με την ορχήστρα του αναμένεται να “ξυπνήσουν τα αίματα” από κάθε άποψη. Επίσης να αναφερθεί ότι, την ίδια ημερομηνία, 29 Ιουλίου οι δημοτικοί τραγουδιστές Ανδρέας Κωνσταντινόπουλος και Χαρά Βέρρα, θα παρουσιάσουν ένα λαϊκοδημοτικό γλέντι μέχρι πρωίας στην Άκολη. Τέλος, το Σάββατο 6 Αυγούστου στο Δερβενάκι, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική βραδιά με τους Νίκο Κουρκούλη και Κέλλυ Κελεκίδου, ενώ στις 12 του ίδιου μήνα, ο τοπικός σύλλογος των Νικολειικων διοργανώνει δημοτικό – λαϊκό ξεφάντωμα, πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι σε επόμενο άρθρο, θα αναφερθούν και οι υπόλοιπες ανάλογες δράσεις – πανηγύρια, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αλλά και σε ποια σημεία μπορεί ο κόσμος να “ξεδώσει” και να χαρεί την επιστροφή της κοινωνικής ζωής στην πλήρη κανονικότητα. Ίσως ο “βραχνάς” του ιού της πανδημίας η οποία ακόμα συνεχίζει να “απειλεί” τις ανάγκες του κόσμου, να… υποχωρεί πλέον μπροστά στην ανάγκη του κόσμου για ξεφάντωμα και διασκέδαση. Ειδικά όταν πρόκειται για πανηγύρια!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr