background img
banner
banner

Ημέρες… δόξας του θεάτρου στο «Γ. Παππάς»

ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Από θεατρικές δράσεις χαρακτηρίζεται το Σαββατοκύριακο αλλά και η ερχόμενη εβδομάδα, εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2022». Όλα αυτά μέχρι την προσεχή Πέμπτη 18 Αυγούστου, οπότε τη «σκυτάλη» λαμβάνουν τα πολυαναμενόμενα «Οινοξένεια»!

 

«Αι Καρυάτιδαι» την Τρίτη

Την Τρίτη 16 Αυγούστου στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «ΑΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΙ» Μια θεατρική κωμωδία που πραγματεύεται την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο. 1ο Επεισόδιο: Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ. Πρόκειται για την ιστορία δυο άστεγων αφελών μικροκακοποιών, που αποφασίζουν να κλέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό μουσείο και να επιστέψουν στον τόπο που γεννήθηκαν. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο όσο νομίζουν, καθώς αυτό που κλέβουν από την Αγγλία, αυτό που τους ακολουθεί, αλλά και αυτό που τους περιμένει πίσω στην Ακρόπολη, θα τους βάλει σε πολύ μεγάλους μπελάδες καθώς τι πιστεύετε πως θα γινόταν, αν κατά ένα περίεργο και πρωτοφανές τρόπο ζωντάνευαν οι Καρυάτιδες και τους έπαιρναν στο κυνήγι; Εισιτήριο: 12€ κανονικό (10€ προπώληση), 10€ μειωμένο (8€ προπώληση).  Ώρα Έναρξης 21:00.

«Σονάτα του σεληνόφωτος» την Τετάρτη

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου παρουσιάζεται «Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ». Ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, συνδυασμένος με πρωτότυπη μουσική σύνθεση του μαέστρου Θοδωρή Λεμπέση. Το ρόλο της Γυναίκας με τα Μαύρα, διαβάζει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Δωματίου. Μια γυναίκα αναπολεί τη ζωή της μέσα από τις αναμνήσεις της. Την επισκέπτεται ένας φανταστικός νεαρός άντρας και ξεκινάει μια εξομολόγηση μιας ζωής που πέρασε. Μιας ζωής με στιγμές φωτεινές αλλά και σκοτεινές. Ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις και εικόνες. Ο άντρας δεν της απαντά ποτέ. Παραμένει σιωπηλός, όπως σιωπηλά παραμένουν όλα γύρω της πια. Ένα κείμενο εμβληματικό της πρόθεσης του ποιητή να «ξανακάνει την ποίηση να βλέπεται και να ακούγεται…» όπως ο ίδιος έλεγε. Την βραδιά σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδη. Υπαίθριο Θέατρο “Γ. ΠΑΠΠΑΣ”, Ώρα Έναρξης 21:00 – Είσοδος Ελεύθερη.

Την Πέμπτη η έναρξη των Οινοξενείων

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου έρχεται η έναρξη των Οινοξενείων με τις εξής δράσεις:  «Ο ΛΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ Μουσική και λόγος μας ξεναγούν σ’ ένα οδοιπορικό που ισορροπεί διαρκώς ανάμεσα στο αληθινό και το φανταστικό, συνδυάζοντας τη μουσική με το λόγο. Συντελεστές: Λυρικοί τραγουδιστές: Άννα Στυλιανάκη (σοπράνο) Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος), Αφηγητής: Χριστόδουλος Στυλιανού, Μουσική ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης, Σκηνοθετική επιμέλεια: Λευτέρης Ντρούβας, συνοδεύει ορχήστρα δωματίου. Είσοδος ελεύθερη Υπαίθριο Θέατρο “Γ. ΠΑΠΠΑΣ”, Ώρα Έναρξης 21:00 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 «Ο ΛΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2022» Τα Οινοξένεια σας υποδέχονται στον πανέμορφο κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»! Γνωρίστε τους εκλεκτούς οίνους της Αιγιάλειας, κάνοντας γευσιγνωσία οίνων από τα 11 οινοποιεία της περιοχής. Είσοδος ελεύθερη Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, Ώρα Έναρξης 20:00.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr