background img
banner
banner

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στο Κοινοβουλευτικό φόρουμ

ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ AIDS ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου συμμετείχε στην 24η Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS, που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Η Αχαιή βουλευτής προσεκλήθη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ για τα Σεξουαλικά και Αναπαραγωγικά Δικαιώματα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ με θέμα «Τερματισμός των ανισοτήτων, τερματισμός του HIV και ο ρόλος των βουλευτών στην επίτευξη των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων για όλους», το οποίο διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό και την Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Συμμαχία για την Υγεία, τα Δικαιώματα και την Ανάπτυξη.

Η κ. Αλεξοπούλου στην ομιλία της, ενώπιον βουλευτών από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, την Αμερική και την Αυστραλία, περιέγραψε τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας για τους ανθρώπους με AIDS και ειδικότερα στο τομέα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. Τόνισε ότι η Ελλάδα μετά από δεκαετίες επέτρεψε την υιοθεσία και την αναδοχή από οροθετικά ζευγάρια, αποφάσισε την ίδρυση ειδικής μονάδας ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τα άτομα με HIV και ενέταξε τους οροθετικούς στην άυλη συνταγογράφηση.

Δέχθηκε ερωτήσεις για το πώς προχώρησε η κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις στα αναπαραγωγικά δικαιώματα

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου από το γραφείο της βουλευτή, ΄΄έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους η τελευταία νομοθετική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία η χώρα μας γίνεται μία από τις ελάχιστες χώρες που απαγορεύει τις μη αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις στα χαρακτηριστικά φύλου ίντερσεξ παιδιών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της κοινότητας intersex.

Μετά την ομιλία της, η βουλευτής Αχαΐας δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από βουλευτές άλλων χωρών ζητώντας λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που κατάφερε η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στα αναπαραγωγικά δικαιώματα μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Η κα Αλεξοπούλου απάντησε ότι όλα ξεκινούν από την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την απόλυτη στήριξη σε αυτό από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και βέβαια από τους βουλευτές. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα, που δεν θα πάψει ποτέ να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει, για τα ζέοντα ζητήματα των ανθρώπων με HIV στη χώρα μας, με τον Πρόεδρο των Οροθετικών Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κλινικών Δοκιμών για τον HIVκ. Νίκο Δέδε΄΄.

Η Διεθνής Διάσκεψη για το AIDS είναι το μεγαλύτερο και πιο επιδραστικό συνέδριο για το HIV παγκοσμίως. Διοργανώνεται από την Διεθνή Οργάνωση για το AIDS που εδρεύει στη Γενεύη. Σκοπός της είναι να κινητοποιήσουν την επιστημονική κοινότητα, να οικοδομήσουν παγκόσμια αλληλεγγύη και να ενισχύσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για όλους όσους ζουν και επηρεάζονται από τον HIV. Επίσης μέσα από την Διάσκεψη επιθυμούν να ενθαρρύνουν πολιτικές βασισμένες σε στοιχεία και χωρίς στίγμα. Να εκπαιδεύσει τους υπεύθυνους των πολιτικών για την αλλαγή για να διασφαλίσουμε ότι η παγκόσμια αντίληψη στον HIV ακολουθεί την επιστήμη και βάζει τους ανθρώπους στην πρώτη θέση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr