background img
banner
banner

Ολοκληρώνονται οι νέες παιδικές χαρές

ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ!

Μπορεί να πέρασαν από «χίλια μύρια κύματα» όμως οι νέες παιδικές χαρές στον δήμο Αιγιαλείας παραδίδονται η μία μετά την άλλη, προς ικανοποίηση των δημοτών και κυρίως τον παιδιών που μπορούν να παίζουν με ασφάλεια σε χώρους σύγχρονους που πληρούν τις προδιαγραφές που ο νόμος ορίζει.

Ουσιαστικά, αυτό είναι και το πιο δύσκολο «κομμάτι» δημιουργίας μίας νέας παιδικής χαράς, ξέχωρα από το κόστος. Να πληροί δηλαδή τις αυστηρές συντεταγμένες του νόμου, να διαθέτει τα κατάλληλα όργανα με τα προβλεπόμενα υλικά, έτσι ώστε τα παιδιά να παίζουν άφοβα. Ξέχωρα από τις παρεμβάσεις, επιδιορθώσεις που έγιναν σε υφιστάμενες παιδικές χαρές, οι οποίες παρέμεναν κλειστές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκαν και οι καινούριες σε περιοχές που δεν υπήρχαν.

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄είναι ένα έργο που ναι μεν καθυστέρησε, ο εργολάβος ζήτησε και πήρε πολλές παρατάσεις και δεν ήταν απλό, όμως πλέον φτάνει στο τέλος του. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε παιδικές χαρές και σε άλλους χώρους. Ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι χώροι για την κοινωνία, πώς τους ζητάει ο κόσμος για τα παιδιά και γι’ αυτό, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας εκπονούμε μελέτες για νέες παιδικές χαρές προκειμένου να αναβαθμίσουμε το βιοτικό επίπεδο και κυρίως να δώσουμε χαρά στα παιδιά΄΄.

Έγκριση κονδυλίου

Να σημειωθεί ότι από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου εγκρίθηκε προ ημερών η πίστωση ύψους 41.773,27 € για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού Εξόδων του ΚΑ 30- 7322.014, οικονομικού έτους 2022 για Κατασκευή παιδικών χαρών του Δήμου Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χριστόπουλου, οι παιδικές χαρές που ολοκληρώθηκαν έγιναν τόσο στα δυτικά όσο και στα ανατολικά του δήμου. Ήδη έχουν παραδοθεί σε Διγελιώτικα, Ριζόμυλο, Άκολη, Σαλμενίκο. Έγιναν περιφράξεις με κάγκελα ώστε να μην είναι ανεξέλεγκτες, μπήκαν βρύσες, παγκάκια και ηλεκτροφωτισμός, διαμορφώνοντας μικρά «στολίδια» για τις κοινότητες, τα οποία αποτελούν τόπους συνάντησης μικρών και μεγάλων!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr