background img
banner
banner

Ο Σωτήρης Βεργολιάς 10ος στην Ιατρική Αθηνών

ΤΡΙΠΛΟ «ΤΖΑΚ ΠΟΤ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΕΡΓΟΛΙΑ

Το… τρίπτυχο της επιτυχίας για την Αιγιάλεια, βρίσκεται στην οικογένεια Βεργολιά, καθώς τα τρία αδέλφια, τρίδυμα, μαθητής και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ, κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές υψηλού επιπέδου.

Ο Σωτήρης Βεργολιάς (φωτο) εισάγεται δέκατος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.400 μόρια. Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το πώς κατάφερε να αριστεύσει, επισήμανε: ΄΄Η αλήθεια είναι πως δεν διάβαζα τόσο πολύ όσο κάποιοι άλλοι συμμαθητές μου. Άλλωστε και το 2ο και το 3ο πεδίο δεν απαιτούν τόσο διάβασμα, αρκεί βέβαια κάποιος να διαθέτει τις γνώσεις πάνω στα μαθήματα που περιλαμβάνει΄΄. Αναφορικά με το κατά πόσο επικεντρώθηκε στον στόχο, ανέφερε: ΄΄Μετά την πρώτη Λυκείου είχα σταματήσει τα πάντα και προσηλώθηκα σε αυτό που ήθελα να κάνω΄΄.
Τέλος τόνισε τα εξής: ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και στο φροντιστήριο και στο σχολείο΄΄.

Στη Νομική Αθήνας η Ναυσικά – Νίκη Βεργολιά

Η αδελφή του, Ναυσικά -Νίκη Βεργολιά, με 18.100 μόρια εισάγεται στη Νομική Σχολή Αθήνας. Όπως αναφέρει στo protionline.gr, ΄΄η νομική ήταν η πρώτη μου επιλογή. Τα αδέλφια μου είχαν κλήση προς την ιατρική, εμένα με έλκυε άλλο αντικείμενο σπουδών. Έτσι ακολούθησα το δικό μου μονοπάτι, απαγκιστρώθηκα από τα αδέλφια μου, πίστεψα στον εαυτό μου και τα κατάφερα΄΄.

Στο ερώτημα «πώς την επηρέασε που βρισκόταν στην ίδια κατάσταση, αυτή της προετοιμασίας, με τα άλλα δύο αδέλφια της», επισήμανε: ΄΄Προσπαθούσαμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, μοιραζόμασταν τα ίδια άγχη και τις ίδιες αγωνίες παρόλο που δεν επικοινωνούσαμε πολύ στο σπίτι, καθώς εγώ σε αυτό το «ταξίδι» ήμουν μόνη, λόγω του διαφορετικού αντικειμένου΄΄.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία, είπε πως ήταν δύσκολη ότι δεν διήρκεσε μόνο μία χρονιά και πως η πορεία κάθε παιδιού φαίνεται από την αρχή στο σχολείο. Τέλος ευχαρίστησε την οικογένειά της, τους καθηγητές της στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας για τη Μαρία Αναστασία Βεργολιά

Η Μαρία Αναστασία Βεργολιά, με 17.550 μόρια εισήχθη 22η στην Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας. Η αγάπη της για τα ζώα, όπως εξομολογείται στo protionline.gr, την οδήγησε σε αυτή την επιλογή. ΄΄Μου αρέσουν τα ζώα και θέλω να προσφέρω σε αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα την Κτηνιατρική.
Είναι ένα αντικείμενο σπουδών που δεν το ακολουθεί κάποιος που δεν αγαπά τα ζώα. Έχω τέσσερις γατούλες και τις φροντίζω. Από παιδί αγαπώ τα ζώα και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα άλογα΄΄.

Όσον αφορά την παράλληλη προετοιμασία με τα αδέλφια της, σημειώνει: ΄΄Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούσαμε πολύ με τα μαθήματα, παρακολουθούσαμε πολλές ώρες φροντιστήρια, σταματήσαμε να βγαίνουμε, δεν βλέπαμε τους φίλους μας και κυρίως την τελευταία χρονιά τα πράγματα ήταν πολύ πιεστικά. Το ότι ήμασταν και οι τρεις σε προετοιμασία για τις πανελλαδικές ήταν βοηθητικό. Είχαμε και οι τρεις τα ίδια άγχη, καταλαβαινόμασταν εύκολα και ευχαριστώ τα αδέλφια μου γιατί με βοήθησαν και πίστεψαν τόσο πολύ σε εμένα. Ευχαριστώ επίσης τους γονείς μου, τους φίλους μου και τους καθηγητές και στο σχολείο και το φροντιστήριο΄΄


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr