background img
banner
banner

Ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα «Αγροτικής Οδοποιίας» ύψους 500.000 €

ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και μέσω αυτής θα καλυφθεί μέρος των αναγκών της περιοχής σε οδοποιία. Στον δήμο ωστόσο και την αντιδημαρχία Έργων, προσβλέπουν σε έγκριση και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έργων ανάπτυξης υπαίθρου και αγροτικής οδοποιίας, συνολικού ύψους 2.171.127 ευρώ, ούτως ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Σε ό,τι αφορά το έργο που εντάχθηκε, περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας σε υφιστάμενους οδούς πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Σκοπός είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και η ταχύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των δημοτών.

΄΄Υποχρέωση του δήμου είναι να βελτιώνει και να διατηρεί σε καλή κατάσταση τους αγροτικούς δρόμους, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη, ασφαλή και ποιοτική χρήση τους κατά την πρόσβαση από και προς τα σημεία που αναπτύσσονται οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση υποβάλλαμε την πρόταση που εγκρίθηκε, ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας΄΄, τόνισε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου που «έτρεξαν» τις διαδικασίες, υπεβλήθη η πρόταση και ο δήμος Αιγιαλείας κατέστη δικαιούχος του προγράμματος.

Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δεν έγινε συντεταγμένα, στα πλαίσια κάποιο ενιαίου τεχνικού έργου, είναι κατασκευασμένο πριν από χρόνια και απαιτεί συντήρησης, εξαιτίας φθοράς από την χρήση του καθώς και την επιβάρυνσή του, λόγω των καιρικών φαινομένων, των βαρέων αγροτικών οχημάτων και της διάβρωσης από έντονες βροχοπτώσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχει ολισθήσει το πρανές του επιχώματος ή έχει καταστραφεί από έντονα καιρικά φαινόμενα, συμπαρασύροντας το κατάστρωμα σε καθίζηση.

Προτεραιότητα σε σημεία που παρουσιάζουν σοβαρό πρόβλημα

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ωστόσο πως ΄΄με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της υπαίθρου του δήμου και γι’ αυτό δόθηκε προτεραιότητα σε σημεία που έχουν χαρακτηριστεί «προβληματικά» και ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό πολιτών, ενώ με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα δοθεί προστιθέμενη αξία και σε σχέση με τις γύρω περιοχές΄΄. ΄΄Το συνολικό μήκος παρεμβάσεων είναι στα 3.162 μέτρα και προβλέπονται εργασίες σε τμήματα δρόμων σε διάφορα σημεία του δήμου΄΄, πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.
Σημειώνεται ότι παρεμβάσεις, βάσει της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, θα γίνουν σε περιοχές όπως Διγελιώτικα, Ακράτα, Αιγείρα, Κουλούρα, Τεμένη, Ελαιώνα και Ζαχλωρίτικα και αλλού.

Καμία ευκαιρία… χαμένη

΄΄Η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας είναι ένα θέμα που αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Ευελπιστούμε ότι θα εγκριθεί η πρότασή μας για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για χρηματοδότηση του έργου ανάπτυξης υπαίθρου – αγροτικής οδοποιίας δήμου Αιγιαλείας, ύψους 2.171.127 ευρώ (όπως προβλέπεται από τη μελέτη) ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα σε όλο τον δήμο. Έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών τσιμεντοστρώσεων και χαλικοστρώσεων αγροτικών δρόμων που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων της υπαίθρου΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, καταλήγοντας: ΄΄Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην αφήνουμε κανένα πρόγραμμα χωρίς αξιοποίηση και φροντίζουμε να καταθέτουμε προτάσεις μέσω των οποίων καταδεικνύονται οι ανάγκες της περιοχής.
Η δημοτική αρχή προσπαθεί να μην αφήνει καμία ευκαιρία για χρηματοδοτήσεις να… πηγαίνει χαμένη και είναι εμφανές ότι το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr