background img
banner
banner

ΑΚΡΑΤΑ BC: Μοναδική εκπρόσωπος της Αιγιάλειας στην Α2 ΕΣΚΑ-Η

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΙ Ο ΦΑΕΘΩΝ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά… πέντε τελικά πήραν το εισιτήριο ανόδου για την Α1 ΕΣΚΑ-Η! Η συγχώνευση των Γλαύκου και Εσπέρου ΑΟΠΑ, με την κενή θέση που άφησε, δημιούργησε “ντόμινο” σε όλες τις κατηγορίες της τοπικής Ένωσης. Από την Α2 ΕΣΚΑ-Η, μετά τον Αστέρα Τέμενης, την Αγυιά, την ΕΑ Παραλίας και τον ΑΟ Δύμης, ανέβηκε και ο πέμπτος της βαθμολογίας Φαέθων Αντιρρίου, ενώ αν δεν “κατέβει” και η Σφήκα Αμαλιάδας στη Γ΄ Εθνική, θα ανέβει και έκτη ομάδα (πιθανότατα όμως θα αγωνιστεί κανονικά). Γεγονός που αφήνει ακόμη πιο… πικρή γεύση στην ομάδα της Ακράτας, η οποία ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν και “λύγισε” τις τελευταίες αγωνιστικές μετά τις γνωστές απουσίες βασικών της παικτών. Η Ακράτα, παρότι η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός, τελικά τερμάτισε στην 8η θέση, τρεις βαθμούς μακριά από τον 5ο Φαέθωνα και μόλις ένα πόντο πίσω από Πανωλενειακό και Πυρσό οι οποίοι τερμάτισαν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας θα πάρει μέρος και στο νέο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η, ως η μοναδική πλέον ομάδα από την Αιγιάλεια στην κατηγορία, στηριζόμενη ξανά στους ταλαντούχους παίκτες από το εφηβικό τμήμα και με τους 3-4 έμπειρους που παραμένουν στον σύλλογο.

Οι 13 ομάδες που θα αντιμετωπίζει στο νέο πρωτάθλημα είναι οι δύο που υποβιβάστηκαν από την Α1 (Νίκη Προαστίου, ΝΕΠ), οι έξι που παρέμειναν στην Α2 (Πανωλενειακός, Πυρσός, ΑΕ Ροϊτίκων, Ηρακλής Πύργου, Διαγόρας) και οι πέντε που ανέβηκαν από τη Β΄ ΕΣΚΑ-Η (Βαρθολομιό, Νέοι Γλαύκου, ΑΓΕ Ζακύνθου, Σείριος, Κένταυρος).
ΕΦΑ και Φιλαθλητική στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η

Η ΕΦΑ Αιγίου αν και συμμετείχε στα πλέι οφ δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο για την Α2 ΕΣΚΑ-Η. Έτσι, μαζί με τη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου θα συγκροτήσουν και τη νέα σεζόν το “δίδυμο” από την Αιγιάλεια στην εν λόγω κατηγορία. Αντίπαλοί τους θα είναι οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α2 (Σκαγιοπούλειο, Κρόνος, Πήγασος), οι τέσσερις που παρέμειναν στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η (Τρίτων, Ήλιδα, Αιγέας, ΑΕ Προαστίου) και οι τέσσερις που ανέβηκαν από τη Γ΄ ΕΣΚΑ-Η (Προοδευτική, Γαστούνη, Ιτεών Πάτρας, Υπερίων Αμαλιάδας).

Συνολικά, έξι ομάδες από τον δήμο Αιγιάλειας θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης και μόνο στη Γ΄ ΕΣΚΑ-Η δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος της περιοχής μας.
Στην Α1 θα παίξουν ο Κεραυνός Αιγίου, ο Ήφαιστος/Αχιλλέας και ο Αστέρας Τέμενης, στην Α2 η Ακράτα και στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η η ΕΦΑ και η Φιλαθλητική Λέσχη.

Ο “χάρτης” των νέων πρωταθλημάτων

Ας δούμε πιο αναλυτικά όλες τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα νέα πρωταθλήματα της Ένωσης, από την Α1 έως τη Γ΄ ΕΣΚΑ-Η

Α1 ΕΣΚΑ-Η
1. Ήφαιστος Αχιλλέας Αιγιάλειας
2. Προμηθέας 2014
3. Κεραυνός Αιγίου
4. Παναχαϊκός
5. Ολυμπιάδα
6. Απολλωνιάδα
7. ΕΑΠ
8. ΣΕΦΑ Ανδραβίδας
9. Αραχωβίτικα/Ακταίο
10. Αστέρας Τέμενης
11. ΑΕ Αγυιάς
12. ΕΑ Παραλίας
13. ΑΟ Δύμης
14. Φαέθων Αντιρρίου
– Η Γαλήνη θα ανέβει στη Γ΄ Εθνική “καλύπτοντας” την κενή θέση που άφησε η συγχώνευση Γλαύκου/Έσπερου ΑΟΠΑ.

Α2 ΕΣΚΑ-Η
1. Νίκη Προαστίου
2. ΝΕ Πατρών
3. Πανωλενειακός Καράτουλας
4. Πυρσός Πατρών
5. ΑΟ Ακράτα
6. ΑΕ Ροϊτίκων
7. Ηρακλής Πύργου
8. Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ
9. Διαγόρας Βραχνεϊκων
10. Βαρθολομιό
11. Νέοι Γλαύκου
12. ΑΓΕ Ζακύνθου
13. Σείριος Πατρών
14. Κένταυρος Πατρών

Β΄ ΕΣΚΑ-Η
1. Σκαγιοπούλειο
2. Κρόνος Πατρών
3. Πήγασος Μπεγουλακείου
4. Ίφιτος Πύργου
5. Κεφαλληνιακός
6. ΕΦΑ Αιγίου
7. Ποσειδών Παραλίας
8. Τρίτων Πατρών
9. Ήλιδα
10. Αιγέας
11. Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου
12. ΑΕ Προαστίου

Γ΄ ΕΣΚΑ-Η
1. Φοίνικας Αγυιάς
2. Πετεινοί Πατρών
3. Σοπωτό
4. Γαλαξίας Δεμενίκων
5. Αχαϊκός
6. Αετός Πατρών
7. Πατρέας
8. ΓΕ Σκιλούντος
9. Αλφειονίς


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr